Pro Virranpuisto

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pro Virranpuisto.

tuttu

#51

17.02.2012 12:25

Luin Iisalmen sanomista uutisen tältä aamulta;"Luonto on kirjastossa!" näinhän se on jos emme pidä luontoa myös fyysisesti lähellä kuljemme ja olemme siellä. Virranpuisto jo senkin takia on tärkeä juuri oleskelupaikkana. Joten sen puolesta kannattaa taistella.Ajatellaan positiivisesti.

Vieras

#52 Re: Tiina-Liisalle

18.02.2012 07:34

IinaRauha

#53 Kerrostalotontit

18.02.2012 12:10

Kyllä keskustassa tyhjänä pajua puskevat tontit tulisi rakentaa, ennen kuin aletaan virranrantaan kerrostaloja pykätä. Karjalankadullakin olisi sopivia tontteja. Rakentamisen puolesta esitetyt perustelutkin ovat omituisia. Ei Iisalmeen muuta yhtään uutta veronmaksajaa sen perusteella, että virran rannassa tököttää kerrostalo. Entäs tämä; virran rannassa olevaan kerrostaloon saa palveluja? Ei ilmaiseksi! Rahalla niitä palveluja saa ihan sinne minne haluaa.
Virranrannassa pääsee tasaista tietä kauppaan. Karjalankadulta on myös tasainen tie kauppaan ja apteekki ja terveyskeskuskin ovat lähempänä. Näiden palvelujen läheisyys on todella tärkeää vanhuksille, joilla virranpuiston rakentajat myös ratsastavat. Jos luontoon haluaa on jaksettava kulkea 3km päähän tai oltava valittamatta. Eihän ne vanhukseet sinne Paloskille tai Ohenmäkeen rollaattorilla jaksa! Iisalmen eteläpuolelta pitää autolla lähteä koirapuistoonkin... Sankariniemen alueella on myös paljon perhepäivähoitajia. Luonnontilaisesta puistosta lapset voivat saada aivan erilaisia elämyksiä kuin alueen kahdesta huonokuntoisesta leikkipuistosta.
Onko se virranpuisto sitten Iisalmen kaunein paikka vai pahainen ryteikkö? Kauneus on katsojan silmässä, mutta kyllähän sitä puistoa olisi kaupungin kuulunut vähän paremmin hoitaa. Kaupunki voisi siivoilla aluetta hieman ja ideoida sitä virkistyskäyttöön; luontopolku opetustauluin, koirapuisto, leikkikenttä alueelle... Saattaisihan talkoisin innostua alueen suojelemista kannattavia veronmaksajiakin. Mielestäni virranpuisto tulee kaavoittaa puistoalueeksi ja sen virkistyskäyttöä kehittää. Kioski, minigolf, lapset seikkailumetsässä sekä kalastajat rannassa kuvastavat sitä Iisalmea, jossa minä haluan asua. Alueen viehätys virkistyskäytössä katoaa, jos tästä luonnosta nauttimista varjostaa selän takana kymmenet kerrostalon parvekkeet.

Vieras

#54

18.02.2012 19:54

Ottaqkaa huomioon konaisnäkemys, eikä yksityinen ajattelu

Vieras

#55 Re:

18.02.2012 19:55

Girka Papitsin

#56 varrella virran

19.02.2012 13:39

Iisalmeen kun masentuu, niin sitä tahtois rantaa Paloiseen
Matkaan vaan, ja me katsottiin varrelle virran
Rakas, nyt me ongittas ja rantaan tarttis päästä taas
On vesi lämmin, uimaan vaan. Varrella virran.

Varrella virran, varrella virran
On vesi lämmin, uimaan vaan
Varrella virran

Aamulla metakkaan herättiin, rantaan kaivurit ajettiin
Mä lähdin rantaan uudelleen, varrelle virran
Kalan kuolleen silloin näin, kun rantaan seisomaan mä jäin
Syitä pohdin mielessäin, varrella virran

Varrella virran, varrella virran
Kalan kuolleen silloin näin
Varrella virran

Jouduin sitten lääkäriin, ja se tohtorimme sanoi niin
Oli tyhmää että pilattiin, Paloisen ranta
Siellä puutkin kaadetaan ja kerrostalot rantaan vaan
Syy Kaupunki, ei mikään muu, varrella virran

Varrella virran, varrella virran
Siellä kerrostalot valtaa puut
Varrella virran

Teemu Väyrynen

#57 Tyhjistä tonteista

20.02.2012 09:24

Niin kuin IinaRauha tuossa ylempänä mainitsikin, on keskustassa useita tyhjiä tontteja, jotka sopisivat kerrostaloille. Esim. kirjaston ja sairaalan välissä on Ilvolankadulla iso, kerrostalolle passeli tontti kasvamassa kesällä horsmaa ja talvella siihen taidetaan ajaa lunta... Siis huomattavasti parempi paikka kerrostalolle kuin Virranpuiston alue! Torille alle kilometri, kirjastolle sata metriä ja sairaaralle ja Maxille vajaa pari sataa... Prisman vieressä on vanha jalkapallokenttä, siihen saisi hyvinkin ainakin kaksi, ellei kolmekin kerrostaloa! Kivirannannallakin on monia tontteja, jotka voisi kaavoittaa hyvinkin asumiseen, samoin tavara-aseman vieressä... Virranpuistolle vaikka talkootyönä tai vaikka työttömien työllistämistyöllä/kesätyöläisiä ihmisiä siivoamaan ja karsimaan pahinta pusikkoa ja vaikka tekemään jonkun katoksen/piknik alueen sinne puiden keskelle, näkymällä joelle tai järvelle.
Kannatan asuntoja

#58 Puhutaanko täällä samasta virranpuistosta?

24.02.2012 00:23

Iisalmen virranpuisto on hoitamaton ryteikkö ja joutomaata. Eihän se ole edes ikinä ollut suuressa suosiossa ennen kuin nyt, kun sitä ollaan poistamassa. Vähän on liioittelun makua näissä sen kauneutta ylistävissä purkauksissa.
Sari Kangaskokko
Adressin tekijä

#59 Kyllä, sama puisto

29.02.2012 22:38

Jotkut kannattaa asuntoja, toiset puistoja. Makunsa kullakin.
kompromissi

#60 puukerrostaloja 2kpl

04.03.2012 22:19

#59: Sari Kangaskokko - Kyllä, sama puisto

piilotettuna rantaan, mattolaituri, grilli, leikkipuisto lapsille jne. toimintaranta  ja kerroksia enintään 3.

Iisalmen puukerrostaloalue ja uimala-siinä olisi kaikille kivaa.


Vieras

#61 Re: Re: Rakennetaan vaan...

20.04.2012 12:01

#22: - Re: Rakennetaan vaan... 

 isoja taloja ja mielisairaala sinne rakennetaan


Vieras

#62 Nuori vain

28.03.2014 17:52

En kannata tätä, enkä myöskään Kustaa Aadolfin kirkon läheiselle suunniteltua rakentamista. Kaunis kirkko jää piiloon ja uskon, että nykyään niin rauhallinen asuinalue ei uusien talojen myötä olisikaan niin rauhallinen. Samalla myös jo olemassa olevien talojen myyntiarvo laskee.
Kava

#63 Re:

15.12.2015 07:50

#10: Tiina-Liisa -  

 Miksi Iisalmen pitaisi kaupunkilaistua? Eiko paikkakunnan charmiin kuulu nimenomaan enemminkin "kylamaisyys"? Kuopioon voi aina menna,kun alkaa "kaupunkilaisuttamaan".