Pro Virranpuisto

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pro Virranpuisto.

Nakkitappi

#26 ...

06.02.2012 10:24

Taitaa olla siitä vain kyse että kaupungillehan tämä rakentaminen tuo rahaa. Vähät välitetään siitä, millainen kaupungista tulee. Päättäjät euron kuvat silmissään.
Raimo Saarenvirta, arkkitehti, eläkkeellä

#27 Rakentaminen Virranpuistoon

06.02.2012 13:03

Virranpuisto kuuluu kaupunkikuvallisesti erittäin herkkään solmukohtaan Paloisvirran sillan tuntumassa. Iisalmen kaupunki on menneinä vuosina suhteellisen hyvin säilyttänyt inhimillisen mittakaavansa ja yhteyden vesielementtiin, mikä on oleellinen osa kaupunkimme identiteettiä. Paineita erilaiseen "isotteluun" on vuosien mittaan ollut, mutta olemme onneksi säästyneet pahimmilta. Tästä on ollut tunnustuksena viime vuonna myönnetty SAFA - palkintokin. Rakentamista vastustaneet ovat tässä adressissa perustelleet kantaansa hyvin, mutta kukaan ei varsinaisesti ole tuonnut esiin uudisrakentamisen kaupunkikuvallista vaikutusta kyseiselle, suhteellisen ahtaalle ranta-alueelle. Olen lähes kolmekymmentä vuotta vastannut virkamiehenä mm. kaupunkikuvastamme ja on pakko todeta murheellisena joidenkin ymmärtämättömien päättäjien yhä edelleen ajavan ajatusta "rannat käyttöön keskustassakin" perustelematta ymmärrettävästi tätä pakkomiellettä. Maassamme on pääsääntöisesti ollut kaavoituksen periaatteena rantojen jättäminen yleiseen käyttöön - kaikille kaupunkilaisille yhteisiksi alueiksi. Miksi poiketa nyt tästä humaanista ja demokraattisesta käytännöstä? Perustelu, että rannalla on risukkoja, tuntuu aika heppoiselta!

vihertävä

#28 Re: :D

08.02.2012 00:12

#15: Sari Kangaskokko - :D 

 Onko otettu selvää kuinka monta liito-oravaa sillä rannalla asustaa,kun valtionvirastotaloa rakennettiin sanottiin ,että

oraville jää tarpeeksi rantaa ja tilaa.Kuika lie asian laita?Iisalmessa on aikaisemkin hävitetty liito-oravien pesintäpuita.

 


Vieras

#29

08.02.2012 07:33

Iisalmessa herras väen leikkiketttiä aivan riittävästi.

Vieras

#30 tarpeellinen pankaa nimiä kaikki luontoa rakastavat nimiä alle.

08.02.2012 07:39

kaunis maisema ei panna piloille.

Vieras

#31

08.02.2012 10:11


Alue pitäisi säilyttää puistoalueena.

Vieras

#32

08.02.2012 15:14

Hyvän asian puolesta!

Vieras

#33

08.02.2012 16:52

Ensin kuntoon ja käyttöön kaupungin keskustassa olevat tyhjät talot ja liikehuoneistot(maailmalla muotia olevia loft-asuntoja). Tai purettakoon pois,ja rakennetaan tilalle asuntoja, jos tarvetta on.
Vai halutaanko Iisalmeen rikkaiden "Eira". Nim.Maallemuuttaja

Vieras

#34

08.02.2012 19:07

Toivon lapsuudesta tutun maiseman säilyvän.
Virran rannalla käytiin ongella ja saatiin
onkeen rapujakin. Hieno puistikko.

Vieras

#35

09.02.2012 14:27

Virranpuisto ei ole pusikko eikä pöheikkö, hoitamaton luonnontilainen alue vain. Maiseman ulkonäkö vaihtelee vuodenaikojen mukaan, myös äänimaisema on huikea keväällä ja kesällä. Ja onhan se liito-oravan kulkureitti. Kotiseutumuseolle se antaa väljyyttä, ja kotiseutumuseohan on kesäisin ja joulun aikaan hyvin aktiivinen: monenlaisia tapahtumia ja näyttelyitä, ei pelkkä "vanhojen länkien säilytyspaikka".
Ei sitä Juhani Ahon puistoksi tarvitse kunnostaa vaan meidän keskikaupungin asukkien virranpuistoksi!
jk

#36

09.02.2012 17:47

Eipä ollut kovin hyvä puolustuspuhe tänään Iisalmen Sanomissa.
Ei kannata vielä luovuttaa !
Sari Kangaskokko
Adressin tekijä

#37 Lauri Nissisen tekstistä kommentti

09.02.2012 19:54

Ainakin pääsi vääntämään rautalangasta, tekstissä tosin ei ollut päätä eikä häntää.

Kaupungin vetovoima tuskin on uudenkarheat asunnot. Vetovoimaa tuo työpaikat ja koulutusmahdollisuudet, ja niitä pitää olla ennenkuin uudet veronmaksajat kaupunkiin tulevat.
Jos mainitun rakennushankkeen myötä kaupunkiin tulee X määrä uusia ihmisiä, oletan myös olevan saman verran (uusia) työpaikkoja tarjolla. Vai kuinka taloudestaan huoltapitävä ihminen toimii? Ostaa kalliin asunnon ja sitten etsii töitä, vai järjestää ensin työpaikan ja sitten ostaa asunnon?

Kuten jo aiemmin ehdotin, asunnon ostajat voivat katsella asuntoja jo olemassaolevilta markkinoilta, niitä on nyt ja tulee aina olemaan.
Se että yksi rakennusfirma saa työllistettyä porukkaa pariksi vuodeksi on epäilemättä hyvä juttu työllistämisvaikutuksia tutkaillessa.
Käviköhän kellään mielessä, että vanhoja asuntoja ostavat ihmiset voivat samalla tavalla työllistää kaupungin remonttifirmoja ja muita tarvittavia palveluja tarjoavia yrityksiä?

Puiston rakentaminen on edelleen huono idea. Jo lähes 300 ihmistä on allekirjoittanut tämän adressin. Huoli on yhteinen. Iso porukka on laittanut nimensä listaan puolustaakseen puistoaluetta joita meillä vissiin on "enemmän kuin laki sallii". Monenkohan kaupungin keskustassa todella on rehevä, luonnontilainen puisto?

Raha on pirullinen sanelija ja käskyttäjä, sen edessä on moni voimaton. Jos rahatukkoa heiluttava taho on päättänyt vaurastua yhden puiston kustannuksella, se epäilemättä onnistuu tuosta vain. Demokratiaa? Inhimillisyys ainakin loistaa poissaolollaan.

Lainatakseni Lauri Nissisen tekstiä tämän päivän Iisalmen Sanomissa "Virranpuisto on vain tikkumelli suuressa karkkilaatikossa, josta ei tarvitse kenenkään ajattelevan ihmisen päätään vaivata".
Vau. Enpä olisi uskonut lukevani moista ajatusrykäisyä mistään. Lainkaan vähättelemättä Lauri Nissisen taitoja kirjoittajana saati ajattelijana, ehdottaisin kuitenkin miettimään, onko ihan ookoo käskeä ihmisiä olemaan sekaantumatta asiaan (näin sen tulkitsin) ja antaa isojen poikien tehdä päätökset. Hieman kuulostaa epäilyttävältä jos puhutaan ihmisille alaspäin, suorastaan kyseenalaistetaan satojen ihmisten vilpitön huoli ja kehoitetaan olemaan vaivaamatta päätään asialla. Valitettavasti se ei näin mene.

Lisää Lauria "Nyt kun mielipiteeni on varsin myönteinen rakentamispäätökselle niin toivoisin kaupunginhallituksen- ja valtuuston ottavan asian myönteiset näkökulmat huomioon" Lopussa sekavaa lätinää irtiotoista ja puolueista.

Nyt puhuvat ihmiset. 287 ihmistä on ottanut suojelun puolesta kantaa.
Meidän mielipiteemme on varsin kielteinen rakentamispäätökselle. Toivomme kaupunginhallituksen ja -valtuuston ottavan asian kielteiset näkökulmat huomioon. Me haluamme säilyttää puiston. Me haluamme suojella luontoa.

Kaavasuunnitelmien mukaan rakentaminen alkaisi jo kioskin kääntöpaikalta. Siis aivan sillan vierestä. Se jatkuisi niityn yli metsään ja loppuisi hieman ennen kotiseutumuseon aluetta. Ilmakuvia katsoessa alue näyttää laajalta. Sitä se ei kuitenkaan ole. Pieni alua ahdettuna täyteen asuintaloja tai mitä tahansa, vie meiltä puiston ja tämä on fakta. Ei ole enää niittyä, ei puistikkoa, on vain kävelyreitti rannassa.

On myös kantautunut korviini monen huoli puistossa majailevista laitapuolenkulkijoista. Helsingissä on keskellä Kallion kaupunginosaa Karhupuisto-niminen viherkeidas. Sen ovat saaneet aikaan Karhupuiston Kummit. Kyseessä ovat kaupunkilaisaktiivit, rouvat, jotka kyllästyivät puistossa riehuviin päihteidenkäyttäjiin. Toivon Iisalmelaisilta samaa sisukkuutta kuin Karhupuiston Kummeilla. Otetaan puisto haltuun kansalaisvoimin ja houkutellaan virkavalta yhteistyöhön että saadaan puisto yhteiseen käyttöön.
Ensin pitää torpata tämä rakennushanke ja saada puisto suojeltua :)
oikeataarvostusta

#38 Re: Lauri Nissisen tekstistä kommentti

10.02.2012 12:25

#37: Sari Kangaskokko - Lauri Nissisen tekstistä kommentti 

 Näinhän se on puhutaan arvoista ja erilaisten mielipiteiden arvostuksesta.Sitten ,kun joku pääsee sinne päättäjän paikalle arvostukset ovatkin aivan muuta.Mennään virkamiesten mukaan ja unohdetaan se ihmisryhmä jonka edustajana ollaan.Joskus ne arvot ovat aivan muuta kuin se rahatukku.

Vähättely, tikkukaramelli, vertaus kyseisessä asiassa on jo lähellä solvausta.

keskustalainen

#39 Jumala rankaasi Luuniemen tuhoajia

10.02.2012 16:09

kun virolaisten rakennusprojekti lässähti. Paha sai palkkansa.

Onneksi sentään massakentät ja kärki säästyivät näiden ekovanhdaalien kaivureilta ja sahoilta.
Luontoa kehittää Iisalmessa tyypit, jotka eivät osaa peristella hankkeitaan kun perusteluja ei ole. Vihreys asuinbrändinä ei paina mitään.
Hyvää toki on siisti satama ja Mehevän liikenneympyrä vaikka ilman sitäkin oltas pärjätty.
Paloisvirran rannalle joku puuravintola ja uimala-yes uimala!!!
Siivotkaa haiseva Kiviranta ja muut asuntotuotannon arkkitehtooniset sekasikiöt.
ekoilija

#40 Lääkitys kohdalleen

10.02.2012 16:10

sille joka Suomessa pilaa kaupunkien viheriöitä.
ei tarvita kerrostaloja

#41 Saarenvirta puhuu asiaa.

10.02.2012 16:14

Samaa mieltä on 10 000 savolaista tuosta kerrostalokuplasta.
Genelec voisi tehdä jonkun puurakenteisen musiikkiraflan vaikka satamaan. OLisi turistirysä ja akustista musiikkia.
Ja olisi sille kolo sen ison poliisitalon kupeessa niin ettei tartte Paloisvirtaa pilata.
Tuossa Putkolan ja Louhenkadun välissä olisi karsea kortteli-se voitas hajottaa ja siihen liiketalot ja asuntoja ja korkealle että näkyy Kuopioon asti.

Vieras

#42

10.02.2012 18:26

Kaikki kaunis tuhotaan.. ja jälkeenpäin se vasta huomataan! Lisärakentamiselle on tilaa muuallakin Iisalmessa. Virranpuistoa tulee edelleen kehittää virkistysalueena, joka toimii valttina Iisalmen kokoiselle kaupungille!
Mitä vihreämpi sen parempi

#43 Iisalmen päättäjät

11.02.2012 15:39

Nyt jäitä hattuun. Jos haluatte jättää kaupunkikuvaan kättenne jäljet, niin tehkää ne kävelykadut, jos/kun ne palvelevat yrittäjiä. Jos joskus tulette päätöksiänne katumaan, niin nehän on helppo fiksata ennalleen. Toisin on Virranpuiston rakentaminen harvoille ja valituille, se on lopullista. Rakentaminen ei tee Iisalmesta sen parempaa kuntakeskusta mikä se jo on nykyään. Puisto pitää säilyttää kaikkien iisalmelaisten ja matkustavaisten yhteisenä hyvänä.

miksa

#44

12.02.2012 21:38

hyvän asian puolesta! erittäin kaunis puistoalue jokivarsineen on säilytettävä. johan nuita taloja iisalmessa on aivan tarpeeksi. vaan eipä ole puistoja liikaa. luulisi kaupungilla olevan vapaata maata jossain muualla moisille rakennushankkeille.entäpä seurahuone, kun hotellia niin kovasti lisää hingutaan. korjaisivat sen kuntoon, nii ois hotellia siinä sitä tarvitseville.

Vieras

#45

13.02.2012 12:10

Järki hoi - älä jätä!!!
iisalamelainen

#46 Guggenheimia kans!

13.02.2012 20:25

Vieläkö samat "kasaripäättäjät" ovat jahnuamassa hotellia Virranpuistoon! ...viimeisenä tahtona kenties? Kun Runnillekin käy kohta samoin kuin Seurahuoneelle, se varmaankin tarkoittaa että on rakennettava uusi hotelli. Tai oliskiko Pohjolankadun kavennus, Louhenkadun "kunhan-vain-jokin-muutos" ja torille ehkä jo tehtävä jotain...Miksi Iisalmessa aina vatvotaan samoja kohteita, laajennetaan perspektiiviä ja pohditaan "maalaisjärkisiä" kohteita. Entä "kaunis" Simonniemi? Entä Siimeskulman rakennukset ja kortteli? Tyhjäkäynnillä oleva Raatihuone? Rantatontteja pitäisi olla tulossa Venakolle, eikö? Olisipa aika ihana jos koko ranta Venakolta Virransillalle olisi virkistysalueena, pitkä kävelyreitti, nuotiopaikkoja, uimapaikkoja, leikkikenttiä, koirien ulkoilutusalue, kävelysilta Simonniemelle, josta jatkuisi yhtenäinen reitti satamaan ja Haukiniemelle ja Mansikkaniemelle...lisäisikö tällainen vetovoimaa?
Tyhjät liiketilat kuntoon, etsittävä niihin yrittäjät: asukkaita ja työpaikkoja, samalla kaunpunki-ilme paranee...kadut ja pyörätiet kuntoon, lisää kevyenliikenteen väyliä vilkasliikenteisien teiden varteen (kuten esim. Ahmontie ja Lepokankaantie!!!)...jo minä yksin keksin näin paljon päivänselviä asioita joihin kiinnittää huomiota rakkaassa Iisalmessa, niin mitä niitä työryhmiät ja konsulenttejä oikein pyydettiin tekemään palkkansa eteen? Huokaus sentään!...Guggenheimia kans!
Vapaata Sanaa Savoon kaivataan

#47 IISALMI-LEAKS-palstaksi

14.02.2012 14:53

tämä on hyvä. Ainoa foorumi Savossa,j ossa sana on vapaa. IS ja SS sensuroi raskaalla kädellä-samoin Radio Savon muuutama juontaja tekee.
Nyt valitan vielä miksi h-vetissä ei kaupungin liikennevalot pelaa ruuhka-aikoina.
Ja punttisalilla on osa koneista rikki ja UImahallin liput liian kalliita.
Lähikunnissa läes ilmaisia senioriliikunta mahdollisuuksia.
Tämä addressi on kehityskelpoinen paikka ja moderaattori tietysti hyvä olla ettei hlökohtaisuuksiin mennä.
Sari Kangaskokko
Adressin tekijä

#48 Moderoinnista yms.

14.02.2012 19:04

Iltaa vaan arvoisa herrasväki ja kiitos vielä tätäkin kautta aktiivisuudestanne!

Tarkastamattoman tiedon mukaan tarvitsemme vielä noin 60 nimeä adressiin jolloin siitä tulee jollain tasolla validi että voidaan vedota päättäjiin vaikuttavammin. Taustalla joku kuntalakiväännös ja kunta-aloite, en tosiaan ole vielä pureutunut aiheeseen syvällisemmin mutta näin minulle vihjaistiin.
Että jospa ne puuttuvat nimet saataisi?

Mitä tulee moderointiin niin olen itse tämän adressin moderaattori. Olen poistanut kaksi heti adressin perustamisen jälkeen tullutta viestiä joiden sisältö oli asiatonta ja alatyylistä. En poista täältä vastustaviakaan mielipiteitä, kunhan ne ovat asiallisia ja ovat mielestäni olleetkin.

Tästä tuleekin mieleen tämän päivän IS:n textaripalsta:
"Van mihkä sillä Virranpuiston koheltajalla on saeraana kiire? Sinne Virranpuistoonko? Ee tuo pitkä aeka oo lämpimässä ootella, kun sitten avun kippeeseesä suap. Ja mikähän on se paratiisi, minne se muuttoauto suuntais matkasa.
KOTISEUTURAKAS"

Koheltajalla viitattiin ilmeisesti minuun :) Loppu jäikin sitten epäselväksi.

Pro Virranpuisto on edelleen akuutti ja tärkeää olisi saada lisää nimiä adressiin.
Mimmukka

#49 Jotain pitää myös säilyttää keskustassa...

15.02.2012 21:53

Luuniemi on jo tuhottu asuma-alueeksi.Virranpuisttoon kaunis puistoalue ja siellä voisi kaupunkilaiset ym.levähtää,käydä piknikillä ym.ym.

Vieras

#50

16.02.2012 18:16

Vastustan ko hanketta