Uskonnon tyrkyttäminen pois kouluista

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Uskonnon tyrkyttäminen pois kouluista.

Lasse Hätinen
Kuopio

#26

29.12.2007 14:51

ihmiselle kyllä kehittyy moraalia ilman uskontoa

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

29.12.2007 16:34


Sanni Salonen
Nurmijärvi

#28

31.12.2007 20:17

mihin tarvitsee uskontoa? itse en edes kuulu kirkkoon ja joudun silti olla ussantunneilla... äitipuoleni sanoi, että hänen ollessaan koulussa, ne jotka eivät kuuluneet kirkkoon, saivat esim. lukea ussantunneilla..
Mika Torvinen
Leppavirta

#29

11.02.2008 17:15

Uskonto on koulujen turhimpia mahdollisia aineita ruotsin ohella. Olisi terveempää käydä eettisiä opetuksia puolueettomalta näkökulmalta. Luomisoppien ja muiden satujen soisi jäävän nykypäivänä historiaan. Osan tarinoista voisi säilyttää opettamistarkoituksessa, mutta historiallisina tosiasioina niitä ei pitäisi käsitellä.
Katri Matilainen
Helsinki

#30

20.02.2008 13:15

Faktatietoa arvailujen vastapainoksi:

"12-17- vuotiaiden lasten uskonnollisen aseman muutokset edellyttävät aina lapsen ja hänen huoltajiensa samanmielisyyttä.

Viisitoista vuotta täyttänyt lapsi voi huoltajien kirjallisella suostumuksella itse liittyä uskonnolliseen yhdyskuntaan tai erota siitä.

Kaksitoista vuotta täyttänyt voidaan liittää uskonnolliseen yhdyskuntaan tai ilmoittaa eronneeksi siitä vain omalla kirjallisella suostumuksellaan."

Kyllä maan valtauskonnon ymmärtäminen kuuluu mielestäni ihan yleissivistykseen. En usko aikaisempien kirjoittajien mainitseman aivopesun olevan kovinkaan yleistä uskontotunneilla, mutta siellä missä sellaista tapahtuu, asiaan tulisi toki puuttua. Oma ala-asteen opettajani oli vahvasti uskovainen, mutta uskonnonopetus ei silti ollut paasaamista tai tyrkyttämistä, käytiin läpi asioita joille luterilainen usko perustuu; raamatun tapahtumia ja etiikkaa. Yläasteella opetus oli keskustelevampaa. Lukiossa oltiin jo puhtaasti asialinjalla ja sivuttiin muitakin uskontoja.
Voidakseen olla jotain mieltä uskonnosta, täytyy siitä jotain tietääkin ja valintansa pohjalle sitä tietoa tarvitsee. Tämän vuoksi en arvostele muitakaan uskontoja, sillä en ole niiden opinkappaleisiin tutustunut.

Jos selvää aseman väärinkäyttöä uskonnonopetuksessa pystytään osoittamaan, silloin allekirjoitan. Näin heppoisin perustein en.
Hemuli Marjala
Muumilaakso

#31 Kyllä.

18.05.2008 15:36

Uskonto toimii periaatteella "Syö paskaa, miljoona kärpästä ei voi olla väärässä" Lapset eivät osaa ajatella uskontoa kovinkaan moniulotteisesti, vanhempanahan sitä alkaa vasta sen "viisauden" tajuta. Koulun uskonnonopetus on täyttä aivopesua, tyyliin "Jumala sitä, Jeesus tätä, muut joutuvat helvettiin näin..."Jne...

T. 13 v. tuleva ateisti
Antero Svartgård
Helsinki

#32

27.05.2008 22:22

Nyt viestisi on hiukan ristiriitainen.

Ensin sanot, että lapsi ei ole kykevä tekemään päätöstä uskonnostaan noin varhaisessa iässä.

Sitten myöhemmin sanot, että olit jo 7-vuotiaana kykenevä päätökseen uskontoon kuulumattomuudesta.

Lopuksi voin todeta että ylläoleva kirjoittaja on aivan liian epäkypsä päättääkseen uskonnostaan.
Jouko Nyman
Tampere

#33

14.06.2008 02:17

Koska niin suuri osa on järkkymättömästi sitä mieltä, että koulujen uskonnontunnit ovat täyttä aivopesua ja kaikin puolin huono asia, on minun henkilökohtaisesti aivan pakko kysyä, että miten se kristinuskon ”tyrkyttäminen” ja sen negatiiviset puolet tulevat esiin yhteiskunnassamme? Mikä on se välttämätön paha, joka uskonnontunneista kanssaihmisiimme välittyy? Valaiskaa nyt joku minua! Perustelujen kera, kiitos.
Mirja Kellokoski
Laukaa

#34

15.07.2008 03:29

En kuulu kirkkoon mutta silti kävin normaaleilla uskontotunneilla koska et:n opetuksen järjestäminen olisi ollut turhan hankalaa. Ja vaikka olisinkin käynyt et-tunneilla niin uskonto olisi silti ollut pakkopullaa koulussa sillä ainahan on aamunavaukset ja juhlat. Jos olisin halunnut käydä koulua ilman uskontoa pakkopullana, minun olisi pitänyt pistää kovatulpat korviin ammunavauksen ajaksi ja jäädä pois kaikista juhlista. No itse ratkaisin asian olemalla kuuntelematta aamunavauksia ja kieltäytymällä laulamasta uskonnollisia lauluja. Ja olen tehnyt näitä asioita jo alle 10 vuotiaana(nyt 15) koska jo silloin tiesin olevani ateisti. Jo niin nuorena tiesin että uskonnonvapauslain perusteella ei kenenkään ole pakko uskoa vaikka opettaja muuta sanoisikin. On hieman karua että niin nuori yritetään pakottaa uskomaan.

Ei uskonnon opetusta alle 10 vuotialle kiitos! Ja jos ammunavauksista halutaan uskonnollisia niin kysykää ensin jokaiselta koulun oppilaalta ja opettajalta suostumus siihen! Ja uskonnonopettajaksi pitäisi päästää vain maltillisia uskovaisia eikä mitään "USKO TAI JOUDUT HELVETTIIN"-opettajia kuten serkkuni koulussa.
En halua kertoa... :)
Oulunsalo

#35

12.09.2008 22:54

Intätte että lapsi ei osaa päättää että kuuluuko hän kirkkoon vai ei, mutta mistä tiedätte että adressin tekijä halusi itse vaiko vanhempiensa kautta erota?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

02.12.2008 17:02


Nina Kalliomäki
Saarijärvi

#37

02.12.2008 17:05

Tarkoitin siis, että ihmiselle kehittyy moraali ilman kirkkoa ja uskontoakin :)
(Unohdin tuosta edellisestä viestistäni pari sanaa XD)
Olli-Pekka Mahrberg
Joensuu

#38

06.01.2009 15:23

Kaikki uskonnonopetus pois koulusta ja tilalle jokaista uskontoa pinnallisesti käsitteleviä informatiivisia tunteja, joissa kerrota uskontojen eroista ja myös haitoista. Näiden tuntien pitäjiksi muita kuin uskonnon opettajia. Näillä tunneilla voitaisiin näyttää myös dokumentteja uskontojen epäkohdista, kuten Zeitgeist movie. Itseäni oksettaa uskonnon tyrkyttäminen lapsille, täyttä aivopesua. TÄYSIN sama asia kuin opetettaisiin lapsille, että punahilkka on täyttä totta ja käytettäisiin siihen opetusresursseja.
Aleksi Salojärvi
Nokia

#39

06.01.2009 18:57

En itse kokenut, että koulussa olisi tyrkytetty uskontoa, uskonnon historia oli ihan mielenkiintoista, vaikka epäilen vahvasti sen paikkansapitävyyttä. Mielestäni omana peruskouluaikanani käytössä ollut systeemi oli ihan hyvä, parempi opettaa kouluissa lähimmäisen rakastamista jne, mitä kristinuskoon kuuluu, kuin esimerkiksi muhammedin oppeja, kristityt eivät ainakaan juoksentele leikkelemässä päitä irti.
Iiro Wasen
Turku

#41

15.02.2009 22:16

Tästä alkuräjähdysteoriasta puheenollen. Minulle opetettiin se vasta lukion puolella fysiikan syventävällä tähtitieteen kurssilla. Vaikka uskonto on pääosin samaa kamaa niin miksi sitä opetetaan monen pakollisen kurssin ajan ala- ja ylä-koulun ajan.
Greger Nieminen
Sauvo

#42

16.02.2009 11:50

todistakaa mulle jumala jasit sen poika mikäsen nimi nyt olikaan
evoluutio teoria rules niin ja ufot ja pienet vihreet miehet
Greger Nieminen
Sauvo

#43

16.02.2009 11:53

alle kirjoitan pakko uskontohan on perustuslain vastainen
muistakaa ihmisen vapaa tahto/mieli siis älkää tyrkyttäkö SATUJA
moo koo
espoo

#44

16.02.2009 15:39

oon ite lapsi.uskonnon tunnit on mulle pelkkää paskaa.kaikki kenet tunnen vihaa uskontoo.siis jeesus tuli ne tuli enkelit lähti paskaa.9-13 vuotiait lapsii kiinnostaa vaa vapaa aika,jännitys,kone,sotiminen.kuolun ymmärtää mut uskonto
kaikki luokas nukkuu,jutteleee,piirtää siis ei kukaan kuuntele kun ope selittää jeesuksesta ja aterioista kirkoista paaveista siis niin vitun sama
Mia .
Neljäntuulentie

#45 Uskonto on inhottava, onneks käyn vaa koulun kaa kirkos

20.02.2009 23:00

Kirkko
|
|
V
aivopesua, typeryyttä, lapsienpelottelua, v-mäistä, rukoilua jnejne.
Raamattu = satukirja, iha typerii kertomuksii -->perä
Jumala = Raamatun kakkaa-kakkaaaaaa
Mutt ne nimet on hienoiiij (tyttöjen nimet)
Uskontotunnit ovat ärsyttäviä, samoin välkät pitäis lopettaa.
Missä on välkänkieltolinkki???
;)

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

21.02.2009 10:32


Suvi Mannonen
Kouvola

#47

21.02.2009 20:02

Greger Nieminen:

Toi on kyllä hyvä argumentti. Tosiaan, täähä on perustuslain vastasta koko touhu. :O
Mr. Unknown
Espoo

#48 no aivan

13.08.2009 22:27

Uskonto pois hallituksesta, kiitos.

Raamattu = Satukirja

Jeesus = Norm. Ihminen, ei pystynyt ihmetekoihin

Jumala = Täyttä paskaa

Sitäpaitsi koko Kristinusko haiskahtaakin huijaukselta, nimittäin egyptiläisessä uskossa oli myös eräs poika (jota vertaamme nyt Jeesukseen) joka osasi kävellä (myös KAS KAS) vetten päällä. JA tämä usko oli _tietenkin_ kehittynyt aikoja sitten ennen Kristinuskoa.

Uskontoja käytetään moraalisina aseina sodissa, ei missään muussa.. Sitä paitsi ristiretket O_O... Eikös 10 käskyssä lue ÄLÄ TAPA -- ei kai ne "Jumalan" käskystä tappanu ihmisiä?

En voi uskoo et viel 2000-luvulla ihmiset turvautuu satuhahmoihin

Sentää tässäki uskonnossa lomat ^^ Ateistiksi kaikki nii ei tuu mitää Jihadeja eikä muitakaan uskonnollisia sotia..

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

07.12.2009 20:11


Joni Rajala
Tampere

#50 Hmm...

08.12.2009 12:14

Puhun nyt luterilaisen kannalta tätä asiaa, vaikka pitäisi puhua laajemminkin, mutta kun ei ole kunnon näkemystä muista uskonnoista niin puhun näin. Mielestäni uskonnon tunnit pitäisi kieltää lain voimalla, ja tämän lisäksi 15 vuotiaana pitäisi jo sen rippikoulun jälkeen, kun ollaan 'uskonnollisesti täysiikäisiä', saada ihmisen itse päättää haluaako siihen kirkkoon kuulua vai ei. Ei se ole kenenkään muun asia mihin ihminen uskoo.

Ohimennen sanoen, vaikkei asiaan tavallaan mitenkään liity, voisi sitä tuon ruotsinkin opetuksen kanssa tehdä niin, että valtion virkoihin saisi vieläkin olla 'vaatimuksena' ruotsin kielen taito, ja sitä pitäisi lukea tietty määrä, jos meinaa valtiolle työskennellä, mutta että muutoin olis ruotsin lukeminen täysin vapaaehtoista.

Mutta takaisin asiaan.

Jokainen muodostakoon oman mielipiteensä uskonnosta milloin saa sen muodostettua, mutta 'uskonto pakko' pitäisi todellakin saada ulos koulutusjärjestelmästä sivistysvaltiossa.

Virallisesti olen luterilainen, mutta ajatusmaailmani sopii täydellisesti agnostikolle.