Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.

mittari

#151 Kärsivällisyyttä!

11.04.2012 22:26

Tähän saakka kommentit ovat olleet enimmäkseen tunteellista vuodatusta ja toki tällainen asia luonnollisesti aiheuttaa tällaisen reaktion ja siihen kaikilla on oikeus. Työpaikoilla on olemassa tiettyjä sääntöjä, joita työntekijän on noudatettava ja pitää todella osata "pelata itsensä ulos", jos useamman varoituksenkin jälkeen päädytään työntekijän irtisanomiseen. Jos sellaiseen pisteeseen joudutaan, se kertoo työntekijän haluttomuudesta muuttaa omia käytöstapojaan. On turha kuvitella, että kyseessä olisi virkamiesten taholta menossa oleva ajojahti tai noitavaino. He joutuvat käsittelemään faktoja, joista joutuvat olemaan vaitonaisia siihen saakka, kunnes asiat perusteellisesti tutkitaan. Kaikella kunnioituksella ajattelen hänen saavutuksiaan, mutta ei pidä unohtaa että ei ole savua ilman tulta.
myös entinen musaluokkalainen

#152 Re: Turhat spekulaatiot pois

11.04.2012 22:36

#147: entinen musaluokkalainen - Turhat spekulaatiot pois

Näin juuri!
Alakoulunkaan musiikinopettajat EIVÄT ole kommentoineet tällaista "linjaeroa" vastaan.
Ainoa toive on tämä rauhoitettu yhteistyö.
Erittäin hyvä kommentti!
Toiveikas katse tulevaan...

tutkija

#153 ajojahti

11.04.2012 22:43

Ihanaa, että jollakin vielä on vahva usko maailman ehdottomaan
hyvyyteen ja oikeudenmukaisuuteen, mutta valitettavasti olemme viime
aikoina muualtakin saaneet lukea, ettei kaikilla johtajillakaan ole
kirkkaimpana päämääränä työntekijän hyvinvointi. Ajojahtejakin
tapahtuu, tutkimusten mukaan yllättävän monella työpaikalla...
tiedän asian!

#154 Re: Re:

11.04.2012 22:56

#21: - Re:  

 Ritvalle tehtiin lähes mahdottomaksi jatkaa,olisi pitänyt ottaa ykkös luokka viimeiseksi vuodeksi (ennen eläkkeelle jäämistä)hän koki ettei voi ottaa sitä koska ei ole perehtynyt alkuopetukseen,eikä aikaisemmin ollut opettanut eka luokkaa.vastuunsa tuntevana opettajana vaihtoi koulua!

mittari

#155 Re: ajojahti

11.04.2012 23:03

#153: tutkija - ajojahti

Tämän tapauksen yhteydessä ei ole tarkoitus lähteä hakemaan esimerkkejä muualta. Virheet yleensä johtavat seurauksiin ja niistä täytyy jokaisen kantaa vastuunsa, jopa Kadarin.

Maalaisjärkeä ja sydäntä<3

#156 Re: ti ti ti taa

11.04.2012 23:06

#31: synkooppi - ti ti ti taa 

 Yhdyn tähän koko sydämestäni,asioita ei ole osattu hoitaa ja nyt on saatu yksi syntipukki,aika läheltä seuranneena voin sanoa että tässä on Juria kohtaan pahintalaatua oleva työpaikkakiusaus!!!esimiehistä kenelläkään ei ole ollut taitoa/sydäntä/auktoriteettia puhaltaa peli poikki,vaan nyt kun on jo kaikkien kohdalta vaikeaa jatkaa tehdään yksi syntipukiksi Juri!

Haloo ymmärrys hoi äly älä jätä(tapasi alakoulun opettja huutaa meille lapsille 50 luvulla tuolilla seisoen ja jalkaa polkien eikä jäänyt traumoja vaikka taisin olla joskus nurkassakin)


Vieras

#157 Re: Kärsivällisyyttä!

11.04.2012 23:07

#151: mittari - Kärsivällisyyttä! 

 Tässä on työpaikkakiusaus ja ajojahti..


Vieras

#158 Re: Re: Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen???

11.04.2012 23:11

#52: O sancta simplicitas! - Re: Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen??? 

Tässä tuli asiaa!!! Hyväksi muusikoksi tullaan juuri sitä kautta että on hyvä pohjaopetus kyllä se on kevyessä musiikissakin tarpeen että on Klasillisen musikin tuntemus hyvä!! 


Vieras

#159 Re: Herätkää !

11.04.2012 23:18

#87: kaupunkilainen - Herätkää ! 

 Kiitos tästä kommentista!Täyttä asiaa joka sana!!!

 

äiti

#160 Re: Re:

11.04.2012 23:25

#104: - Re:  

 Kiitos tuosta kommentista,olin läheltä seuraamassa,oman lapseni ollessa musiikkiluokilla ,tilannetta kun merenkurkun koulusta siirrettiin musiikkiluokkaopetus Vöyrinkaupungin kouluun,vaikeuksia yhteistyössä alkoi näkyä jo silloin!Jotenkin vain tavoitteet eivät kohdanneet..elikkä uusi asia tämä ei ole..


Vieras

#161 Re: Re: Re: Re: Re:

11.04.2012 23:32

#133: - Re: Re: Re: Re:  

Kyllä yläkoulu on sitoutunut jatkamaan myös alakoulun aloittamma linjaa .Sitä lapsetkin odottavat.Aivan varmasti yläkoulun opettaja saa tilaa tehdä työtään jos tahtoo!!!

 

Hiljainen.

#162 Selvitystä vailla.

11.04.2012 23:34

Toivottavasti asiat hoidetaan puolueettomasti kaikkien osapuolien kannalta. Näin suuria päätöksiä voidaan tehdä vain äärimmäisen pitävien todisteiden/selvitysten pohjalta. Se ,että yhden opettajan poistaminen rivistä tuhoaa Onkkarin musaluokat,antaa hyvän kuvan siitä ,että ongelmat ovat todella syvällä itse organisaatiossa. Virkamiehiä tässä on turha syyttää ajojahdista ,niin kuin jossain tekstissä luki. Ei savua ilman tulta. En missään nimessä kiellä Jurin ammattitaitoa valmentaa/opettaa oppilaita huippu-osaajiksi enkä myöskään sitä ,etteikö hän olisi kehittänyt Onkkarin musaluokista menestyjia ,vuosi toisensa jälkeen. Kuitenkaan en ole varma ,että kannattaako minun allekirjoittaa kyseistä adressia ,koska kyseisen henkilön ajatukset maailman muusta musiikista on vanhanaikainen sekä erittäin kapea. Sanoisinko ,että verrattavissa ravihevoseen ,jolla on laput silmillä. Musaluokat mahtavia.Opettajat ammattitaitoisia. Kaikki musiikki ei ole Zoltan kuitenkaan.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

11.04.2012 23:43


Järki hoi, äly älä jätä!

#164 Kalliit on laulujen lunnaat

12.04.2012 00:34

Vaasan kaupungin musiikkiluokilla ei ole yhteistä opetussuunnitelmaa. Musiikinopetuksen yhtenäinen linja katkeaa yläkouluun siirryttäessä. Mikäli musiikkiluokilla olisi yksikön musiikinopettajien yhdessä tekemä opetussuunnitelma, opetus etenisi johdonmukaisesti luokasta 1 luokkaan 9. Tämä olisi oppilaiden etu, ja kaupunki saisi enemmän katetta mus.luokille satsaamilleen rahoille. Tätä ovat Juri ja alakoulun mus.opettajat turhaan esittäneet, ja Juri saanut siitäkin vihoja niskaansa. Edetäänhän matematiikassa ja muissakin oppiaineissa johdon-mukaisesti. Miksi näin yksinkertainen asia ei mahdu kaikkien päähän?
Comcom

#165 Kateelliset narsistit asialla

12.04.2012 01:44

Harmittaa millaisille nilkeille me veronmaksajat palkkaa maksamme. Siellä rehtori ja viraston päälliköt hierovat vuodesta toiseen yksityiskohtia, joiden perusteella voisivat antaa potkut Kadarille. Voik pahempaa työpaikkakiusaamista edes ajatella? Olisivat keskittäneet vomansa niiden ohjaamseen, jotka ovat kieltäytyneet yhteistyöstä Jurin kanssa.

Vieras

#166 Re: Kärsivällisyyttä!

12.04.2012 07:33

#151: mittari - Kärsivällisyyttä!

Juuri näin. Olen varma, että nämäkin virkamiehet ovat todella odottaneet asioiden muuttuvan parempaan päin, mutta koska näin ei ole tapahtunut useista yrityksistä huolimatta...olihan joku lukenut kilotolkulla papereita....joten yritetty on. Näiden virkamiesten on vaan työnsä puolesta puututtava asioihin ja tehtävä päätöksiä. Varsinaisiin ongelmiin ei noilla virkamihillä ole varmastikaan osaa eikä arpaa, mutta tukalassa tilanteessa pitää tietysti syylliset kaivaa jostain muualta kuin asianomaisista henkilöistä.


Vieras

#167 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

12.04.2012 07:39

#161: - Re: Re: Re: Re: Re:

Kannattaa muistaa, että kaikki lapset ei halua. Moni ei haluaisi edes jatkaa musiikkiluokalla yläkoulussa, mutta jatkavat kun kuulevat, että siellä on muutakin kuin keskiaikaista. Vaasan kokoisessa kaupungissa on musiikkiluokallakin iso osa oppilaita, jotka haluavat harrastaa musiikkia, mutta ei niin korkealla tasolla kuin mihin alakoulussa tähdätään. Ei se jaksa enää yläkoulussa kiinnostaa samassa muodossa, jos ei aktiivisesti harrasta klassista musiikkia. Se on vaan yksinkertainen tosiasia. Ehkä nuorisokuoro, joka on perustettu, on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat jatkaa alakoulun kuoron periaatteita. Ne, jotka sitä haluavat, voivat jatkaa sitä siellä, jos yläkoulun ohjelmisto ei ole riittävän haastavaa, joidenkin mielestä.


Vieras

#168 Re: Re: Re: Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen???

12.04.2012 07:42

#158: - Re: Re: Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen???

Kaikista musiikkiluokkalaisista ei tule muusikoita. Kuulaopisto on niille, jotka tähtäävät pitemmälle, ei mikään koululuokka. Jotenkin tuntuu, että tavoitteet on joillakin paljon korkeammalla, kuin mikä on todellisuus. Varmasti suurin osa musiikkiluokkine oppilaista on ihan tavallisia, jotka vain ovat kiinnostuneet musiikista. Ei täältä löydy luokallista tulevia muusikoita, jokaisesta ikäluokasta.


Vieras

#169 Re: Kateelliset narsistit asialla

12.04.2012 08:44

#165: Comcom - Kateelliset narsistit asialla 

 

Nimettömänä toisten tituleeraaminen nilkeiksi, narsisteiksi ja työpaikkakiusaamisesta syyttäminen alkavat jo täyttää kunnianloukkauksen tuntomerkkejä. Työpaikkakiusaaminen on vakava asia ja samoin on siitä syyttäminen ilman selkeitä todisteita. Jos menee nettikeskustelussa tällaista heittämään, on hyvä muistaa, että asiasta voi myös joutua esittämään perustelut oikeassa elämässä. Nettikeskustelu anonyyminä ei suojaa kirjoittajaa kunnianloukkaussyytteiltä ja kirjoittaja voidaan jäljittää tietokoneen ip-osoitteen perusteella. Malttia siis keskusteluun edelleen. Kuten myös muistutus siitä, että emme tiedä edelleenkään, mistä tässä kaikessa on kysymys.
yläkouluikäisen vanhempi

#170 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

12.04.2012 08:56

#167: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ei se jaksa enää yläkoulussa kiinnostaa samassa muodossa

Eihän kukaan olekaan vaatinut, että yläkoulussa pitäisi opettaa samoja asioita mitä alakoulussa on jo opetettu. Yhtenäinen opetussuunnitelma tarkoittaa vain sitä, että asiat olisi yhdessä sovittu ja päätetty miten opitut teoriat yms rajapinnat nivoutuvat yhteen. Juuri niin, ettei opeteta samoja asioita uudestaan. Tottakai musiikin tyylisuuntia on useita ja yläkoulussa käydään kevyempää musiikkia läpi jne. Ei tästä olla alakoulussakaan eri mieltä. Musiikin teoria ja säveltapailu on kuitenkin ne asiat, jotka erottavat musiikkiluokat tavallisista musiikin tunneista. Samoin eri soittimien soitossa kokeilut ja haasteet vähän pitemmälle vietyinä kuin tavallisten luokkien bändisoitoissa.

Niinkuin tässä moneen kertaan joku on tähdentänyt Kadarin kohdalla, että "musiikillisesta osaamisesta ei ole kyse" - sama kommentti pätee myös yläkoulun musiikinopettajaan; kyllä hän on musiikillisesti pätevä - Jurin oppilas itsekin ollut ja opiskellut vielä pidemmälle. Kysymys ei oppilaiden kommenteissakaan ole siitä osaamisesta, vaan vähän muusta. Sitäkään ei tunnu moni tajuavan.

entinen oppilas

#171 Re:

12.04.2012 09:10

#11: -

Jos puhutaan epäasiallisesta käyttäytymisestä lapsia kohtaan menneinä vuosina niin nostaisin ennemminkin esiin erään 90-luvun alkupuolella eläkkeelle jääneen entisen rehtorin. Se jos joku oli epäasiallinen oppilaita (varsinkin poikia) kohtaan. Juri on siihen verrattuna todella mukava ihminen. Muistan Jurin myös yhtenä koulun reiluimmista opettajista oppilaita kohtaan. Oli varmasti ankarakin asian niin vaatiessa, mutta eipä tuosta ole mitään traumoja jäänyt, toisin kuin tuosta entisestä rehtorista.


Vieras

#172 Hyvät veljet!

12.04.2012 11:36

Kun tähän on nyt Onkilahden koulun ja Vaasan sivistystoimen kohdalla tultu, toivon todella, että jokainen kivi käännetään myös näiden erottamista ajavien virkamiesten kohdalla. Kansalaisena haluan tietää, onko rehtorilla ja sivistystoimenjohtajalla "puhtaat jauhot" pussissa. Viime aikoina on tullut niin paljon tietoa julkisuuteen ns. ylempien toimihenkilöiden ja virkamiesten "sulle mulle" touhusta, että on pakko epäillä kaikkia. Miksi rehtori lähti matkoille juuri nyt, oliko matkasta sovittu jo aikaisemmin vai tuliko lähtö täysin yllättäen - pyytämättä?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

12.04.2012 12:34


oikeus voittaa

#174 kiusantekoa

12.04.2012 12:44

Me kaikki olemme erilaisia. Juri on ammattitaitoinen ja paras. Mikäli Juri joutuu lähtemään niin musiikinopetus ei ole enää yhtä hyvää.
Jurille symptiat.
Paistaa aurinko vielä risukasaan. Juri sinä jäät tänne opettamaan.
kiusaamiselta pelastettu

#175 Kunnioitin Juria

12.04.2012 14:02

Kaikista opettajistani Juri oli ehdottomasti omistautunein - sekä opetukselle että oppilaille. Erityisesti hän on kuitenkin jäänyt mieleeni opettajana, joka huomasi, kun minua kiusattiin ja puuttui kiusaamiseen heti ja tiukasti. Luokanopettajalleni en uskaltanut kiusaamisesta kertoa, mutta Jurille minun ei edes tarvinnut kertoa: hän huomasi, puuttui ja lopetti kiusaamisen. En koskaan kiittänyt Juria, mutta monesti olen asiaa ajatellut. Kiitos, Juri!