'Kiitos, herra kenraali!' - Suomen kansan avoin kiitosadressi

Otto-Ville

#26 ylilyönti

08.06.2012 13:52

Osoittaa huonoa arvostelukykyä lähteä adressin voimin ikäänkuin osoittamaan uskollisuutta Venäjälle. Janus Putkosen askelissa on stalinismin kaiku. On toki totta, että Suomen hallituksella on kohtuullisen vahva NATO-kiima ja Suomen politiikka ärsyttää itänaapuria. Tällainen adressi on kuitenkin säälittävä hanke, joka on eräänlainen NATO-kiiman peilikuva. Nämä ihmiset jatkavat sitä kommunistien perinnettä, jonka mukaan Suomi olisi pitänyt liittää "rauhaa rakastavaan" Neuvostoliittoon. Kun saatte adressin toimitettua Tehtaankadulle, niin siellä naureskellaan hyödyllisille idiooteille. Mutta ehkäpä SVR käy listan läpi ja arvioi olisiko siellä joku potentiaalisesti värvättävä henkilö joukossa.
sota tulossa?

#27 Re: Joku roti nyt tähän

08.06.2012 13:56

#21: Piste tällaiselle "oppositiopolitiikalle" - Joku roti nyt tähän

Ai Persut. Kokoomus on myynyt maamme jo pankkiirieliitile ja EU:lle. Tutkipa Sokli nimellä ja huomaa että Sammon ryöstön tekivät tietyt puolueet. Venäjä on suurvalta me emme, ja viimeksikin meidät liittolaiset pettivät ja me heidät. Kyllä on paras olla puolueeton eikä natokiimassa kuten kokkarit ovat.

ljkdd

#28 Re: Joku roti nyt tähän

08.06.2012 14:01

#21: Piste tällaiselle "oppositiopolitiikalle" - Joku roti nyt tähän

Ymmärrän että suomalaiset ei halua venäjän talutushihnaan, mutta en ymmärrä miten suomalaiset eivät näe että me ollaan jo NATON/NATO-myönteisen hallituksen talutusnuorassa...  onko se sitten parempi vaihtoehto? Juostaan ympäri maailmaa varastamassa öljyä "terroristeiltä"?

(Terroristi on jännä käsite, kun miettii esim että kuinka USA on leimannut Iranin terrorivaltioksi. Jos ette ihmiset tienneet, niin USA:n ja muun läntisen maailman mustamaalaus irania kohtaan alkoi siitä kun iranin pääministeri otti _oman maaperänsä öljyt oman maaperän ihmisten käyttöön_. Ei käyny miljardöörisuvuille, joten vallankaappaushan se sieltä tuli . Sitten vuosia länsimyönteisen johtajan kanssa, kunnes kansa kaappas vallan. Nyt ollaanki sitte terroristejä, ydin pommi on ollu "6kk päässä valmistumisesta" jo 30 vuotta, jne. :) Operaatio Ajax @ Wikipedia)

Me tullaan aina olemaan venäjän kainalossa, maantieellisistä syistä, MEILLÄ ON ~1000KM YHTEISTÄ RAJAA. Mutta se ei tarkoita että meidän pitäis niiata kumpaankaan suuntaan. Suomella voi olla ystävälliset suhteet molempiin suurvaltoihin ilman mitään osuutta niiden resurssisotiin. Me suomalaiset ollaan niin taatanan huolissamme siitä että eikai me suututeta ketään ettei kukaan hyökkää tänne, kun sota on niin kauheeta. Mutta sitte seuraavalla sekunnilla ollaan täyttä häkää tukemassa NATO:n ryöstöoperaatioita lähi-idässä ja israelin sionististä poitiikkaa?

Ei kettu että me "länsimaiset kulttuurit" ollaan tärkeitä.

Unohtakaa toi jenkkien lietsoman kylmän sodan aikanen russofobia ja tutustukaa että kumpihan suurvaltio tässä maailmassa enemmän tuhoa tekee.

Ihmiset nyt oikeesti

#29

08.06.2012 14:22

Se totta tosiaan on Suomen valinta. Suomen kansan. Silti keneltäkään ei ole mitään kysytty, eikä aiota kysyäkkään, sillä se veisi NATO-jäsenyyden suohon. Venäjä ei toivo Suomelta muuta kuin pitävän alkuperäisen ulkopolittisen kulmakivensä; puolueettomuuden henkeä yllä. Surettaa vielä tänäkin päivänä nähdä ihmisten huutelevan kommaria ja ryssää. Selvästi asiaan perehtymättömiä jääräpäitä, jotka eivät uskalla raottaa maailmankuvaansa. Nämä samat 'periaatteen miehet' huutelevat langoilla että loppuu nöyristely ja kumartelu Venäjälle. Mielestäni maailman toiseksi suurimman sotilasmahdin naapurimaana, meidän on ennen kaikkea luotava toimivat välit sinne, eikä jonnekkin Atlantin taakse ihmisille, jotka eivät meiltä muuta halua kuin sotilaamme ja luonnonvaramme. Venäjän kanssa yhteistyötä tekemällä saattaisimme edes pitää sen pienen hippusen itsenäisyydestä, joka Suomella on jäljellä. Kyllä kääntyisivät Kalliot ja Kekkoset haudassaan, jos kuulisivat, minne Suomen johto vie maata, joka rakennettiin juuri puolueettomuuden ja diplomatian lujalle perustalle.
Luna

#30 Edistystä

08.06.2012 15:13

Yllättävän asiallisia kommentteja usein niin Niinistöä ja Käteistä kannattavilta suomalaisilta. Olen monien muiden kanssa täysin samaa mieltä, välit Venäjään on parempi pitää hyvinä, pysyen itse puolueellisena. Tai jos puoli on pakko valita, Venäjä mieluummin kuin Illuminati-nato.

Vieras

#31

08.06.2012 15:55

Suomen on pysyttävä neutraalina,liittoutumatta mihinkään omaa hallintoaan muuttavaan järjestöön.Suomem ja Venäjän yhteistyö on molemmille maille myönteistä.Rauhanomainen rinnakkaiselo on ainoa oikea menettelytapa.

Vieras

#32

08.06.2012 15:57

Kyllä moni Suomen itsenäisyyden puolesta taistellut kääntyisi haudassaan jos tietäisi kuinka moni suomalainen on vetänyt herneen nenään kenraalin pyynnöstä pysyä itsenäisinä ja liittoumattomina. Onko se niin paha asia?
Itse yllätyin miten asiallisesti, fiksusti ja avoimesti kenraali puhui. En ole ikinä Venäjää fanittanut, mutta tuo mies puhui enemmän asiaa, kuin olen suomen johdon koskaan kuullut puhuvan yhteensä. Media tosiaankin on vääristellyt puhetta niin että sitä ei tunnista. Suomen johdon ja median puolesta hävettää, erityisesti tuore presidenttimme Niinistö veti riman alta enemmän kuin olisin koskaan uskonut hänen kykenevän. Hän ei selkeästikkään osaa edes yksinkertaisinta diplomatiaa. Please, lukekaa se puhe, jos ette niin ole jo tehneet.
palikka

#33 Naapurin projekteilla on väliä

08.06.2012 16:02

Makarov totesi useassa kohtaa, että "Tämä on Venäjän federaation kanta" tai käytti sanoja, jotka käytännössä vastaavat tätä. Suomen johtajat taas kommentoivat puhetta, että "hän tuskin edusti Venäjän poliittisen johdon kantaa."

Hyvänen aika......tämä puhujavieras oli korkein mahdollinen sotilasviranomainen joka naapurimaasta löytyy, virallinen viestintuoja kuten puheesta voi lukea, hän kertoi selkeästi puheessaan että edustaa Venäjän federaation kantaa, mainitsi myös Venäjän presidentin joissakin kohdin, perusteli selkeästi ja ymmärrettävästi syyt joiden vuoksi Venäjä on huolissaan Suomen Nato-politiikasta mutta samalla vakuutti moneen kertaan Venäjän hyvää tahtoa liittoutumatonta Suomea kohtaan kunhan Suomi ei ole mukana toiminnassa joka muodostaa uhan Venäjälle......ja sitten suomalaiset johtajat sanovat että "väärä analyysi ja väärät johtopäätökset, kyllä maailmaan puhetta mahtuu ja tuskin tuo edusti Venäjän kantaa. Korkeimpia sotilasalan tutkijoita myöten! Vakavaa asiaa yritetään suorastaan sotkea tuputtamalla kansalaisille naurettavia juttuja Venäjän mahdollisesta Nato-jäsenyydestä. Väite on aivan avaruudesta, kun liittokuntien välinen jännite on korkeammalla kuin pitkään aikaan mm. lähi-idän tilanteen vuoksi.

Ei tässä ole ideologioista kysymys eikä nöyristelystä missään määrin. Asia on lapsellisen yksinkertainen: tottakai sillä on suurvaltanaapurille merkitystä onko näin strategisella paikalla oleva naapurimaa liittoutumaton/puolueeton vai suorastaan vastapuolisen liittokunnan jäsen.

Suomalainen ymmärtää että omakotitalonaapuri ei saa rakentaa omakotitontiksi kaavoitetulle tontille kymmenen metriä korkeaa teollisuushallia. Syy on se, että siitä on naapurille haittaa vaikka rakentaminen tapahtuisikin toisella tontilla. Suomalainen ymmärtää, että naapuri ei saa rakentaa mitään aivan rajaan kiinni paloturvallisuussyistä. Tästä on etäisyyssäädökset, jotta mahdollinen tulipalo ei pääse laajenemaan. Mutta: osa suomalaisista ei ymmärrä, että valtioiden välillä on sama juttu. Naapuri ei voi tehdä mitä tahansa vaikka tekisikin sen omalla tontillaan. Viereisen tontin toiminnalla voi olla niin negatiivinen vaikutus toiseen tonttiin, että tuo naapuri ryhtyy vastatoimiin. Ne voivat olla ystävällisiä neuvoja luopua aiotusta toiminnasta, ne voivat olla oikeudellisia toimia tai lopulta voi tulla turpaanvetäminen.

Makarov oli täällä ystävällisellä mutta vakavalla neuvontareissulla. Hän puhui myös kansainvälisestä laista liittyen Naton operaatioihin maailmalla. Hän puhui myös ystävällisistä väleistä liittoutumattomaan Suomeen. Se on käännetty tapa sanoa, että toisenlaiseen Suomeen välit eivät ole ystävälliset. Perustelut sille oli kerrottu jo aiemmin tavalla, jonka jokainen suomalainen ymmärtää jos lukee koko puheen.

Vieras

#34 Re:

08.06.2012 16:40

Jouni Halonen
Luumäki

#35

08.06.2012 17:40

Allekirjoitin adressin luettuani YLE:n tekstin puheesta. Ihan asiallinen ja pätevä analyysi tämän maailman kolkan asioista sekä selvitys Venäjän puuhista. Näköjään suomalaiset eivät eliittimme mielestä ole riittävän älykkäitä, jotta heille voisi kertoa asioista niin kuin ne ovat. Asioita puuhataan kansalta salassa. Tarvittiin jälleen ulkomaalainen kertomaan, missä mennään. Samaan aikaan pääministerimme on ohjeiden hakumatkalla, kuten oli BB-kokouksessa valtiovarainministerimme verovaroin.

Mutta ei nyt sentään aleta nuoleskelmaan venäläistä kenraalia, Putkonen.

sitä saa mitä tilaa

#36 Suomen kaksoisstandardit

08.06.2012 17:43

Maininta sotaharjoituksista ja lentämisestä lähellä rajaa liittyy selkeästi tähän kokonaisuuteen, jossa Suomi yrittää olla samalla kaikin mahdollisin tavoin mukana Naton toiminnassa, olematta muodollisesti sen jäsen. Kysymys on kokonaisuudesta. Ei kai tämä kovin monimutkainen asia voi olla ymmärtää? Jos Suomi olisi vakuuttavalla tavalla puolueeton eikä haihattelisi Naton perään (eikä tietenkään myöskään Venäjän helmoihin) niin ei Venäjää paljon kiinnostaisi meidän kansalliset sotaharjoitukset. Itsenäinen ja puolueeton Suomi ei ole uhka Venäjälle missään oloissa.

Mutta: nyt kun Suomi on tosiasiassa puolittainen Nato-maa ja epäiltävissä on että siitä tulee vielä täysjäsen, niin tietysti Venäjä tarkkailee myös meidän kansallisia sotaharjoituksia toisessa valossa. Siellä katsotaan tätä kokonaisvaikutelmaa, että mihin Suomi tähtää pidemmänpäälle tällä kokonaispolitiikalla. Mihin Suomi kehittää valmiuksia, mitä uhkakuvia varten, varautuuko Suomi tällä harjoittelulla jo tulevaan Nato-jäsenyyteen jne.

Voihan olla että tuossa kohtaa Makarovin puhetta oli pieni piikki mukana, mutta onko se itäisen suurvallan taholta kohtuutonta toimintaa tässä tilanteessa, jossa Suomi itse lähentyy Natoa kaikin keinoin ja luo näin silminnähtävää vastakkainasettelun uhkaa itäänpäin? Ja samalla Nato/EU/USA toimii miten tahtoo monilla alueilla maailmassa ja muokkaa niitä mieleisekseen. Suomessa eletään siinä illuusiossa, että Suomi saa toimia turvallisuuspolitiikassa miten tahtoo ilman että Venäjällä on oikeutta kommentoida asiaa, mutta Venäjä ei voi toimia/kommentoida samoissa asioissa juuri millään tavalla ilman että Suomi kommentoi sitä ja reagoi siihen. Suomi päättää itse omasta turvallisuuspolitiikastaan ilman että Venäjän kuuluu sitä kommentoida, mutta jos Venäjä ryhtyy varustautumaan Karjalan alueella, Suomella on oikeus tykätä siitä kyttyrää?

Vieras

#37

08.06.2012 18:45

ILLUMINATI yrittää valloittaa maapallon NATO:n avulla

Vieras

#38

08.06.2012 19:13

ei natoon.
RogerB

#39 Puolin ja toisin

08.06.2012 20:04

Adressin sävy oli suomalaisittan imelähkö, mutta yritän ymmärtää sen slaavilaisen lähetymistavan mukaiseksi. Tälleen siellä puhutellaan.
Kenraali Makarovin puhe oli sisällöltään moninkertainen painoarvoltaan mihin vastauksiin poliittinen johtomme kykeni - ikään kuin olisivat tulleet yllätetyiksi käsi kyynärää myöten keksipurkissa. Suomi ei sijaintiaan muuta ja arvomme NATOlle on pelkkää alustaa, mineraalia ja mukavasti vettä. Heitä ei kiinnosta p-n vertaan meidän "länsimaalaisuutemme", demokratiamme tai tulevaisuutemme. Ei sikseen että Venäjälle kauheita lämpimiä suhteita olisi, mutta (epä)onneksemme meillä on enemmän kulttuurihistoriallista yhtenäisyyttä kuin ikinä tarramaiseen amerikkalaistumiseen.
Valtion johtomme lähtivät nyt mopolla moottoritielle. Kannattaisi lähteä kiireen vilkkaa seuraavista liittymistä pois...
Bryssä on bryssä vaikka voissa...

#40 Re:

08.06.2012 20:55

#15: -

Ei vaan Bryssäsät johtaa meitä Brysselistä.

Evakon lapsi

#41 Puhe oli ystävällinen, ja adressin luoja oikeassa

08.06.2012 21:18

Kyllä on tosiasia niin kuin Putkonen sanoo, että meidät on vaivihkaa NATO:n porstuaan ujutettu. Ei oe Suomen kansa päässyt äänestämään NATO-yhteistyöstä!

Makarovin puhe oli sitäpaitsi erittäin ystävällinen Suomea kohtaan, ja kertoi kuinka maidemme väliset ystävälliset suhteet ovat johtaneet aseriisuntaan Suomen vastaisella rajalla. Makarovin puheesta käy selvästi ilmi, että Suomi ei uhkaa Venäjää, eikä Venäjä Suomea. Päinvastoin: rajamme on rauhallinen.

On ilman muuta selvä, että Venäjä ei toivoisi Suomen liittyvän NATO:n jäseneksi. Ei siihen mitään puhetta tarvita! Minusta on hieno juttu, että Venäjäkin kiittelee sitä linjaa, minkä enemmistö suomalaisista on valinnut: liittoutumattomuuden, ja ystävälliset suhteet kaikkiin toisiin valtioihin.

Vieras

#42

08.06.2012 21:44

Kokonaisuutena on hyvä että herra Makarov huomauttaa pikkupukumiehiä, siitä mitkä ovat realiteetit, pitää myös muistaa että Pietarissa pelkästään asuu reilut 6 miljoonaa ihmistä, enemmän kuin koko Suomen väkiluku, sekä Venäjä on Suomen suurin kauppakumppani, lisäksi Suomessa asuu huomattava Venäläisväestö.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

08.06.2012 22:24



Vieras

#44 Näin oli, näin on ja näin on oleva!

08.06.2012 22:56


Vieras

#45

09.06.2012 00:10

On valitettavaa ja surullista ettei maamme poliittinen johto ole pysynyt Paasikiven-Kekkosen linjalla suhteessa itäiseen naapuriinsa. Sen sijaan että toimisi lääkärinä, kuten presidentti Kekkonen asian näki, maamme poliittinen johto on lähtenyt sotaseikkailuun, jossa olemme vain pelinappuloita.
Sebu

#46 Hieno adressialoite

09.06.2012 00:22

On tärkeää, että ne ihmiset jotka eivät halua olla mukana sotilasliitto Naton hyökkäyssodissa ja viattomien ihmisten teurastuksessa eri puolilla maailmaa saavat nahdollisuuden esittää kriittisen näkemyksensä. Venäjä tekee arvokasta työtä maailmanrauhan puolesta ja meidän tulisi ensisijaisesti tukea sitä eikä haikailla mukaanmenoa imperiaalisiin hankkeisiin, joita Nato ajaa. Presidentti Kekkonen kehotti meitä toimimaan lääkärinä joka kantaa huolta maailman rauhasta. Siihen on helppo yhtyä. Se pitäisi olla ensisijainen päämäärämme.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

09.06.2012 01:05


heppuli

#48 Re: ylilyönti

09.06.2012 01:17

#26: Otto-Ville - ylilyönti 

 Ihan pakko nyt kysyä, että miten stalinismi liittyy anteeksipyyntöön korkealle sotilashenkilölle, kun häntä kohdeltiin lehdistön ja johtavien poliitikkojen toimesta kuin kiukuttelevaa kakaraa, vaikka puhe oli nimenomaan sovittelevan sävyinen.

Ja pointti tässä taitaa nimenomaan olla se, että Suomi pysyy liittoutumattomana ja itsenäisenä.

"Nämä ihmiset jatkavat sitä kommunistien perinnettä, jonka mukaan Suomi olisi pitänyt liittää "rauhaa rakastavaan" Neuvostoliittoon."

Tahallaan väärin ymmärtäminen näyttää olevan muotia nykyään. Ei ole kommunismia, jos ei halua natoon. Ei tässä kukaan Venäjään halua liittoutua saatikka liittyä.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

09.06.2012 01:23



Vieras

#50 Lukekaa puhe

09.06.2012 01:35

Suosittelen edelleen kaikkia keskustelijoita lukemaan sen PUHEEN ennen kuin alkaa inttämään mitään, kuten edellä mainitsin. Voi hiukkasen muuttua ajatukset tästä...