Pudasjärven koulukeskuksen paikka

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pudasjärven koulukeskuksen paikka.

työntekijä/äiti

#1 enemmän tietoa

09.12.2012 13:05

Sitten otan nimeni pois, kunhan päätöksentekijät vakuuttavat minut, että valinta on turvallinen, perusteluinen, kiitos!
Muzar Hassad

#2 Koulu sijoitu paika ola hyvä

09.12.2012 17:16

Mene uusi parema puuteesa sijoitus oikei hyvä ola.Päästä rakentaa nopeesti,ei viivyte.
Mine mute persile.
tellanova

#3 Turvallisuus ennen kaikkea

09.12.2012 17:30

Kyllähän tuo vanhan koulun paikka on paras sillä tuo sillan kohta on todella vaarallinen ei lapset malta pysyä rauhallisesti, pyöräily on hengen vaarallista ,, ja JOKI kuinka monta pikku henkeä sinne pitää menettää?? ehdottomasti vanhan paikalle tulrvallisten koulumatkojen reitille,, ajatelkaa millainen liikenne siinä talvellakin on , eikä lapset käytä alikulku tunnelia se on aivan varma tie ylitetään sillan korvassa kylän puolella sata varmasti!
koulurauhaa

#4

10.12.2012 00:18

Ehdotettu Poroputaan tila on aivan väärä, juurikin turvallisuussyistä (liikenne, joki), mutta ei nykyinen ala-asteen paikka riitä isolle hirsikoululle (josta toivottavasti ei tehdä monikerroksista). Syrjäisempi paikka poissa kauppojen tms. välittömästä yhteydestä takaa turvallisen koulupäivän, kun tien yli ei lähdetä houkutusten perässä. Lisäksi kaupunki voisi harkita että koulukeskus jaettaisiin pienempien ja isompien oppilaiden mukaan vaikka ihan eri tonteille, niin varmistuisi koulurauha niin pienille kuin isoille oppilaille.

Vieras

#5 J-M

10.12.2012 07:03

Oisko muidenkin mielestä vanha Pirinpuisto hyvä paikka uudelle koululle? Mietin asiaa ja tuli sellainen vaihtoehto mieleen..
7 lapsen äiti

#6

10.12.2012 09:18

Minusta Kurenalan koulun paikka hyvä....On keskeisellä paikalla. Useammat vanhemmat voivat viedä hyvin lapsensa kouluun joko töihin mennessään tai muuten saatella. Ja ennenkaikkea ajattelen nykyisiä ja tulevia esikoululaisia ja muita alakoululaisia....

nimimerkki

#7 Vali vali..pääasia että tulis uusi koulu.

10.12.2012 16:36

Ei sitä uutta tarvita, kun nurinaksi menee heti näköjään. Onhan tuo joen ja tien vieressä kiimingissäkin..
ketä varten rakennetaan?

#8 Ei nurinaa vaan avointa tiedottamista ja kuuntelua

10.12.2012 20:20

Missään nimessä tämän tarkoitus ei ole yllyttää nurinaan, vaan ehdottomasti toivotaan rakentamista nopealla aikataululla. Ihmisten mielissä on kovasti pyörinyt ajatus siitä, että koulusta yritetään tehdä kaupungin imagon nostattaja, jossa asukkaita ja koululaisia ei kuunnella. Hirsikunnaan laajentaminen ja näyttävyys ei saa olla koulun päätavoite. Koulun tulee palvella käyttäjiä, ei rahoittajia ja ohikulkijoita.
Toisaalta, jos koulun rakennuspaikaksi päätetään "ankkalinnan" paikka, tulee tiedotuksen olla avointa ja perusteluiden puolueettomia. Liikennejärjestelyillä on perusteltu mm.kurenalan koulun tontin sopimattomuutta, mutta ankkalinnan kohdalla se ei olekaan este...
Paluumuuttajako?? Tai sitten ei...

#9 Onko tämä vitsi?

11.12.2012 12:44

Siis eivät kai päättäjät ihan tosissaan ole tuosta uuden koulun sijaintiehdotuksesta?!! Se sitten tosiaan siitä turvallisesta koulutiestä! Missä menee lapsen etu? Koittakaapa ehdottajat asettua sen pienen koululaisen asemaan... Voi meidänkin perhe sitten luopua ajatuksesta muuttaa takaisin Pudasjärvelle, jos kerran ei paikkakunnalla ole tarjota lapsille turvallista "koulua"(koulutietä!!)...
Roadrunner

#10 Rimmillä on tilaa

11.12.2012 13:22

Miksi ei puhuta Rimmistä mitään kun suunnitellaan uutta koulun paikkaa. Siellä on tilaa ja ei se ole sen kauempana mitä tähänkään asti. Siellä on isot urheilualueetkin valmiina. Kurenalan koulun paikka sitten toiselle sijalle.
Ankkalinnan tontille ei todellakaan sovi toimivaa koulumiljöötä, pelkät rakennukset eivät riitä. Kuka pitää lapset pois vuolaasti virtaavasta tulvivasta joesta? Onko päättäjillämme tarkoitus pelkästään näyttää Kuusamontietä pitkin huristeleville että kuinka fiksuja rakennuksia me rakennamme, kun mielestäni pitäisi ajatella lastemme turvallisuutta. Jos tuo koulu pitää saada ohi kulkevien näkösälle niin sitten Kurenalan koulun paikalle. Ymmärrys hoi, äly älä jätä.
Ojastako allikkoon?

#11 Humpuukia!

11.12.2012 16:21

Huh,huh. Hullutus iskenyt Pudasjärvelle. Remontoidaan vain entiset hyvät koulurakennukset lopullisesti tip-top-kuntoon ja palkataan pysyvät siivoojat! Kouluväki lopettakoon tupakoinnin, niin henki kulkee paremmin. Kuka hoopo pani tämän vönhötyksen alulle? Vielä elinkaarimallilla, joka esim. Ruotsissa on asiantuntijoiden mukaan jo hylätty toimimattomana!
Huolestunut

#12 JAKAKAA!!!

11.12.2012 18:00

Nyt kaupunkilaiset herätkää,osa päättäjistä elää ankkkalinnan aikaa.Toivoa sopii että järki voittaa.Koulu rakennetaan kurenalan koulun tontille ....
Kärsinyt oppilas

#13 Kuunnelkaa

12.12.2012 07:44

Ihimiset elekää enää viivyttäkö koulun rakentamista on täsä jo tarpeeksi kärsitty. Ankkalinnan paikka on samanlainen kuin kiimingissäkin. Valtatie ja joki vieressä ei aiheuta vaarallisia tilanteita. Kurenalan tontti on iiiiihan liian pieni.
Ei ei...

#14 Kärsinyt oppilas

12.12.2012 08:17

Ei kukaan viivytellä halua, mutta ankkalinna on ihan väärä paikka pienille. ja jos kurenalan tontti on liian pieni, niin eikö ankkalinnan sitte? mahtaa olla vielä pienempi...

Vieras

#15 Re: Kärsinyt oppilas

12.12.2012 16:04

Ritolan tietä siirretään kuusamon päin joten tontti laajenee valtavasi. kyllä se siihen mahtuu ja on se loppujenlopuksi turvallinen paikka

 

 

meni mahottommiin

#16 keisari ilman vaatteita

12.12.2012 19:05

Ettekö oikeasti näe, miksi hirsikoulukompleksia ajetaan väen väkisin Ankkalinnan tontille? Kaupungin päättäjillä ja tietyillä viranhaltijoilla on pakottava tarve saada lisänäkyvyyttä jo rakennetulle Hirsikunnaalle, jotta kritisoijat eivät alinomaan olisi kimpussa. Ongelma paisuu kuin pullataikina, laittakaa nyt hyvänen aika jotkut rajat tälle touhotukselle siellä Pudasjärvellä. i kai yksikään viranhaltija ole tällaisen monumentin arvoinen? Nyt tiukkana lasten edun nimissä!!Onko ankkalinnan tontti todella suurempi kuin Kurenalan koulun tontti?
Tomahawk

#17 Re: Kuunnelkaa

12.12.2012 20:57

#13: Kärsinyt oppilas - Kuunnelkaa

Jos jossain Kiimingissä on hypätty kaivoon, niin miksi me mentäs perässä sinne? Meillä Pudasjärvellä kun on maita ja mantuja muuallakin kuin joen ja valtatien kulmauksessa mihin koulua hampaat irvessä ahtaa. Ihmettelen noita vimmaisia kommenttejasi tuon koulun tiimoilta. Ei ole kouluhankkeen viivyttämistä jos ottaa asiallisesti kantaa suunnitteilla olevaan hankkeeseen, varsinkin kun tässä tapauksessa on sijoitusvaihtoehtoja edelleenkin useampiakin. Demokratiaan kuuluu että asioihin voi ja pitääkin ottaa kantaa (jos ne sitten mitään auttavat, katsellaan sitten seuraavissa vaaleissa). Ainakin minun veroeuroista ja pitäjämme lapsista tässä kouluhankkeessa on kyse. Miksi sinun mielestä Ankkalinnan tontti on se ainut ja oikea???? On tullut jo selväksi että jossain Kiimingissä on tehty koulu juuri noin huonolle paikalle mitä täälläkin nyt kouhotetaan, mutta miksi meillä pitäs tehdä juuri samoin kuin juuri Kiimingissä on tehty, kun meillä on koululle selkeästi tilavempia ja käytännöllisempiäkin vaihtoehtoja. Jos haluaa että lapsensa käyvät koulua joen ja valtatien kulmauksessa, niin Kiimingissä on siihen jo olemassa oleva vaihtoehto, kannattaako enää toista rakentaa?

Yksi vaihtoehtohan on se että tehdään Ankkalinnan tontille yksityinen koulu, jolloin sinne saavat lapsensa tuoda ne jotka sitä paikkaa yli kaiken rakastavat, vaikka Kiimingistä asti; kohtuutonta korvausta vastaan!!!!!!

Kärsinyt oppilas

#18 Re: Re: Kuunnelkaa

13.12.2012 07:27

#17: Tomahawk - Re: Kuunnelkaa

Toinen vaihto ehto paikka on Rimminkangas, mutta sinne se ei tule varmasti. Keskus koulun paikka on ahdas ja myös valtatien vieressä. siinä on pikku aita ja lapset pysyy sen sisäpuolella, niin miten sitten ankkalinnan paikalla. Ei se aiheuta mitään ongelmia samaa koske myös joki. Itsekkin olen nähnyt kun ala-asteelaiset hyppivät tien yli k-supermarkettiin. Niin sama se mihin rakennetaan aina on vaara tilanteita ympärillä, mutta toivon että se ei viivästy se rakentaminen. Tämä adressi ei hyövää mitään sen tiedän kokemusta. Tälläinen adressi koottiin silloin kun kouluja lakkautettiin, valtuusto ei etes käsitellyt sitä.

Nykyiset koulut parhailla paikoilla

#19 Suuruuvenhulluutta

13.12.2012 09:50

Hei päättäjät! Älkää hosuko nyt sen hirteen köyttäytymisen kanssa, vaan odottakaa edes, miten se rakenteilla oleva hirsinen päiväkoti alkaa toimia vai natiseeko se liitoksissaan. Tuhlaukseltahan tuo kuulostaa muutenkin, kun nyt Rimmin koulukin on saatu jo lähes steriiliksi, niin miksi hylätä miljoonilla remontoidut tilat? Tuskin se koulumotivaatio yleisesti paranee vai onko opetkin jo leipäytyneet, kun yleinen ilmapiiri tuntuu olevan, että nyt uutta pitää saada. Muutenkin nuo utopistiset suunnitelmat ympärivuorokautisesta mestasta kuulostavat aivan käsittämättömiltä ja entä suunniteltu loputon vuokravankeus? Kuka maksaa?
p a manninen Vara v PS

#20 Rimmmin puolella tilaa.

13.12.2012 11:05

27v ajan Iijoin sillalla pyöröillessäni, on lähes jatkuvasti 2/5 kevyenliikenteen väylästä talvisin lumivuorena, ja lisäksi vähän välia vt20 aurataan lumet siihen, mutta kevyen liikenteen väylät aurataan useita h. jopa vrk myöhemmkin.
Kaiteiden rakentaminen vain lisäisi ongelmia.
lapset kulkisivat pv liikuntahallilla, uimahallilla, kirjastossa, kaupassa, linja-autoasemalle j. terveyskeskukseen jne, ei ole mitenkään turvallista ja helppoa soviuttaa moneen suuntaamn kulkevia pyöräiliöitö, käveliöitä ja rollaattorimummoja samaan ahtaaseen kuiluun.
Sillan kupeillle pitäisi rakentaa vähintään 3-4m leveät kevyenliikenteen väyläty. lisäksi alikäytät usein vaarallisen jäisi, matka kasvaa moninkertaiseksi, nuoret hyppivät matalien aitojen yli, ennenkuin lähtevät kiertämään 10x pitempää reittiä, yli mennen matka 10m ja kiertämällä yli 200m.
Koulu pitää rakenta vaikak Rimmille, ellei se sovi kurenalaasteen tontiolle.

Haisee se hirsikin!

#21 Ulkoistamistako

13.12.2012 14:01

Onko Pudasjärvellä jo järkikin ulkoistettu vai onko koko hirsikompleksihypetys uppoavan laivan jättävän kapteenin tornista lähteviä unelmia? Kuka, arkkitehditkö tietävät, miten hirsikompleksi ko. tarkoituksessa oikeasti toimii?:Natiseeko rossilattiat, miten äänieristys taataan, piilutetaanko mahdollisesti ilmestyvät kirkkoveneen kuvat, kuka vartioi pyromaaneja, mikä projektikoordinaattori valvoo ympärivuorokautiseksi ja- vuotiseksi kuviteltua käyttöä (näinkö lapsetkin ulkoistetaan) jne. Minäkin kysyn, mitä tämä ja kaikki muu asiaan liittyvä puuhastelu maksaa? Koulutyössä ei tärkeintä seinät vaan sisältö!
Kärsinyt oppilas

#22 Re: Suuruuvenhulluutta

13.12.2012 16:04

#19: Nykyiset koulut parhailla paikoilla - Suuruuvenhulluutta

Rimminkankaa koulu ei ole terve vaikka VOC yhdisteet on saatu pois. Siellä on vielä jotakin koska oppilaat ja opettajat oireilevat yhä. Ja koulun rakentamista ei saa enää viivyttää. Vaikka VOC yhdisteet on saatu pois, niin siellä on vielä jotakin, nimittäin oppilaiden ja opettajien oireet vain pahenevat koko ajan.

Pois Pudasjärveltä !

#23 uusi koulu ja nopeasti!!!

13.12.2012 16:15

koko ajan on kärsittävä ja kärsimystä vielä kaksi vuotta jäljellä, sisäilmaryhmät täynnä. Toiset pääsee toiset ei. Miksi kukaan ei oikeasti auta meitä rimmiläisiä? Kolme vuotta on pitkä aika sairastaa joka koulupäivä. Uusi koulu ei auta minua, koska selvittelytyö tuntuu vievän monta vuotta ja lukioon en tänne varmasti jää. Peruskoulu on täytynyt jo kärsiä. Kurenalan koulusta kaikki alkoi ja kärsimys vain Rimmillä pahenee.
PATRIOOTTI

#24 Re: Koulu sijoitu paika ola hyvä

14.12.2012 00:31

#2: Muzar Hassad - Koulu sijoitu paika ola hyvä

Parempi sulle kun et kommentoi pudiksen asioista mitään koska et tiedä tämän paikkakunnan tilanteesta hölyn pölyä!!!!!!

Pettymys

#25 Järki hoi

14.12.2012 10:10

Niinhän siinä kävi! Päättäjät kuin pässilauma, jota työn ja meriitin puutteessa olevat arkkitehdit vetävät narusta.