EI Kouvolankoskelle

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista EI Kouvolankoskelle.

Seppo Myyrä
Valkeala

#26 Einyt taas!!

19.11.2007 09:46

Tämän pakkonaitetun suurkunnan eteläinen osa on nimeltään Anjalankoski. Kysyisin vaan, kuink moni tuota nimeä käyttää? Itse ainakin käyn Inksassa, Mylsässä, Sippolassa kuten olen aina käynyt. Tulen myös jatkossa käymään Kouvolassa, joka luontevasti keskellä olevana istahtaa nimeksi, kuin nenä päähän.
Hölmöilyt (viiden kunnan epatasa-arvoinen liitto) tässä asiassa on jo tehty, joten tehkää edes loput pakolliset jollain tyylillä. Kouvola ollaan ja pulinat niiltä osin pois. Keskustelu muutoin jatkukoon.
Kalevi Korppi
Helsinki

#27 Valkeakolkka

19.11.2007 11:55

Valkeakolkka kuulostaa Kymenlaakson murteelta.
Pentti Toivakka
Mäntyharju

#28 paikannimet eivät matematiikkaa

20.11.2007 10:22

Kouvola-nimestä:
Annettaisiin Kouvolan olla edelleen Kouvolana, sellaisena kuin se on ollut vuosikymmenten ajan, eikä "vesitettäisi" sitä panemalla se koko suurkunnan nimeksi. - Kouvolan rautatieasema säilyisi esim. edelleen Kouvolana ja kun siellä laskeuduttaisiin, oltaisiin Kouvolassa ja samalla uudessa kunnassa Xxx:ssä .

Kouvolankoski-nimestä:
Täydennyksenä aikaisemmin sanottuun on syytä vielä todeta nimen pituus. Pitkäksi sen tekevät viisitavuisuus samoin kuin varsinkin se, että siinä on kolme äänteellisesti pitkää tavua: Kou-, -lan- ja -kos-. Ei liene toista tavurakenteeltaan samanlaista kunnan nimeä maassamme.

Kouvolankosken nimeä muodostettaessa on kenties pyritty ottamaan huomioon mahdollisimman tasapuolisesti suurkuntaan kuuluvien kaupunkien nimet: Kouvola. (Kuusan)koski ja (Anjalan)koski. Loogista ajatteluahan tämä olisi, mutta toisaalta paikannimiin ei aina sovellu matematiikka, ainakaan tässä mielessä.

Uuden suurkunnan nimeämisessä olisikin varmaan järkevää luopua niin nykyisten kuntien/ kaupunkien nimistä kuin myös niiden yhdistelemisestä ja hakea jokin muu nimi,joko täysin uusi (Kymenranta) tai uusvanha (Anjala). Luovuutta nimenantoon!

Seppo Laaksonen
Voikkaa

#29 Kouvolan puolesta

20.11.2007 11:32

Lukekaa ensi sunnuntaina Kouvolan Sanomien Tältä istumalta-kolumni. Kirjoitan sen Kouvolankoskesta.

Arvioin uuden nimen keksimisen maksavan noin 4 miljoona euroa. Käytetään nekin rahat oikeaan toimintaan.
Ehdotukseni on että haudataan vanha Kouvola ja synnytetään täysin uusi kunta nimeltä KOUVOLA.

Levittäkää sanaa eteenpäin tästä paikasta. Itse laitoin viestiä jo noin kuudelle sadalla tutulleni eli koko osoitekirjalleni... onneksi se oli sähköisessä muodossa ;)
Lisäksi olen laittanut viestin tästä adressista kaikille näiden viiden kunnan ja kaupunkien hallituksen jäsenille.

Kansalaisvaikuttaminen toimii...

t. Seppo Laaksonen

p.s.
Kiitos Lauri, kun olit aktiivinen...
Juho Hämäläinen
Kouvola

#30 "Järkevää luopua nykyisten kuntien nimistä" joopa joo...

20.11.2007 11:53

Rahallisesti ei ole todellakaan fiksua keksiä täysin uutta nimeä. Markkinointiin ja kaikkeen muuhun menisi rahaa ihan tajuttomasti. Äsken kirjoittaneen arvion mukaan 4 miljoonaa euroa! Miettikää mihin kaikkeen ne rahat voitaisiin käyttää.
Sen lisäksi on vielä muutamia muita syitä miksi ei kannata ottaa täysin uutta nimeä.

Ja vielä Kouvolankoskesta sen verran, että ei TODELLAKAAN ole mitään järkeä valita kunnan nimeksi sellaista nimeä joka on 85-90%:n mielestä huono.
Kalevi Korppi
Helsinki

#31 Karhukosken kaupunki

20.11.2007 14:01

Miksi ei vaihtaa nimeä kun siihen on hyvä mahdollisuus?

Vastaukseksi tarvitsee vain lukea tuo keskustelu City.fi:stä
http://www.city.fi/keskustelut/view.php?id=27671

Tuon keskustelun kun lukee niin kumpi kuulostaa paremmalta uuden kaupungin nimeltä, Kouvola vai Valkeala?

Kouvohan tulee kai karjalanmurteesta ja tarkoittaa karhua. Valkea on nuotion murresana, kummalla on paremmat mielikuvat?

Jos sanaa kouvo halutaan liittää uuden kaupungin nimeen niin parhaalta kuullostaa nykysuomennus karhu ja siintä johdettuna uuden kaupungin nimeksi sopii Karhukoski.

Kuinka moni haluaakaan asua enää pelkässä Kouvolan asemakaupungissa kun voi asua uudessa 80000 asukkaan Karhukosken kaupungissa?
Otto Manninen
Sotkamo

#32 Werla tunnetaan maailmallakin

21.11.2007 16:15

Valkealassa syntyneenä ja Kouvolan Lyseon käyneenä olen träälläkin seurannut kiinnostuneena uuden kunnan nimestä käytävää keskustelua. Lehdissä esitetyissä ehdotuksissa on ollut enemmän huonoja kuin hyviä. Komiteanmakuisia sanoisin.
Kouvolankoski on mielestäni aivan älytön, eihän sellaista olekaan. Vaikea on tietysti saada viiden kunnan nimistä sopivaa yhdistelmää, miksi sitten ei oteta käyttöön tunnettua nimeä, jolla on lisäksi merkittävä yhteys seudun historiaan ja puunjalostusteollisuuden syntyyn.

Annettakoon uudelle kaupungille nimeksi Werla (ja tarkoituksellisesti kirjoitettuna W-alkuisena). Werlan ruukista ja käsipahvin valmistuksesta on suora yhteys myös Kouvolaan, lastattiinhan Werlan tuotantoa junaan Kouvolan asemalta siksi, kunnes Savonrata valmistui. Werla on osana Unescon maailmanperintöluettelossa ja tunnetaan sitä kautta myös maailmalla.Tätä tilaisuutta ei kannata jättää käyttämättä.

Otto Manninen Sotkamo
Matti Hallapuro
Kuusankoski

#33 Muistakaa myös http://www.adressit.com/kyllakouvolalle

22.11.2007 21:25

Olavi Mäkinen
Kouvola

#34 Kuntalaisten mielipide

22.11.2007 23:30

Tähän asiaan on lähes kaikilla mielipide. Miksi ei siis järjestettäisi kysely/äänestys kuntalaisille? Kielitoimiston hyväksymiä nimiehdokkaita mukaan (alle 10 kpl) ja kahdesta parhaasta toinen äänestyskierros. Äänestykseen löytyy hyviä ehdokkaita esim. tästä keskusteluketjusta. Nyt yritetään ihmisiltä kyselemättä antaa vain 2 vaihtoehtoa.

Kansalaisdemokratia puhukoon.
Juho Hämäläinen
Kouvola

#35 Ohjausryhmä hautasi Kouvolankosken

23.11.2007 01:35

Ohjausryhmä tosiaan hautasi Kouvolankosken eli se ei tule uudenkunnan nimeksi.

Uskon, että tällä adressilla oli vaikutusta päätökseen, joten haluan vielä kiittää adressin aloittajaa sekä kaikkia allekirjoittajia. KIITOS!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

23.11.2007 13:02


Renos Anastasiadis
Tampere

#37 Werla

23.11.2007 15:38

Vaikka Kouvostoliitto olisikin varsin hieno ja jykevä nimi Pohjois-Kymenlaakson sykkivälle pilvenpiirtäjämetropolille niin Werla olisi kyllä uudelle kunnalle ns *oikeasti* hyvä nimi.
Sari Pyötsiä-Dibden
Kuusankoski

#38 Werla

25.11.2007 11:06

Werla on arvokas, ytimekäs, historiallinen, neutraali ja kansainvälisesti kuuluisa.

Eli nyt on aika perustaa uusi suurkunta - Werla.
Riikka Komonen
Valkeala

#39 Keep it simple

25.11.2007 12:39

Mielestäni kaikki muut vaihtoehdot kuin Kouvola, perustuvat tunteeseen eivätkä järkeen. Olen kotoisin Kuusankoskelta, käynyt lukion Kouvolassa ja nykyisin asun Valkealassa. Välissä ehdin asua Korialla. Meitä 30+ paikkakuntalaisia, jotka sujuvasti vaihtavat asuinpaikkaa tilanteen mukaan on monta ja enpä usko, että kenenkään identiteetti on enää paikkakunta- tai sen nimisidonnaista.

On melko teennäistä mielestäni tässä yhteiskunnassa, jossa maailma on kutistunut ja kutistunut, pohtia mikä suurkunnalle nimeksi. Kaikki muut nimet jäävät voimaan alueina, mutta ainoa tunnettu nimi suomessa laajasti ottaen on Kouvola. Nykyisinkin joutuu selittämään, että asun siinä Kouvolan naapurissa, jotta ihmiset osaavat suurin piirtein paikallistaa alueen. Kouvola on nimi, joka on nyt onnistuneesti markkinoitu Aasiaa myöten, joten järki käteen ja hempeilyt sikseen! Jos nimeä nyt muutetaan, se ei kerro kellekään yhtään mitään ja tulee karttamuutoksineen yms. älyttömän kalliiksi ja epäekologiseksi.