Ilotulitteet pois vapaakaupasta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Ilotulitteet pois vapaakaupasta.


Vieras

#101 Re: Voi LOL,,

28.12.2011 18:41

#17: Henry Vepsäläinen - Voi LOL,,

Et tajua yhtään mitään!!!Mene sitten korpeen niitä räiskimään jumalauta ettet toisten lemmikeitä niillä pelottele kuoliaaksi ja toisten rauhaa vie jo on lapsellista. Laita vaikka kainaloosi ja sytytä mutta älä taajamissa.


Vieras

#102

28.12.2011 18:43

#81: Teemu Pee - haha

Vittu mene sinä leikkimään raketeillasi sinne kellariin jos noin lapsettaa vielä!! Kaikilla ei ole kellareita joilla on lemmikeitä ja miksi niiden pitäisi kärsiä toisten tyhmyyden tähden mene vaikka hiekkalaatikolle.


Vieras

#103 Re: Miettikää

28.12.2011 18:49

#77: Random Tyyppi - Miettikää

Sattuukin olemaan monta sisäkissaa jotka menevät shokkiin tuollaisista turhista paukuttelusta kotinurkissa. Et tajua mitään eläimistä etkä niitä koskaan ansaitse.

Meidän kisuilla on lääkeallergia ja kun ne jos ne menevät jonkun lapsellisen paukuttelun takia shokkiin ne voivat kuolla ja onko se jumalauta sen arvoista teille. Taidat pelätä eläimiä.

Asun omassa talossani niiden kanssa ja minulla on oikeus olla lemmikeiden kanssa kotonani ILMAN ETTÄ ITSEKKÄÄT PAS...T TULEVAT NURKKIIN PAUKUTELEMAAN.

Menkää korpeen paukuttelemaan se on helpompi siistää teikäläiset sinnne surkeine lelupusseinenne kuin siirää talot ja lemmikit.

Helkutin valittajat

#104 Re: Kuulehan Tube

29.12.2011 11:37

#9: Mikko Hakonen - Kuulehan Tube

Osta naamari!

Ruuti tuoksuu hyvälle:=)

Hohhoh

#105 Re: Mieti ite

29.12.2011 19:15

#77: Random Tyyppi - Miettikää

"Ja eikö yhtenä ainoana päivänä koko vuodessa voi pitää sitä rakkia sisällä ja käyttää tarpeillaan vain siinä kotipihalla? Vai pitääkö oiken lähteä kävelemään kaduille että koira saa pelkäämisen aihetta ja sitten voi valitella että voivoivoi..."

Kaikilla ei ole omaa pihaa? Ja sitten kun ne pahimmat kukkahattutädit valittavat, että koiraa ei saa kusettaa kerrostalon nurkalla, kun jää lumeen ruma läntti (ja kesälläkin haisee kai??) niin pakko se on mennä sinne kadun varteen tallustamaan. Ilotulitteitahan ei saa edes ampua asutusalueella, vaan pitäisi olla joku tori, kenttä tms! Saatika ne räkänokkateinit jotka tahalteen osottelevat paukuillaan ohikulkijoita ja niitä koiria, enemmän siinä pelkää koiran omistaja kuin koira!! Ja nimen omaan se on ampujien vika kun käyttävät ilotulitteita väärin (en yleistä, mutta valitettavan moni). Tuletko sinä sitten siivoamaan koirani kuset ja p*skat nurkistani kun se ei voi rauhassa tehdä niitä ulos kun pelästyy ja tarpeiden teko jää kesken??

Hattutäti, ilman kukkaa :)

#106 Meillä on 4 koiraa

29.12.2011 22:46

Ja aina ammutaan omassa kotipihassa, joka vuosi raketteja. Koirat aluksi säikkyivät niitä, mutta tottuivat niihin jo muutamassa tunnissa ja jopa katselivat olohuoneesta kun mieheni ampui raketteja.

Se on vain ihmisestä kiinni että miten ITSE asian kokee. Sehän on oma vikanne jos ette niistä pidä, kannattaisi hyväksyä asia että kerran vuodessa ilotulitteita ammutaan julkisesti. Lemmikit voi myös suojata raketeilta, laittakaa ikkunat kiinni ja musiikkia soimaan jos se teitä tai lemmikkejänne häiritsee. Tuntuu nykyään että ihmiset valittavat kaikesta Suomessa, vain siksi että voivat. Halutaan sitä vallantuntua kansalaisena. Ei saa lukea edes ne*kerinsuukko karkissa vaan heti haukutaan rasistiseksi ilmaisuksi.(näköjään täälläkin kielletty) Turhanpäistä nipottamista minusta.

Tulitteiden käyttöä on rajoitettu kaupunkiseudulla ja se on laki.
Kaikki tietävät mitä lakien rikkomisesta seuraa.
Poliisille voi tehdä ja pitääkin tehdä ilmoitus jos vääränlaista toimintaa on havaittavissa. Ampuja on itse vastuussa käyttämistään ilotulitteista kuluttajakäytössä.
Korostan vielä että kun on LAKI säädetty tätien turvaksi niin silloin sitä pitää noudattaa ihan kuin kaikkia muitakin lakeja. Omalla pihalla saa tehdä mitä haluaa, niinkauan kun kyseessä ei ole muiden turvallisuuden vaarantaminen tai kotirauhan rikkominen jnejne. Eihän näitä tarvi luetella, tiedätte nämä itsekkin..

Hyvää Uuttavuotta kaikille adressin allekirjoittaneille ja niille jotka ovat ilotulitteiden ystäviä!

ps. Poliisin saa kiinni numerosta 112.

Vieras

#107 Re: Rajoitukset hyväksyttävä

29.12.2011 23:48

#5: Mikko Hakonen - Rajoitukset hyväksyttävä

Elämä on täysin turhaa touhua. Kiitos masennuksesta.


Vieras

#108

30.12.2011 08:37

Paukuttelin itsekin joskus aikoja sitten. Mut kun tuli koiruja taloon, tajusin asian.
Ellunkana

#109 Miettikääpä...

30.12.2011 09:02

että kuinka kiva se olisi, kun olisi sellaista kansanjuhlan tuntua, kun ihmiset kokoontuisi yhteen paikkaan katsomaan ilotulitusta, jonka järjestää AMMATTILAISET, jotka ovat selvinpäin ja osaavat niitä käsitellä asianmukaisesti. Ja voisi olla kaksi näytöstä pikkulapsille vaikka 20.00-21.00 ja sit 24.00-01.00 muille. Järjestäjät voisi halutessaan olla vuoronperään jokin kauppa- liikekeskus tms... vaikkapa kaupungin vuoden yrittäjä tittelin saava lafka. Mikä estää pientä musisointia myös järjestettäväksi pienimuotoisesti odotellessa. Ei varmaan kovin vaikeaa järjestää kaupungeilla tämmöisiä asioita...luulisin. Siinä säästyttäisiin monelta murheelta ja silti mistään ei jäisi paitsi :)
Ärtynyt nuori

#110 Just taas tämmöisiä "kaikki pitäis kieltää"

30.12.2011 12:31

Olen samoilla linjoilla suuren osan tässä keskustelevien kanssa. Minun mielestä suomen arvostetut päättäjät saisi hoitaa suomen raha-asiat kuntoon ja vaikka valvoa paremmin juhlapyhinä, kuten nyt uutena vuotena. Muutenkin täällä kallisarvoisessa kotimaassa nää helvetin lakipykälät tuppaa kieltämään jo valmiiksi ihan kaiken. Joo tässä adressissa on hyvänä pointtina, että uuden vuoden aikaan jotkut ovat idiootteja ja ampuilee toisten ikkunoihin. Mutta silti jos kourallinen idiootteja aiheuttaisi täyskiellon koko touhusta, niin siinä vaiheessa mä oon sanaton.

Jos oikeasti kiellettäisiin kaikki, mitä jotkut ajattelevat, niin minä nyt haluan että hengittämisestä tulee sakkoja, koska se saastuttaa niin kauheasti. (ei ainakaan sarkasmia)
Ärtynyt nuori

#111 Ellunkanalla on pointtia

30.12.2011 12:33

Joo tossa sun jutussa on kanssa hyvä pointti, ei ainakaan vahinkoja sattuisi. Mutta todellisuudessa itse ainakin tykänny ja edelleen tykkään itse ampua raketteja, koska parina vuotena en ole kaupungin ilotulitusta nähnyt. (tähänkin ihan syy, miksi en)

Jos näytöksiä olisi tunninkin välein niin ehkä sitten, mutta silti...


Kaikki eivät välttämättä pääse katsomaan sitä, sitten harmitellaan. Mutta jonkinlaisia rajoitteita voisi ilotulitteiden myyntiin tulla. Mutta ei todellakaan täysikieltoo

Mukavoo

#112 Inttiin paukuttelemaan

30.12.2011 13:40

No minusta kyllä tuntuu että suurin osa tänne kirjoittajista on näitä alaikäsiä poikie joita nyppii niin vietävästi jos joku kielto tulee ja ne ilotukset jää niiden osalta siihen. No jos näin kävisi niin lohtua tuokoon se että kun meette inttiin niin pääsette paukuttelemaan.

Vieras

#113

30.12.2011 16:10

Kenelle sponsorirahat? Hinta muttei vastaanottajaa?
Kiukkuinen, mutta ei täti

#114 Kuulehan Hattutäti ilman sitä kukkaa

30.12.2011 22:07

Se ei aina ole niin helppoa, että "laittakaa ikkunat kiinni ja musiikkia soimaan jos se teitä tai lemmikkejänne häiritsee." Kyllä se pauke ja vinkuminen kuuluu sittenkin sisään. Todella arka ja ilotulituksista panikoiva koira on jotain mitä et ilmeisesti ole kokenut... ja hyvä niin. Täälläkin asustaa neljä koiraa, joista vain yksi on todella paniikissa vuodenvaihteessa. Kyseessä lisäksi mummeli-ikäinen rescuekoira, joten taustoihin en ole voinut itse vaikuttaa. Toissa vuonna se meni suihkukaappiin piiloon ja raapi siellä tietämättäni paniikissa suihkukaapin lattiaa niin, että etutassut olivat verellä. Kun näkee oman koiransa täydessä paniikissa, lähes tiedottomassa tilassa läähättäen ja täristen, silloin ei voi muuta kuin vastustaa ilotulituksia. Viime vuonna olikin sitten rauhoittavat pelissä ja niin on tänäkin vuonna. Vaikeus on vaan siinä, että kaikki eivät tuota aikarajoitusta noudata ja olisi kohtuutonta huumata koiraa monta päivää. Ja tuo lauseesi, että omalla pihalla saa tehdä mitä haluaa, osoittaa itsekkyytesi, sillä todellakin on toisten kotirauhan rikkomista ammuskella naapureista välittämättä, ellet nyt satu asumaan jossain korvessa ilman naapureita. Laki sanoo: "Ilotulitteita saa käyttää vain 18 vuotta täyttäneet ja hekin vain suojalasit päässä. Alaikäiset ja päihtyneet eivät saa ilotulittaa ollenkaan." Kukahan tätäkin valvoo, koska mitä ilmeisimmin vanhemmat eivät sitä tee.
Elämän puolesta Uraanivoimaa vastaan

#115 Vaadimme . Kansan äänestystä Uraanivoimaloista sekä -kaivoksista

30.12.2011 22:26


Ottakaa hyvät ystävät kantaa . Adressiin joka vaatii kansan äänestystä Uraanivoimaloista sekä
Uraanikaivoksista !
Uraanihan on vesiliukoinen tappava myrkky,jos se pääsee vesistöihin sekä pohjavesiin ,vettä ei voi silloin käyttää.Uraania ei saa missään muissa Euroopan maissa louhia,kuin Suomen Talvivaarassa, jossa on jo neljä järveä pilattu. Luonto ja elämä itkee,,kuka suojelee elämän edellytyksiä Suomen maassa,,,?
Herätys ! Siis kaikki mukaan taistelemaan elämän edellytysten puolesta !

Vieras

#116

31.12.2011 18:39

Älytöntä ampua monen viikon ruokarahat taivaalle parin minuutin ilon vuoksi, vaarantaa siinä samalla oma ja kaikkien lähellä seisovien terveys (useita suomalaisia loukkaantuu joka vuosi, onko se sen arvoista??), aiheuttaa stressiä kotieläimille ja luonnoneläimille, sekä tuottaa saastetta!!
:P

#117

31.12.2011 18:50

Ja lemmikit voi kyllä suojata ja pumpata täyteen rauhottavia, mutta oletteko hetkeksi, EDES HETKEKSI pysähtyneet pohtimaan LUONNON ELÄIMIÄ?! Ette. Ihmiset on itsekkäitä paskoja!

Vieras

#118 Ronald McDonald

31.12.2011 19:23

Ei pajon kiinnosta mikään ilmastonmuutos, ei Suomen ilotulitukset maailmaa kaada. Kiina,Venäjä ja USA työntää sontaa taivaalle minuutissa yhtä paljon kuin Suomi uutenavuotena. Ainut mikä raketeissä ärsyttää on se että koirani pelkää niitä ja aina pitää lähtee kotoa "evakkoon" vuodenvaihteessa. No eihän se oo kun yks päivä vuodessa, paitsi kun isänmaan toivot eli nuoriso ampuu niitä viikon ennen ja viikon jälkeen uudenvuoden. Kunhan kaikki noudattaisi vaan lakia ja ampuis raketteja silloin sallituun aikaan niin eihän siinä mitään...
Tulittaja

#119 Re: Miettikääpä...

31.12.2011 21:02

#109: Ellunkana - Miettikääpä...

Jää paitsi. Uutena vuonna iloni on ollut aina se, että olen itse päässyt räjäyttelemään.

En ole koskaan pelleillyt, aloitin tulittelut tänään tasan 18:00 ja onnettomuuksia ei ole tapahtunut kertaakaan. 
Asun myös sen verran landella, että naapuritkaan ei häiriinny.  80€ satsi tuli ostettua ja sillä sai muutaman ison patapommin ja pari lootallista ilmatykkejä. Ei paha hinta kerran vuodessa tuhlattavaksi.

Tulituksien vastustajat ja juuri tälläisten turhien adressien tekijät eivät osaa nähdä tätä asiaa rehellisten ja asiallisten tulittajien näkökulmista. Aina on idiootteja ja vaikka olisi mitkä rajoitukset nii aina ne saa tyhmyydellään tuhoa aikaiseksi. Oli se sitten rattijuopumus, ilotulitteiden väärinkäyttö, kännitappelut tai muu epämääräinen toiminta.

Niki

#120 Re: haha

31.12.2011 23:50

#81: Teemu Pee - haha

En olisi kieltämässä raketteja. Näyttäviä sellaisia on oikeenkin mukava katsella ja ihastella. Ja sellaisia, joita ampuvat ne ihmiset, jotka tietävät mitä tekevät. Sitten maailmassa valitettavasti on tällaisia Teemu Peen kaltaisia itsekeskeisiä ääliöitä, jotka eivät välitä muista kuin itsestään, ja siitä että saavat paukutella rakettejaan juuri silloin ja siellä missä lystäävät. Olemme koirieni kanssa ikävä kyllä törmänneet liiankin liki kyseistä ihmistyyppiä. Omaksi onnekseni koirani eivät ole kokemuksista traumatisoituneet, kuten monet muut koirat valitettavasti ovat. Mutta siinä vaiheessa kun sinä siellä täällä pommittelija, ohjeista ja säännöistä piittaamaton itsekäs älykääpiö toheloidessasi poltat kätesi tai menetät näkösi, niin me täällä nauramme perään p***aiset naurut. What goes around, comes around.


Vieras

#121

01.01.2012 10:32

kysymys: mitä hyötyä tulitteista on; ääliöt kännissä ihastelee, voiko tyhmempää olla! Luonto kärsii, eläimet eivät ymmärrä mitä tapahtuu. Tämän asian ymmärtäminen sen sijaan vaatii vähän enemmän kuin sen että osaa ostaa kaupasta sen kaljalaatikon.. sielun sivistystä nääs. Ja tunneälyä.

Vieras

#122

01.01.2012 11:05

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201201010055533_uu.shtml < Oliko taas silmävammojen arvoista tämä? D:

Vieras

#123

01.01.2012 11:19

Hyvä idea. Niin paljon puhjenneita silmiä ja irronnieta sormia tulee amatöörien touhujen seurauksena.

Vieras

#124 Re: Eipä Oikeastaan.

01.01.2012 12:37

#25: mikko kurkinen - Eipä Oikeastaan.

Joo ja tykkää ammuskella niitä mihin sattuu. Kyllä oli monta vaaratilannetta eilenkin ja oli pakko soittaa poliisit, koska raketteja alkoi sinkoilemaan juopuneen nuorisoporukan kätösistä kohti taloja ja ihmisiä.

k1972

#125 Re: Voi LOL,,

01.01.2012 13:22

#17: Henry Vepsäläinen - Voi LOL,,

Ai yhtenä päivänä vuodessa? Tuo ei kyllä pidä paikkansa ainakaan täällä. Ilotulitteiden myynti kun alkaa 27.päivä, niin jo samana päivänä alkaa paukuttelu ja joka päivä siitä eteenpäin. Eikä todellakaan lopu uuteen vuoteen vaan joka päivä jatkuu loppiaiseen asti ja joskus vielä myöhemminkin harvakseltaan kun joku löytää vielä jonkun paukun uudesta vuodesta ja käyttää sen. Ja paukuttelua on pitkin päivää päivästä iltaan asti.

Eikä tee hyvää astmaatikoille ja koira pelkää. Nyt jos joku sanoo että muuta muualle vaikka maalle, niin helppohan se on sanoa. Mutta kun ei ole rahaa. Jos olisikin, niin ei tässä melusaasteessa viitsisi asuakaan.

Autot haisevat vain hetkellisesti, samoin tupakka mikä saa myöskin aikaan astmakohtauksen, mutta ei nekään leiju niin pitkään kuin mitä ilotulitteista lähtee.  Ilma harmaana ja katku tulee sisälle väkisinkin vaikka ikkunat ovat kiinni.