Lempäälän Rauhanyhdistyksen tutkintaa jatkettava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lempäälän Rauhanyhdistyksen tutkintaa jatkettava.

pelko pois

#101 Re: Mieti

11.04.2013 12:46

#100: Vidi - Mieti

Silloinhan adressin allekirjoituksen voi vilpittömästi tehdä eikä kiusaajiksi epäiltyjen tarvitse pelätä tutkinnan jatkumista, eikä allekirjoittajien tarvitse pelätä kostotoimenpiteitä, kauniita sanoja sinulta mutta teot ratkaisevat.

H.H.

#102 Re: Re: Re: Miettikää mitä

11.04.2013 12:52

#97: vouhotus pois - Re: Re: Miettikää mitä

Mitäkö urputan? No: Huomasitko, että otsakke on "keskustelu"?

Osallistun keskusteluun: Kerron, mitä mieltä olen ja perustelen, miksi.

Keskustelen kertoakseni, millä perusteella olen eri mieltä kuin ne, jotka vastustavat adressia ja vaativat tyytymään kiusaamisen tutkimatta jättämiseen.

Tässä keskustelussa nousevat näkyviin erot suhtaumisessa keskusteluun: Kuuluuko keskustelu asiaan ja kunnioitetaanko ihmisen oikeutta ajatella itse ja ilmaista mielipiteensä vapaasti.

Tämä nyt kuitenkin on kaikille avoin keskustelun paikka, jossa ketään ei voi kieltää tai muutenkaan estää ajattelemasta itsenäisesti ja sanomalla vapaasti, mitä ajattelee, vaikka jotkut ketjuun kirjoittaneet näyttävät estelyä yrittävän.

Asiallisesti perusteltu avoin vastaan väittäminen on keskustelukumppanin arvostamista: Tarjoan sinulle perusteluni, koska kunnioitan kykyäsi punnita ne ja myös ehdotonta oikeuttasi olla sitä mieltä kuin olet, olitpa samaa tai eri mieltä kanssani.

Odotan ja vaadin että osoitat samaa kunnioitusta minua kohtaan.

Olen kiinnostunut kuulemaan mahdolliset vastaperustelusi ja jatkamaan keskustelua.

Odotan, että kunnioitat minua siis esittämällä omat perustelusi sen sijaan, että epämääräisin syytöksin, uhkailuin tai mielipiteeni ja persoonani leimaamisella tai tuomitsemisella asettuisit yläpuolelleni.

Kenelläkään ihmisellä tai millään porukalla ei ole mitään oikeutta sellaisin keinoin kajota persoonaani tai rajoittaa vapauttani - tai kenenkään muunkaan vapautta.

 

 


Vieras

#103

11.04.2013 12:53

KOULUKIUSAAMINEN JO LÄHES ON RIITTÄVÄSTI ESILLÄ. TULOKSET TOSIN VIEL LAIHOJA OVAT. MUUTAMIN HARVOIN POIKKEUKSIN.

MYÖS AIKUISTEN KIUSAAMINEN ON POIS PIILOISTAAN PENGOTTAVA.
KANSALAISILLE ON JULKISESTI TEHTÄVÄ SELVÄKS, ETTÄ HEILLÄ ON ILMAM MUUTA OIKEUS PUOLIAAN PITÄÄ JA SAADA APUA KIUSAAMISEN,RÄÄKKÄÄMISEN KITKEMISEEN, LOPETTAMISEEN, VASTEDES ESTÄMISEEN.

USKONNON, USKONTOJEN PIMEIDEN VARJOJEN ALLA SUOMESSAKIN MONEMMOISTA KIUSAAMISTA JA KATALUUKSIAKIN HARJOITETAAN. JOSKUS TEKIJÄINNSÄ TIETÄMÄTTÄKIN MUTTA LIIAN USEIN TIETEN JA TAHTOEN JA VIEL MUKA ISÄJUMALAN, KENTIES JOSKUS JOPA PUUSEPPÄPOIKASENSAKIN NIMISSÄ.
11.4.2013 k mikko kankahan alta
H.H.

#104 Re: Mieti

11.04.2013 13:15

#100: Vidi - Mieti

Jaaha. "Kun usko on vipitön, ei tarvitse pelätä." Sinäkö mittaat, milloin se on vilpitön ja milloin ei?

Annat siis ymmärtää, että jos ei ole ( siis sinun silmissäsi ja mittapuusi mukaan?) niin sitten on syytäkin pelätä.

Onko oma lehmä ojassa? Itse käytät nimimerkkiä samaan aikaan kun väität, että ei ole syytä pelätä.

Miksi?

Annat mainion esimerkin siitä, miten pelottellaan ja miten pelottelun odotetaan ja toivotaan vaikuttavan paimennettavaan "laumaan", tukkivan suut ja niin estävän vaikuttamisen asioiden selvittämisen.

 

Vaari

#105 SRK suositteli/vei poliisille sisäisiä asioita

11.04.2013 14:23

Re:vidi #77 mieti
ja joku muukin

Jos olet hankkinut SRK:n historiakirjan toisen osan (Ari-Pekka Palola: Evankeliumin työ laajenee, 2011), lue sen sivut 132-3. Siellä kerrotaan 1950 luvun esimerkeistä, jossa SRK oli vetämässä käräjille/poliisille asioita. Samoin tapahtui Juhani Raattamaan ja "Lapin vanhimpien" (= SRK:n edeltäjä) luottomiehen Johan Takkisen tukijoiden toimesta Calumetissa jo 1888. Silloin riideltiin siitä, kenelle kuuluu seurakunnan pastorin virka ja pappila. Tästä kerrotaan Seppo Lohen kirjassa Lestadiolaisuuden suuri hajaannus,SRK 2007, s.202. Molempia kirjoja saa edelleen Rauhanyhdistysten kirja-asiamieheltä tai suoraan Oulusta. Tässä siis pari esimerkkiä, kuinka Jumalan valtakunta suosittelee oikeuslaitoksen käyttöä, päinvastoin kuin täällä joku yrittää väittää.

tosi uskova

#106 Re:

11.04.2013 16:13

#3: Marketta. -

Ei kenenkään,  joka tosissaan uskoo Jeesukseen Kristukseen,tule tuomita yhtäkään veljeä tai sisarta siitä, onko hänen uskonsa oikea tai väärä.sillä tuomio on Herran. Vain hän voi tietää uskon syvyyden ei kukaan meistä, joka muuta väittää,on valehtelija yhdesä sielunvihollisen kanssa. Kukaan ei voi tuomita toista ihmistä kadotukseen, sen voi tehdä vain Jeesus.


Vieras

#107

11.04.2013 16:56

Asia on ehdottomasti tutkittava perinjuurin koska
mainitussa Rauhanyhdistyksessä harjoitetaan
mieletöntä henkistä ja seksuaalista väkivaltaa.

Vieras

#108

11.04.2013 16:59

Asia ehdottomasti tutkittava perinjuurin!!
onko oikeutta ?

#109

11.04.2013 17:06

Kaikkein törkeintä on lestaliikkeessä lasten raiskaukset, myös yksityisten ja yritysten omaisuuden raakat ryöstöt muka" oikeuden " nimissä. Kerran on oikea palkkatuomio.
tutkittava ilman pelkoa perinjuurin

#110

11.04.2013 17:15

pahinta vanhoillislesta liikkeessä se on Oulun seudulla ja ympäristössä. Kuinka joku raiskaaja voi saada monen vuoden lasten raiskauksita vain 80 pv. sakot, Oulun oikeudessa ei ole oikeutta ollenkaan, vaan minä näin oikeuspaikan jossa oli vääryys.Kirjoitus Kaleva lehdessä.
Rikolliset suojelevat toisiaan, eikä poliisi uskalla edes Vantaan rikospoliisista tutkia asiaa.
Onko poliisissakin pelkureita?
Järkyttävä kommentti sinulla

#111 Re:

11.04.2013 17:17

#107: -  

 

tuo on jo herjausta ja kunnianloukkaus. Uskallat kirjoittaa noin koska uskovaiset eivät lähde kunniansa perään käräjöimään
Järkyttävää mutta ,,,,

#112 Re: Re:

11.04.2013 17:25

#111: Järkyttävä kommentti sinulla - Re:

Etukäteen ei kannata olla ihan varma siitäkään olisiko herjausta ja kunnianloukkaus. Tosiasiathan eivät tietääkseni ole herjausta ja kunnianloukkausta.

nimimerkki

#113 Re: Mieti

11.04.2013 18:18

#100: Vidi - Mieti

Jos sinä Vidi et pelkää esiintyä täällä omalla nimelläsi kuten jotkut meistä, miksi sitten piiloudut nimimerkin taakse. Oletan, että olet Lempäälän ry:n jäsenistöä, eikä yhtään "Vidi"-nimistä kyllä meidän porukasta löydy. Jos nimesi on neljäkirjaiminen ja alkaa V:llä, kirjoita se rohkeasti vaan jos kerran sinulta se rohkeus löytyy.

nimimerkki

#114 Re: Re: Re:

11.04.2013 18:26

#112: Järkyttävää mutta ,,,, - Re: Re:

Tosiasioidenkin levittäminen voi olla kunnianloukkaus, jos kyseessä on "yksityiselämää loukkaavasta" tiedosta. Esim. jos sattuisit tietämään, että naapurillasi on kuppa ja klamydia, sinun ei parane levitellä tällaista tietoa vaikkapa lehtien palstoilla.

Toinen asia on se, että kunnianloukkauksen kohteena voi Suomessa olla ainoastaan luonnollinen henkilö. Esimerkiksi Lempäälän rauhanyhdistyksellä ei ole lain edessä minkäänlaista suojeltavaa kunniaa.

Yhteisön kunnia ja kunnioitus ansaitaan toimimalla kunnioitettavasti. Samoin kunnia ja kunnioitus menetetään toimimalla kunniattomasti.

nimimerkki

#115 Re:

11.04.2013 18:31

#107: -

Toivottavasti ei sentään seksuaalista väkivaltaa. Tokihan meitä on muutama sata, ja mukaan saattaa mahtua joku tällainenkin, mutta tätä ei sentään harjoiteta johtokunnan toimesta jäseniä kohtaan eikä myöskään johtokunnan hyväksynnällä, mikäli tällaista on.

Pysytään siis asiassa, joka on henkisen ja hengellisen väkivallan käyttö ja sen rajat esivallan näkökulmasta.

jklöä

#116 Re:

11.04.2013 18:56

#107: -

jaaha että tämän tasoinen atressi

H.H.

#117 Re:

11.04.2013 19:09

#110: tutkittava ilman pelkoa perinjuurin -

En vielä lukenut juttua johon viittaat, mutta minua mietityttää, miten sekä Lähetysseuran että Lempäälän tapahtumissa on onnistuttu nimenomaan estämään tutkinta - poliisin päätöksellä.

Se on järkyttävää, kun ajatellaan uhreja:  rikolliset suojataan, uhrit jätetään suojatta ja oikeudetta.

Onko näissä tapauksissa tarkistettu tutkintaan osallistuneiden ja siitä päättäneiden poliisien yhteydet ja kytkennät tutkittaviin yhdistyksiin - jääviys, hyväveli-kuviot ja painostetuksi joutumisen riski, ym.?

Pienellä paikkakunnalla paikallisesti vaikutusvaltaisten ihmisten tutkinta on saman alueen poliisille taatusti "kiusallista", vaikeaa tai ehkä jopa mahdotonta.

En tiedä, miten helposti tutkinnan voi siirtää ulkopuolisille, mutta olen takavuosina kuullut, että jos nimismies on vaimonhakkaaja, vaimon on turha kutsua paikalle poliisia --

Lempäälän tapauksessa herättää huomiota se, että poliisi perusteli tutkimatta jättämistä taloudellisilla syillä,  mutta rauhanyhdistyksen jäsenet sillä, että kyse on yhdistyksen sisäinen: yritetään kiistää uhrin oikeus saada asiansa puolueettomaan tutkintaan vedoten siihen, että puolueeton taho on "maallinen".

Sisäisessä käsittelyssä uhrin kuitenkin mahdotonta saada oikeutta, koska on siinä täydellisesti yhdistyksen johdon ja enemmistön armoilla, vähemmistössä, vailla puolustajaa, alakynnessä - jo etukäteen "väärässä".

Siis tuomittu "häviämään" asiassa kuin asiassa.

Hänen on toisin sanoen mahdotonta saada oikeutta sisäisessä käsittelyssä.

Tällaiseen asetelmaan suostumista ei uhrilta voi kukaan hyvällä omatunnolla vaatia, varsinkaan jos pitkäaikainen alistuminen sisäiseen käsittelyyn on jo koettu ja johtanut vain kiusaamisen jatkumiseen ja pahenemiseen.

Kuka tahansa näkee, ketä ja mitä tutkimisen estäminen palvelee.

 

 

 

 

Vidi

#118 Mieti

11.04.2013 19:24

Pilatus on jo kertaalleen pessyt kätensä. Kansa silti huutaa edelleen : Ristiin naulitse! Ylimpänä kuuluu Juudaksen kireä ääni.
paikalla olija

#119 allekirjoitettu on

11.04.2013 20:31

en luota enää ollenkaan Lempäälän rauhanyhdistykseen tämän asian johdosta, ei heillä ole halu selvittää näitä sotkujaan, tämä epärehellisyys tuli hyvin esille seurakuntapäivillä viime sunnuntaina, uskon että he valehtelevat myös tutkinnan aikana, ei näiltä käärmeenkieliltä mitään totuutta irti saa, he ovat valmiita vaikka mihin jotta saisivat lakaistua maton alle tämän jutun, jopa tosiaan valehtelemalla ja uhraamalla syyttömän, tätä voi jopa verrata Daavidin syntiin kun hän tapatti Betseban puolison, ihminen voi alentua epäinhimillisyyksiin kun omatunto paatuu.

Vieras

#120 Re: Mieti

11.04.2013 22:23

#118: Vidi - Mieti

Höpö höpö.

Voisitko lopettaa tämän syyllistämiskampanjasi?

Yritätkö painostaa jonkun tai jotkut sellaiset vaikenemaan, jotka tunnistavat sinut  nimimerkin takaakin?

Kun puolueeton tutkimus on uhrin ainoa mahdollisuus saada oikeutta, saatat itse itsesi sangen outoon valoon vastustamalla sitä. Ja varsinkin vastustamalla sitä tällaisilla naurettavilla pitkäperjantaivertauksilla.

Jos tutkimiseen päästään, sen hyväksi todistuksensa antavat ovat tasan yhtä vähän "juudaksia" kuin sinä olet se ristiinnaulittu, johon itseäsi ilmeisesti vertaat.

Kuinka saatat ja kehtaat?

 

Pitkään, mutta läheltä seurannut

#121 Re: allekirjoitettu on. Juuri näin

12.04.2013 07:26

#119: paikalla olija - allekirjoitettu on 

 

Olet (valitettavasti) oikeassa. Näin minäkin asian näen. Ulkopuolista apua on pakko saada. Jospa omatunto sittenkään ei veny valehtemaan poliisille, toivotaan niin!
turuust

#122 Surusilmä

12.04.2013 11:25

Luulin että tämä "Jumalan valtakunta" on totuuden patsas ja perustus, nyt tiedän ettei näin ole. Kiitos Lempäälän ry:n johtokunnalle tästä, olette olleet Jumalan työmiehinä, pahassakin on aina jotain hyvää, ainakin varoittava esimerkki!
sementtisetä

#123 hellantuutelis

12.04.2013 17:55

Joskus toivon et syttyis Se kolmas maailmansota niin ei tarvis takertua ihan jokaseen pikkuseikkaan.
äiti

#124 Re: hellantuutelis

12.04.2013 19:35

#123: sementtisetä - hellantuutelis

Ihminen, joka ei osaa rakastaa eikä välittää lähimmäisestä, sanoo juuri noin kuin sinä. Sinun sisin on kylmä ja itsekäs, juuri sitä mitä Srk:lainen kasvatuskin tuottaa. Onneksi meillä on lainsuoja tuollaisia kohtaan, jos sinunlainen saisi vallan niin epäoikeudenmukaisuus rehoittaisi ja se sota olisi jo täällä.

eräs

#125 Kovaa peliä

12.04.2013 20:42

En aio olla tervehtimättä Simo Saarimaata Jumalan terveellä, se ei ole seurakunnan yhteinen näkemys, jos tällainen päätös tulee muutaman äänekkään vaatimuksesta niin se on rikkomassa rakkautta, näin ei voi Jumalan valtakunnassa kohdella ihmistä joka noudattaa Raamatun ohjetta. Menkää johtokunnassa kammioonne ja rukoilkaa rohkeutta olla rehellisiä.