Oikeus itsensä tai lapsensa hoitamiseen säilyttävä.

Roope-setä

#101 Re: Re: Re: Re: Humpuukia

06.11.2013 17:35

#100: Hannu-Hanhi - Re: Re: Re: Humpuukia

Tulihan sieltä järjestelmän mätyys vastaan. Uskotko myös muihin salaliittoteorioihin?

Vaikuttaa muuten erittäin tehokkaalta tuo kuhnekylpy, kenelle luovutan testamenttini, kun siirryn insuliinihoidosta täysin homeopaattisiin hoitomenetelmiin? Amerikassako on jo myönnetty? Entä Mars-planeetalla? Ankkalinnassa? Tällaiset yleiset toteamukset ovat hyödyttömiä ilman lähteistämistä.

Pahoittelen suuresti tietämättömyyttäni ja kykyäni olla erottamatta töhnäkylpyjä kuonakylvyistä.


Vieras

#102

07.11.2013 14:53

Mielenkiintoista, että juuri Päivi Räsänen vastustaa "uskomushoitoja" ehkä kirkotkin tulisi kieltää, sillä jotkuthan uskovat ja luottavat siihen, että luoja parantaa, eikä muuta tarvita.

Vieras

#103

12.11.2013 06:21

Ihmisellä täytyy säilyä itsemääräämisoikeus. Jos minulla on oikeus lopettaa koululääketieteellinen hoito, täytyyhän olla myös oikeus valita hoitomuoto!
ML

#104 Kilpailua

12.11.2013 11:56

#1: -

EI hyvänen aika voiko näin pitkälle mennä asioissa että kielletään hoitomuodon valinta! Voiko tällaista edes tällä vuosituhannella enää ehdottaa? Vastakkain asettelua. Mustavalkoista näkemystä vaihtoehtohoidot vastaan perinteinen lääketiede, sillähän nämä asiat ratkaistaan. Tietämättömyys toisen menetelmästä on monesti este sille ettei näe niiden täydentävän toisiaan. Oma menetelmä on pyhä ja ainut totuutuus.Ihmiset päättäköön menetelmästä itse! Miten lääkehoidon negatiiviset sivuvaikutukset kuka niistä puhuu ja kuka niistä vastaa - ei kukaan- vastuun kantajia on tasan nolla silloin kun sen vastuun pitäisi todella kantaa.


Vieras

#105

13.11.2013 15:35

Ei tietenkään ruveta rajoittamaan toimivia hoitomuotoja, vaikkei lääkäreitä valitettavasti niiden käyttöön mitenkään koulutetakaan. Korotetaan ne hoidot sen sijaan niille kuuluvaan asemaan.
chrisse

#106 Hoidon laiminlyönti

14.11.2013 14:20

Aikuinen ihminen sairastuttuaan hoitakoon tai jättäköön sairautensa hoitamatta. Kun lapsi sairastaa voidaan katsoa heitteillejätöksi kaikenlainen uskomus lääkintä kuten homeopatia ym.
Asiasta jotain tietävä.

#107 Re: Hoidon laiminlyönti

14.11.2013 17:28

#106: chrisse - Hoidon laiminlyönti 

 Lasten yleisin hoito on antibiootti - lähes joka räkätautiin. Antibioottien tutkitut haitat: Antibioottikuurin jälkeen on viisinkertaisesti suurempi riski sairastua tulehdukseen, kun ennen antibioottia. Siinä suurin syy korvatulehduskierteeseen. Myös allergiat, levottumuudet, diabetes, syöpä kuuluvat antibioottien tutkittuihin ja tiedettyihin haittoihin. Nämä sairaudet ovatkin lisääntyneet moninkertaiesti näinä antibioottien kultaikoina. - Tämäkö on sitä tutkittua ja oikeaa hoitoa?? 

Käytännössä homeopatia parantaa esim. korva-, keuhkoputkentulehdusken tai flunssan useimmiten1-2 vrk:ssa. Uskoi siihen tai ei - eikä haittavaikutuksia ole. Tämä tosiasia ei vain uskomushoitoväitteillä muuksi muutu. Lääkäreiden nykyään tarjoama hoito liian usein vain sairastuttaa. Sillä on kyllä työllistyttävä vaikutus, mutta kovin epäeettinen. Sille täytyy olla kaikilla vaihtoehto mahdollisuus.

 


Vieras

#108

14.11.2013 18:05

Tälläinen lakihan olis ihan älytön.
höhhöh ja hahhah

#109 Luulin, että ollaan jo uudella ajalla

14.11.2013 19:11

En allekirjoita. Sen sijaan allekirjoittaisin adressin, että haluan kieltäytyä vaihtoehtohoidoista ja -lääketieteestä. Nythän kuka tahansa voi esiintyä suurena parantajana vaikka työntämällä korvaan kynttilöitä, pistämällä neuloja mihinkä sattuu ja kuka tahansa voi tilata ihmelääkkeitä, joiden sisällöstä ei ole mitään tietoa eikä mitään varmuutta. Luulin, että tieteen vallankumous olisi tuonut rationalismin ja empirismin jo tähän mennessä arvoihimme, mutta näköjään elämme tässä suhteessa vielä mitä syvintä keskiaikaa. Menkööt huuhaan mukana, jotka haluavat, mutta älkööt sitten palatko yhteiskunnan tarjoamiin tiedepalveluihin, jos ne niin huonoja sitten ovat. Mutta surettaa lasten puolesta. Huoltajahan on mm. lapsensa edun valvoja, joten on aika iso vastuu näissä asioissa huoltajalla. Mulla ei ole omasta eikä lasteni puolesta mitään pahaa sanottavaa suomalaisesta lääketieteestä, lääkkeistä eikä rokotteista. Omat vaivani olleet semmoisia, ettei niistä ilman kemiaa olisi selvitty ja vaikka kuinka olisin vetänyt inkivääriä tai narsinut voikukan juurta, niin en kyllä tässä nyt kirjoittaisi.
Asiasta jotain tietävä.

#110 Re: Luulin, että ollaan jo uudella ajalla

15.11.2013 06:08

#109: höhhöh ja hahhah - Luulin, että ollaan jo uudella ajalla 

 Tämä on juuri se suurin epäkohta Suomessa. TIETÄMÄTTÖMYYS. Ihmisillä on "uskonnollinen" vakaamus johonkin tietämäänsä filosofiaan, kuten esim. lääketieteeseen eikä sitten voida tai edes halua ymmärtää muita aloja.

Siksi homeopatiat pitäisi Suomessa ottaa mukaan lääkäreiden koulutukseen, kuten muuallakin Euroopassa. Silloin tieto ja ymmärrys tavottaisi laajemman ammattikiunnan ja yhteistyö potilaiden hoidossa toimisi.


Vieras

#111

20.11.2013 06:41

Pidän uskomushoitoja huuhaana, mutta ihmisten itsemääräämisoikeus on säilytettävä! Törkeää että aikuisten ihmisten puolesta ruvetaan päättämään asioista. Myös lääketieteessä tunnetaan potilaan itsemäärämisoikeus, joten tällaiset kaavailut ovat lääkärietiikan vastaisia.

Adressi kaipaa kyllä oikolukua, ihan otsikkoa myöten...

Vieras

#112

23.11.2013 08:45

Nähdäkseni lääkejätit ohjaa jo nyt mm. terveyden ja hyvinvointilaitoksen ravintosuositusten ja lääkäreiden kautta rahavirrat itselleen, ja pitää kansan sopivasti sairaana lypsettäväksi.

Vieras

#113

28.11.2013 21:08

Oikeus vaihtoehtoisiin hoitoihin on ehdottomasti säilytettävä. Minäkin olen uskovainen ja olen Päivi Räsäsen kanssa monesta asiasta samaa mieltä enkä usko kaikkiin huuhaahoitoihin. Tässä asiassa Päivi on väärässä. Tässä on kyse kansalaisen perustuslaillisesta oikeudesta valita hoitomenetelmänsä ja hoitopaikkansa. Potilaan valinnan vapautta hoitavan lääkärinsä suhteen ollaankin toteuttamassa Suomessa. Lääkteollisuus on osittain epäeettisen rahanhimon vallassa; siellä ei nimittäin ajatella aina ensisijaisesti potilaan parasta vaan tulojen maksimointia. Pahimmin tämä näkyy syöpien hoidoissa ja hoitomenetelmissä. Ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, joka ei parane läheskään aina kemiallisin menetelmin, vaan tarvitsee vahvan toivon paranemisesta ja uskoa sairauden voittamiseen. Siksi uskomushoito on myönteisesti ajatellen osuva nimi, mutta sanan väärinkäytön vuoksi on parempi puhua vaihtoehtoisista hoidoista.

Vieras

#114

03.12.2013 13:24

Aina kun itsemääräämisoikeutta rajoitetaan siirrymme kohti poliisivaltion kontroloimaa yhteiskuntaa.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

04.12.2013 08:34



Vieras

#116

04.12.2013 09:02

Räsänen on pihalla kuin lumiukko.-tarkistais oman lääkityksensä...

Vieras

#117

05.12.2013 09:15

Tutkimustietoa muista maista:saksa, kanada jne,ennenkuin kielletään. Kuurojen avioliitotkin sallitaan. Tässä olisi aihetta ihmisoikeusloukkauksiin jo!
AVI

#118

09.12.2013 21:52

Burana 800 ei edes tehoa itselläni päänsärkyyn tai muuhunkaa kiputilaan. Täällä ei ole yhtään autuaaksi tekevää hoitomuotoa tai lääkettä, kokeillaan erilaisia hoitoja, kunnes joku niistä tärppää ja toimii. Parhaat kipulääkkeet olen löytänyt luonnosta, nekin joita olen käyttänyt ovat luokiteltu lääkekasviksi. Terveyskeskusta kutsutaan arvauspaikaksi, annetaan lääke ja uskotaan sen tehoavan, jos lääke ei auta, niin ota yhteyttä uudestaan, korvatulehdukseeen anneetaan antibiootti, vaikka ei tiedetä mikä mikrobi sen on aiheuttanut eli toivotaan sen auttavan eli uskotaan sen auttavan (jos auttaa, joskus ei, turhat mikrobillääkkeet lisäävät resistansseja kantoja ja tarttuu taas etennpäin ihmisestä toiseen. Valitettavasti täällä ei ole yhtään lääkettä tai hoitomuotoa, joka toimisi kaikilla, vaan joudutaan etsimään, kunnes löytyy oikean lääke, hoitomuoto, olemme yksilöllisiä, geneettisiä ja aineenvaihdullisia erilaisuuksia on meissä jokaisessa. Se mikä toimii toisella ei toimi toisella.

Vieras

#119

12.12.2013 01:10

Erittäin tärkeää, ihmisten merkittävin oikeus!

Vieras

#120

19.12.2013 14:42

vaihtoehto hoito olisi saatava eli itämainen lääketiede olisi saatava tasavertaisena nykylääketieten kanssa samalle viivalle t Kars Skywalker Jedimestari
Realliteetit paikallaan

#121 Vaihtoehtohoidot

11.03.2014 07:36

Lukaisepas kirja Simon Flint, Villit vaihtohdot. Uskomushoitokritiikkiä viisaille, Nordbooks 2014. Ehkäpä se järki siitä kirkastuu.
paljon nähnyt

#122 Re: Vaihtoehtohoidot

14.03.2014 05:31

#121: Realliteetit paikallaan - Vaihtoehtohoidot

Juu näitä tarkoituksenmukaan tehtyjä kirjoja tai tutkimuksia tekevät skeptikot tai tahot, jotka hyötyvät siitä, että jokin toinen ammattikunta yritetään ampua alas.

Nämä kehoa tukevat luontaisemmat hoidot: toimivat käytännössä kuitenkin monessa sairauksissa paremmin, turvallisemmin ja ovat huomattavasti halvempia, eivätkä saastuta maapalloa kuten nämä patentoidut/ kaupallissa mielessä valmistetut lääkkeet, joilla on juuri tämän kaupallisuuden johdosta paljon kavereita. - näin se vaan on.

Itsemääräämisoikeuden puolesta, mutta humpuukia vastaan

#123 Re: kannatan itsemääräämisoikeutta

13.09.2014 14:59

#1: -  

 Kannatan ihmisen itsemäärämisoikeutta. Jopa sitä että kieltäytyy hoidosta. Siihen lienee aikuisella olevan oikeus. Suomen kansalaisella kuuluisi myös olla oikeus valita missä lääkärillä käy hoidossa. Ja pitäisi olla paremmat mahdollisuudet valittaa huonosta julkisen terveydenhoidon laadusta jotta epäkohdat hoidettaisiin ripeästi kuntoon. Veronmaksajanahan me maksamme sen lystin. Nyt päättäjät ja lääkärit määräävät mikä on sovelias laatutaso.

Lasten kohdalla pitäisi jonkun muun lakipykälän tai keinon olevan avuksi, jos ilmiselvästi ei hoideta jotain sairautta kuten diabetestä, leukemiaa tms.

Joskus uskominen sellaiseenkin,  josta ei ole oikeasti apua, on tervettä. Se voi estää ihmistä vaikkapa masentumasta ja menettämästä toimintakykyään.

Mutta en usko vaihtoehtoisten hoitojen lääketieteelliseen vaikutukseen. Akupunktiota lukuunottamatta, sitähän kun on harjoitettu tuhanisa vuosia. Hermoratoihin fyysisesti vaikuttaminen on ihan mahdollista. Esim. kun lyö kyynärpäänsä kipeästi ja osuu hermoon, niin kyllähän sillä on vaikutusta. Hetkellisesti. Niin on varmaan akupunktiollakin. Akupunktiolääkärit tainnevat myös tutkia potilaansa Kiinassa hyvin perusteellisesti.

Homeopatiaan en valitettavasti usko, kun olen ihan oman kokemuksen perusteella nähnyt mistä on kyse.

Mutta en kyllä usko että kaikki lääkäritkään ovat oikeassa. Aika monta tapausta on tullut vastaan, jossa on mokattu, ja pahasti. Vinkkinä sanoisin, että vakavampaa vaivaa epäillessään kannattaa lääkärikäynnille ottaa joku mukaan. 

Eläinlääkärit tekevät yleensä kaikkensa vaivan selvittääkseen ja parantaakseen eläimen, he oikeasti välittävät eläimistä. Tässä suhteessa toiminta on esimerkillistä verrattuna monen ihmislääkärin toimintaan. Eläinlääkärin asiakaspalvelutaidotkin ovat kohdallaan.

Ehkäpä voi sanoa, että lääkäreiden kannattaisi katsoa tiiviisti peiliin. Ehkäpä siitä omasta toiminnasta löytyy joitakin syitä, joka ajaa ihmiset mielummin etsimään ratkaisua vaihtoehtohoitojen puolelta.

Mutta alla yksi esimerkkikertomus homeopatiasta, ja siinä sivussa perustelut miksi se on mielestäni aivan täyttä humpuukia:

Esim. homeopaatti suositti antamaan mahakivuista kärsivälle hevoselle lakritsia tuhatkertaisesti laimennettua sormenpäätä pienempinä pillereinä muutama pilleri kerrallaan. Käymättä edes katsomatta hevosta. Eläinlääkäriä ei kutsuttu paikalle vaikka hevosella oli kipuja.

Hevosia tuntemattomille taustatietona sen verran, että hevosen mahakivut voivat johtua hyvin erilaisista syistä: esim. loistartunta, suolen osan toimimattomuus esim. siksi että matojen migraatio on voinut tuhota tai heikentää osan suolen toimintaa, suolen tulehdus, suoli tukos, esim. jos hevonen  ei ole juonut tarpeeksi, suolen kiertymä itsensä ympäri, vatsakalvon tulehdus, tyrä, virtsateiden tulehdus, lisääntymiselinten ongelmat. Lista on lukematon.

Yleensä eläinlääkäri kutsutaan ähkytapauksissa paikalle, ja eläinlääkäri kuuntelee suoliston äänet stetoskoopilla, jos jossain on liian hiljaista, tarkoittaa, että suoli ei siltä kohtaa toimi. Jos maha äänet ovat normaalit, antaa se jo paljon osviittaa mikä voi olla vialla. Lisäksi voidaan ottaa lantanäytteitä, joista näkee onko loisten munia ja verinäyte josta näkee onko tulehdusarvot koholla.

Jos hevosella on tukoksesta johtuva ähky eläinlääkäri voi antaa tehokkaasti vatsalaukkuun letkuttamalla nesteitä, jotka liuottavat tukosta.

Tärkeintä on että eläinlääkäri pystyy antamaan akuuteissa kiputiloissa kipulääkettä. Se voi joskus auttaa mm. tukosähkyn laukeamista, kun hevonen ei enää jännitä vatsaansa.

Hevosen suoliston rakenne eroaa ihmisestä siinä, että hevosella suolet ovat "irtonaisia". Ihmisillä ne ovat jollain tavalla kiinnittettyinä, niin etteivät ne pääse kierteelle. Hevosella ne pääsevät, ja esim. jos tulee suoli tukos ja suolen yksi kohta on siis pullistuneena kun taas loppupätkä on "nirunaruna", tulee helposti suolen kiertymä. Varsinkin kun hevosilla on tapana piehtaroida jos ovat kipuliaita.

Siksi eläinlääkärin kutsuminen paikalle ähkyoireissa on tärkeää, ettei tilanne ehdi kehittyä  niin pahaksi. Vaan voidaan antaa kipulääkitystä. Satakiloisen kivuliaan eläimen piehtaroinnin estäminen on vaikeaa. Mielummin ottaa siis soittaa eläinlääkäriille liian aikaisin ähkyoireiden alettua kuin liian myöhään. Eläinlääkärikään kun ei ihan heti välttämättä pääse sitten paikalle tilanteen käydessä akuutuksi, jos ehtinyt muaanne jotain hoitamaan.

Kaksi pientä sokeripilleriä joissa on ehkä aavistus lakritsinjuurta eivät varmasti auta. Varsinkin, kun ottaa huomioon, että kyseinen poni painoi n. 350 kg. Sehän on jo kokoluokkana sellainen asia, että järjen kellojen pitäisi ruveta soimaan.

Toki esim. jonkun australialaisen hämähäkin myrkky voi olla niin vaarallista, että olematonkin määrä voi johtaa kuolemaan, mutta nyt kyse oli siis lakristista. Homeopatian idea on, että aineet jotka aiheuttavat vastaavia OIREITA, auttaa parantamaan vastaavat OIREET. Koska lakritsi voi laittaa mahan sekaisin, niin se voi siis pieninä määrinä auttaa saamaan vatsan kuntoon jos on mahavaivoja.
En ihan ymmärrä miten vatsatukoksen saa laukeamaa siten, tai jos hevosella on vatsakalvon tulehdus tai vaikkapa tyrä. Hevosen OIREET kun eivät kerro että mikä on tarkalleen ottaen vialla.

Mutta tämä henkilö kävi hakemassa homeopaattisia pillereitä. Ja homeopaatti antoi niitä, näkemättä hevosta.

Niistä ei ollut apua. Kun kritisoin tallin hoitajana asiaa, ja mietin jo eläinlääkärin kutsumista paikalle omaan laskuuni, tämä henkilö veikin samana päivänä hevosensa pois tallilta.

Mihinkään asiaan ei pitäisi uskoa niin sokeasti, ettei pystyisi ottamaan vastaan kritiikkiä tai keskustelemaan toisten ihmisten kanssa onko joku asia välttämätön. Tässäkin tapauksessa eläinlääkärin olisi voinut kutsua paikalle kuuntelemaan suoli ettei ole mitään fyysistä tukosta tms. ja esim. jos olisi ollut, niin parafiinihan jota annetaan on ihan harmiton aine joka tulee ulos ihan sellaisenaan, että ei oltaisi edes "pumpattu hevosta täyteen kemikaaleja". Eli mitään haittaa ei eläinlääkärin käynnillä olisi ollut hevosen "kemikaalisen koskemattomuuden" suhteen.

Ja se kun on ihan todistettavissa, että tietyt toimenpiteet auttavat tiettyihin ähkyn syihin. Oireet pitää tutkia, jotta se syy oireihin löydetään, ja sitten hoidetaan sen mukaan. Eläin kun ei kaikenlisäksi pysty kertomaan sanoin miltä tuntuu, vaikkapa että mihin kohtaa tarkalleen mahaa sattuu ja mitä muita oireita on.

Homeopatia on humpuukia.

Tarkistaja

#124 Homeopatia on EU:ssa lääkehoitoa.

08.03.2015 13:25

(Direktiivit 2001/83/EY artiklat 14 ja 16 ja 2001/82/EY artiklat 17 ja 19)Lääkelain 5 b §:n mukaisella homeopaattisella valmisteella tarkoitetaan lääkevalmistetta, joka on valmistettu homeopaattisista kannoista Euroopan farmakopeassa kuvatulla homeopaattisella menetelmällä. Jos kuvaus puuttuu Euroopan farmakopeasta, voidaan käyttää jäsenvaltion virallista farmakopeaa. Homeopaattinen valmiste voi olla valmistettu useasta homeopaattisesta kannasta. Homeopaattisia valmisteita koskevia säännöksiä sovelletaan myös muihin valmisteisiin, jotka on valmistettu homeopaattisilla valmistusmenetelmillä. Antroposofiset valmisteet lasketaan tällaisiksi valmisteiksi. Fimea

Ei nyt ihan noinkaan

#125 Re:

26.04.2015 18:04

#9: -  

Sveitsissä "vaihtoehtohoidot" ovat valtava bisnes, ja alan puoskarit (joita on eniten maailmassa henkilöä kohden) lobbaavat herkeämättä. Valtio itse asiassa nimenomaisesti poisti v.2005 lakisääteisen sairausvakuutuksen korvaukset huuhaahoidoilta asiantuntijoiden selvityksen ja suosituksen seurauksena. (Siihen asti korvaus ilmeisesti oli hieman tulkinnanvaraista.) Hörhöt kumminkin sitten keräsivät tarpeeksi nimiä ja saivat tämän asian kansanäänestykseen jossa taikauskoisen kansan enemmistö sitten kumosi tämän muutoksen.

Valtio sitten tämän seurauksena joutui taipumaan ja kompromissina myöntämään tiettyjen 5 vaihtoehtohoitojen korvauksille tilapäisen (6 vuotta) tarkkailujakson, jonka aikana eri "vaihtoehtoisten" hoitomuotojen tieteellinen teho tutkitaan ulkopuolisten asiantuntijoiden toimesta ja sen jälkeen päätetään ilmeisesti eri hoitomuoto kerrallaan poistetaanko ne pakollisten vakuutuskorvausten piiristä vai ei. Eli asia on toistaiseksi auki, päätöksiä v.2017 tulossa.