Kotihoidontukea korotettava!!!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotihoidontukea korotettava!!!.

Jalle

#151 laskuvirhe?

23.01.2013 16:22

Addressinluoja lienee verrannut virheellisesti peruspäivärahaa ja kotihoidontukea keskenään tai sitten poiminut jommankumman tuista virheellisesti esittelytekstiinsä. Em. tukien erotus on 347,54 €/kk.
Ollakseen johdonmukainen tulisi oikeasti verrata peruspäivärahaa ja äitiyspäivärahaa, jotka on siis tarkoitettu eräänlaiseksi ansiotuloksi, toinen työttämälle ja toinen äidille. Tällöin adressiin kirjattu ero kaventuu. Tämän lisäksi ehdotuksessa hieman arveluttavalla tavalla esitetään lakimuutoksen vähentävän työttömien määrää. Tämä ei pidä paikkaansa. Työsuhteessa oleva kotihoidontuelle jäävä äiti on aikanaan varmuudella työmarkkinoiden käytettävissä. Työttömän työllistyminen tukikauden päättyessä on epävarmempaa, jolloin käytännössä saavutetaan vain kosmeettinen parannus työttymyystilastoihin, ei itse työttömyyden syihin.

Adressissa on hyvää se, että siinä esitetään tukijärjestelmien yksinkertaistamista ja yhtenäistämistä. Monimutkainen tukiviidakko ylläpitää tarpeettomasti raskasta hallintoa ja tämän vuoksi tavoite on hyvä.
Kansalaisaloitteen perusteluosio on kuitenkin koostettu virheellisiin lukuihin perustuen ja itse tavoite ei ole kaikilta osin seurannaisvaikutuksiltaan niin positiivinen, että voisin sitä kannattaa.
Toivotan onnea aloitteelle, mutta jätän sen allekirjoittamatta.

Vieras

#152

10.08.2013 20:33

Useampi yhtäaikaa kanssani vanhempainvapaansa lopettava jää työttömäksi, koska tietävät, ettei esim. homeallergian vuoksi työllisty omalle alalleen omassa kunnassaan. Me kenellä on toimi, jäämme tälle ruhtinaalliselle kodinhoidontuelle, uskomatonta!!

Vieras

#153

22.08.2013 20:07

Kaikki allekirjoittamaan!!!
jep

#154

29.08.2013 11:31

Kotona oleminen ei pidä olla vaihtoehto kenellekään
voi luoja

#155 ei näin ihmiset

31.08.2013 15:49

Ei vttu kun on tyhmä adressi. Älkää tehkö lapsia jos ei ole rahaa. Ei ole muiden ihmisten velvollisuus elättää teidän kakaroitanne. Ei tsiisus mikä sossupummiporukka

Vieras

#156

12.09.2013 07:20

työttömät saavat alennusta uimahalliin. kotiäidit ei.
voi pee

#157 voi luoja

19.09.2013 16:17

"voi luoja", kuka pyyhkii pe*seesi kun olet vanhus? Rikkaiden kakarat?

Vieras

#158

30.09.2013 10:17

Olen kovin ärtynyt tästä asiasta. En ymmärrä miksi pienistä tuloista aina leikataan. Miksei jutta tai jyrki jää kotiin hoitamaan lapsia? Arvostusta kotiäideille/iseille! kun niitä ei arvosteta yhtään....murr!
Kepes

#159 Töihin!!!!

10.11.2013 18:45

Menkää töihin niin ei tartte muitten elättää!!!!!!!!!!!!
ei

#160 ei

05.01.2014 20:17

Nuoret neidit töihin vaan, pois kotoa laiskottelemasta. Ei mitään tukia!!!

Vieras

#161

30.03.2014 07:15

Suomalainen päivähoitojärjestelmä tuottaa levottomia lapsia ja nuoria. Vanhempien
Ja lasten vuorovaikutussuhteet kärsivät mm. pitkäksi venyvien työpäivien ja työpaineiden takia.Lapset kärsivät, käytösongelmia ja oppimisvaikeuksia on yhä enemmän.Kotihoito on mielestäni paras hoito pienelle lapselle, silloin vanhemman ja
lapsen suhteet eivät jää etäisiksi.


Vieras

#162

15.12.2014 08:48

Muita hyviä adresseja  allekirjoitettaviksi:

Näiltä sivustoilta löytyy myös silmiä avaavaa tietoa sukupuolineutraalin avioliittolain negatiivisista vaikutuksista lapsiin ja yhteiskuntaan. 

Kansanäänestys sukupuolineutraalin lakiehdotuksen kumoamiseksi

Avioliittolaista suoritettava kansanäänestys

Kari Mäkisen erottava

Tapio Puolimatkan asiantuntijalausunto

 

 

 


Vieras

#163

04.01.2015 07:37

Lasten asian sysääminen pelkästään lapsen äidin ja isän tulojen ja voimavarojen varaan on luonnotonta. Ei ennenkään niin ollut. Lapsissa on kansakunnan tulevaisuus, lasten eväissä heidän voimansa.
Yhteisvastuu

#164 Re: AINA voi mennä töihin tienaamaan sitä rahaa!

04.01.2015 07:53

#137: äiti itsekkin - AINA voi mennä töihin tienaamaan sitä rahaa! 

 Kotihoidontuki ei ole palkka lasten hoidosta vaan (pieni) korvaus menetystä palkasta, jos töitä olisi ja joku toinen saa sen työn, tai työttömyskorvauksesta, jos töitä ei kerta kaikkiaan ole.

Yhteisvastuu

#165 Re:

04.01.2015 08:00

#138: -  

 Luulenpa, että poistetuissa kommenteissa on vihapuhetta. Yllättävän moni kokee, että lapset ovat kuin joku haitta tai yhteiskunnan syöpä, heistä yhteiskunnan ei pidä huolehtia millään tavoin, (makasakoot vanhemmat huviveronsa). Riittää, että itse on saanut syntyä, käyttää kalliit päiväkoti-, neuvola-, lastenlääkäri-, koulutus-, kulttuuri- ja urheilupalvelut. Tai sitten ei ole saanut käyttää, mikä siihen syynä onkaan. Jotenkin tuntuu, että kanssaihmiset ovat nykyään lapsivihamielisiä enemmän kuin ennen.

Yhteisvastuu

#166 Re: laskuvirhe?

04.01.2015 08:19

#151: Jalle - laskuvirhe? 

 Kyllä työttömyys alenee, kun äiti tai isä tai adoptoija voi jäädä riittävälle kotihoidon tuelle, eikä tarvitse roikkua työttömyyskortistossa sen rahan takia, eikä myöskään joudu olemaan huolissaan, jos töitä tarjoavat, sillä mihin ne lapset sitten laitetaan? (Lihoiksi vai?) Työttömyyttä alentaa se, kun kotiin jäävän ihmisen tilalle otetaan sijainen. Sijainen on onnessaan, että saa muutaman kuukauden tai vuoden pestin ainaisen työttömyyden sijaan. Sijaisuuden jälkeen on aiemmin puuttunutta työkokemusta ja työllistyminen on helpompaa - vaikka seuraavan lasten kotihoitoon jäävän sijaiseksi. Kun kotihoitajat palaavat työelämään, aina on uusia hulluja, jotka ovat "hankkineet" pieniä lapsia ja jäävät kotiin niitä hoitamaan.

Yhteisvastuu

#167 Re:

04.01.2015 08:36

#132: -  

 Perheen perustamisen ei pidä olla kannattavaa. Kotihoidontuen tarkoitus on, että lasten hyvä hoito on mahdollista kotona, sillä kotona lapsia hoitavalta ei voida edellyttää muita tuloja. Jos joku haluaa liksaa ja tekee töitä siinä ohella, se olkoon vapaassa Suomessa sallittua, mutta silloin myös lasten hoitamisesta tulee lisää kuluja kuskaamisina, lapsenvahtien palkkioina, kalliimpina valmiina ostettuin ruokina, kalliimpina huveina jne. Huveina? Nauraminen ja lumessa pyöriminen on ilmaista, mutta ulkoiluhuveista aiheutuva enentynyt lasten vaatteiden peseminen ja kuivattaminen sekä asianmukaisten vaatteiden ostaminen maksaa. Jos ei ole asianmukaisia vaatteita, sitten maksaa lasten lääkkeet, kun lapsi useammin sairastuu. Mutta asiaan: perhe ja lapset eivät ole kannattavaa. Lapset eivät saa olla bisnes vanhemmilleen eikä muillekaan. Bisnes tulee kuvioihin sitten, kun lapset ovat aikuisia ja osallistuvat yhteiskunnan pyörittämiseen. Lapset ovat lapsia 18 vuotta. Seuraavat 40-50 vuotta he rakentavat yhteiskuntaa ja maksavat lapsena saamansa tuet seuraaville lapsille, omille isovanhemmilleen ja kaikille känkkäränköille, jotka ikänsä lapsia vihasivat, mutta tulivat vanhoiksi ja tarvitsivat hoivapalveluja.

Yhteisvastuu

#168 Re:

04.01.2015 08:54

#144: vandy -  

 Jos subjektiivinen päivähoito-oikeus poistetaan, pitää sen tilalle järjestää vanha kodinhoitajasysteemi. Nämä voivat olla käytössä molemmat perheen ja lasten tarpeiden mukaan. Pitäisi lopettaa hölmölän peiton jatkaminen! Nimittäin kun ihmisen elämän alku on hyvällä pohjalla ja siitä joutuu joku vähän maksamaan - lasten kasvu ei ole ilmaista - niin myöhemmin, aikuistuttuaan, tämän päivän lapsi tuo sitä leipää ja hyvinvointia työllään ja taidoillaan. Tänään tilanne ei ole hyvä, vaan liian monet nykyaikuiset ovat lapsen tavoin pelkästään ottajina tässä yhteikunnassa. Sen, minkä tänään yhteiskunta maksaa lasten vuoksi, sen yhteiskunta säästää monin kerroin lapsen ollessa aikuinen. Ja ei pelkästään säästä, vaan tämän päivän lapsi tuo tulevaisuudessa silkkaa rahaa yhteikunnan kassaan.

Yhteisvastuu

#169 Re: ei näin ihmiset

04.01.2015 09:06

#155: voi luoja - ei näin ihmiset 

 Ystävä hyvä, minkä ikäinen olet? Laskepa, paljonko sinusta me muut olemme maksaneet, kun olet käynyt ilmaisen peruskoulun ja keskiasteen, hyvinvointiasi on seurattu neuvolassa, olet kenties käynyt soittotunneilla tai pelaamassa jäähallissa. Vanhempiesi veroeurot eivät siihen riitä. Kaupungin tai kunnan viranhaltijat eivät todellakaan tee talkootyötä, heille maksetaan palkka. Sitä hyvinvointia olet käyttänyt koko elämäsi. Jotkut on sinutkin "tehnyt". Ei tämä yhteiskunta vaan niin toimi, että vauvojen äidit jätetään heitteille puolisonsa tuen varaan. Lasten kotihoidon tuki on meille veronmaksanille paljon halvempaa kuin hoito päiväkodissa. Näiden lasten vuoksi ei tarvitse rakentaa lisää päiväkoteja, palkata niihin lastentarhanopettajia ja lastenhoitajia ynnä muuta kiinteistöä ja taloutta hoitavaa henkilökuntaa. Yksi äiti tai isä tai heidän palkkaamansa hoitaja tekee sen kaiken tosi pienellä rahalla.

On halpaa

#170 Re: Töihin!!!!

04.01.2015 09:19

#159: Kepes - Töihin!!!! 

 Kotihoidontuki ei tarkoita, etteikö lapsen/lasten molemmat vanhemmat olisi töissä, vaan että lapsi/lapset hoidetaan kotona. Kotiin voidaan myös palkata hoitaja tai yhdistää parin perheen lapset yhdelle hoitajalle, jolle maksetaan TES:n mukainen palkka. Kotihoidontuki mahdollistaa järjestelyn, sillä silloin työssä käyvä voi käydä töissä ja rahatulos jää plussan puolelle, vaikka omasta pussistakin äidit ja isät maksavat. Tämä on hapa järjestely päiväkotihoidon tilalla. Laskepa, paljonko jää sinulle maksettavaa, kun kotihoidontuesta vähennetään palkatun hoitajan työttömyyskorvaus. Ei paljon mitään verrattuna päiväkotihoidon verovarojen käyttöön.

Ajattelu sallittu

#171 Re: ei

04.01.2015 09:28

#160: ei - ei 

 Oikein, nuoret neidit töihin. Ja he saavat töitä, kun äidit jäävät kotiin vauvaa hoitamaan muutamaksi vuodeksi. Mutta jos tarkoitat, että nuoret neidit, joilla on vauva, töihin vaan, niin et ymmärrä elämää. Mihin se nuori äiti lapsensa laittaa? Entä pitääkö lapsi vieroittaa äidistään, koska hän on nuori, että joku muu saisi hänen lastaan helliä? Nuoren naisen äitiyttä pitää tukea erityisesti, onhan siinä kaksi ihmistä elämänsä alussa. Heillä molemmilla on vielä aikaa vuosikymmenet sinunkin hyvinvointiasi pedata.


Vieras

#172

05.01.2015 15:25

ehdottomasti korotettava