Turvallinen koulutie Parkumäen oppilaille!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Turvallinen koulutie Parkumäen oppilaille!.


Vieras

#1

13.11.2013 10:29

Ajan usein autolla kyseistä tietä, ja se on todella vaarallinen.
Pitääkö tapahtua ensin jotain vakavaa, että tie saadaan turvalliseksi???????

Vieras

#2

13.11.2013 12:15

Talvi aikana usein kävellessä tiellä joutunut menemään lumipenkkaan turvaan kun linja-auto tulee vastaan. Kauheinta on kun molemmista suunista tulee yhtäaikaa auto!!Todella vaarllinen lasten kulkea ja kun on vielä valaistuskin huono ja korostuu tähän aikaan kun ei ole vielä lunta maassa!
Hanna
Vieras

#3

13.11.2013 16:13

Iso kiitos jo kaikille allekirjoittaneille! Lisää nimiä tarvitaan, jakakaa tietoa adressista eteenpäin läheisille, ystäville, tuttaville. Keräämme nimiä myös Parkumäen koululla järjestettävässä valokuvanäyttelyssä tulevana sunnuntaina 17.11. klo 12-18!

Paula

#4

13.11.2013 16:39

Entisenä Oululaisena olen ajanaut monestikin tuota tienpätkää menemään ees raas ja en voi käsittää miksi siellä edelleenkään ei lapsille turvata turvallista koulumatkaa. tekis mieli pöllyyttää päättäjät mutta ei ne näe mitään enn enkuin niiden omille lapsille ja lapsen lapsille sattuu vastaavaa kun mitä tuon tienpätkän alueella voi sattua - milloin vain.

Vieras

#5

14.11.2013 09:19

Valitettavasti matemaattisen ohjelman antama arvio tien vaarallisuudesta on monesti kaukana realismista, niin tässäkin. Todellisia olosuhteita ei voi arvioida, kuin paikan päällä. Päättäjien olisi syytä käydä paikan päällä kokeilemassa, kuinka turvattomaksi aikuinenkin tuntee olonsa tällä tiellä autoliikenteen seassa - puhumattakaan lapsesta. Läheltä piti -tilanteita on jo ollut, ei voi jäädä odottamaan että se pahin tapahtuu vaan nyt on tehtävä kaikki mahdollinen lasten koulutien turvaamiseksi!

Vieras

#6

15.11.2013 08:36

Myös Haukiputaantie Ukkolanperäntien risteyksestä ABC:lle Haukiputaantie on niin pimeä, että pelottaa pyöräilijöiden ja kävelijöiden puolesta, kun liikkuvat kapealla tien osuudella. Siihen pitäisi saada ehdottomasti valot, että näkisi väistää kulkijoita autoillessa ja mielellään vielä kevyen liikenteen väylä siihen jo valmiiksi raivatulle tien pientareelle!
Teija

#7 Extremeä

23.11.2013 06:47

Putaankyläntie on hengenvaarallinen myös aikuiselle. On kestämätöntä, että päättäjät olettavat lapsen pystyvän arvioimaan, ennakoimaan ja harkitsemaan tilanteita sekä olosuhteita liikkuessaan kyseisellä tiellä. Viime vuosina tienhoito ei ehdi reagoida etenkin liukkailla ja lumisateella ja olosuhteet ovat silloin hirvittävät. Tiellä on hyvin paljon raskasta liikennettä, rekkoja, linja-autoja, jakeluautoja ja vilkas henkilöautoliikenne. Nopeudet ovat päätä huimaavia ja toisin kuin on annettu ymmärtää, niin tie on enimmäkseen muiden kuin kyläläisten kulkuväylä. Kyläläiset käyttävät pääsääntöisesti Haukiputaantietä. Haluan muistuttaa meitä aikuisia siitä, että vastuu lasten turvallisuudesta on vain ja ainoastaan meidän aikuisten arvioitavissa ja ratkaistavissa/päätettävissä. Myönteisen päätöksen teko on päättäjille helppoa, kun kulkee itse koululaisten reitin joko kävellen tai pyörällä. Extremeä voit saada sääolosuhteet huomioon ottamalla.
Kauhusta kankea

#8 Henkeään kaupalla...tahtomattaan!

27.11.2013 17:29

Tänään keskiviikkona 27.11.2013 Putaankylän tie on kuin luistinrata. Siellä ne meidän koululaiset koettavat selviytyä samalla ajoradalla autojen kanssa. Kyllä on hirveää piittaamattomuutta päättäjien taholta! Nyt sinne kelpaisi myös päättäjien mennä kokeilemaan hengissäpysymistä.
Hanna

#9 ELY-keskuksen kanta

27.11.2013 21:52

Putaankyläntiehän on ELY-keskuksen ylläpitämä tie. Viimeisimmän sieltä saadun sähköpostin sisältö oli murskaava; kolme vuotta sitten liikenneturvallisuussuunnitelmaan kirjatut toimenpide-ehdotukset kevyen liikenteen väylän rakentamisesta olivat muuttuneet olemattomiksi. Tällaiset toimenpiteet eivät kuulemma ole tienpitäjän suunnitelmissa! Sen sijaan ehdotuksena oli toteuttaa kaupungin ja asukkaiden yhteistyönä tieyhteydet Kalliomäentieltä Mietunperäntiehen sekä Mietunperäntieltä Häyrysentiehen. Lapset siis kulkisivat Mietunperäntien kautta (johon elyn mukaan on tietysti asennettava valaistus) ja jatkaisivat matkaa nähtävästi Häyrysenniemen kautta, jolloin koulumatka pitenisi olennaisesti. Mitäs olette mieltä?
Matematiikkaa

#10 Re: ELY-keskuksen kanta

28.11.2013 03:50

#9: Hanna - ELY-keskuksen kanta

Ongelmat loppuisivat, sillä koulumatka pitenisi yli 5 kilometriin ja lapset saisivat bussikortit takaisin :)

Hoh hoi!

#11 Re: Re: ELY-keskuksen kanta

02.12.2013 10:08

#10: Matematiikkaa - Re: ELY-keskuksen kanta

Mietunperäntie vaarallinen oli valot tai ei. Nopeusrajotus 50 ja tie liian kapea!