Kohtuus opiskelijoille

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kohtuus opiskelijoille.


Vieras

#1

16.02.2014 05:45

Vanhempana olemme säästäneet lapselle opiskelurahaa ja sitten tosiaan peritään opiskelijalta koko vuoden opintotuki järkyttävän koron kera takaisin kun ei älytty ottaa selville mitä säästöistä seuraa, harmittaa. Tälle tosiaan pitää tehdä jotain!

Vieras

#2

16.02.2014 08:28

Jokaisen peraukiisenkin opiskelijan tulisi ansaita rahansa,säästäminen on tässä avainasemassa.
Työnteossa oppii parhaiten,kouluissa opettavat paljon vääriä asioita,jotka eivät päde sitten käytännössä.

Vieras

#3 Älkää allekirjoittako moista.

16.02.2014 12:24

Harvalla päätoimisella opiskelijalla ylittyy tulorajat etenkään opintojen alkuvaiheessa, jolloin ei vielä pääse oman alan töihin. Ketkä työskentelevät opintojen ohella, osaavat yleensä säännöstellä tunnit niin, että saa opintotuen lisäksi hieman tienatakin ilman palautuksia. Vinkki: omat vuotuiset tulonsa voi tarkastaa työeläkeotteesta netistä jo ennen esitäytetyn veroilmoituksen saapumista, ja näin voi hyvissä ajoin palauttaa ylimääräiset tuet tarvittaessa. Kaikille on samat pelisäännöt, ja ei niissä pitäisi olla mitään epäselvää. Taitaa adressin laatija olla ollut vain huolimaton?

Vieras

#4 Re: Älkää allekirjoittako moista.

16.02.2014 12:46

#3: - Älkää allekirjoittako moista.

Olen AMK-opiskelija ja enää vuosi jäljellä. Joka kesä kun olen ollut töissä on tuloraja ylittynyt. Opiskeluvuosi on todella leppoista kun opinnot jotka on ennen voinut suorittaa kolmessa vuodessa (teknikko) on venytetty neljään vuoteen. Vuosi menee käytännössä melkein kokonaan kotona makoillessa, silloin tällöin on koulua (tällä hetkellä 2 kertaa viikossa). Minun mielestäni tämän makoilemisen voisi paremminkin hyödyntää, mutta ei tässä tilanteessa ole järkeä töihinkään mennä. Melkein ilmaiseksi joutuisi töitä tekemään. Ei tämä minusta aivan oikein ole ja jotaki on tehtävä! Mielestäni joko koulutus pakataan tiiviimmäksi tai tuloraja poistetaan/korotetaan reilusti.

Addressin laatija.

#5 Re: Älkää allekirjoittako moista.

16.02.2014 15:52

#3: - Älkää allekirjoittako moista.

Addressin laatijalle ei itselleen ole karhukirjeitä saapunut tulojen pienuudesta johtuen. Siitä huolimatta voin astua myös sellaisen henkilön saappaisiin, joka on työtä tekemällä ansainnut tulorajan ylittävän määrän ja maksanut siitä normaalisti verot tai, jonka vanhemmat ovat pienestä palkastaan laittaneet lapselle rahaa säästöön tulevaisuutta varten ja siitä valtio sakottaa opiskelijaa.
Minkä vuoksi veroja mielestäsi maksetaan, jollei niistä ole kaikille hyötyä? Eikö hyvinvointivaltion edut kuulu kaikille?
Pitäisikö mielestäsi Suomen valtion kannustaa ihmisiä työntekoon ja opiskeluun, eikä ainoastaan nostamaan opintotukia, työttömyystukia, yms. tukia sekä välttelemään veroja erinäisiä vähennyksiä tekemällä?

Konela

#6 Kansalaisaloite

16.02.2014 20:45

Olisiko kansalaisaloite parempi vaikutuskanava? Mikäli siinä tulee riittävän iso allekkirjoittajamäärä, niin eduskunnan on pakko ottaa se käsittelyyn. Meitä opiskelijoita on suomessa paljon.
Nykäsen Antti Kuopiosta

#7 Opiskelumenestystä pitäisi seurata!

16.02.2014 22:11

Tulorajat ovat hyvät niitä kusettajia ajatellen, ketkä liittyvät koulun kirjoille ja nostavat opintotukea, vaikka eivät käykään koulussa. MUTTA. Nämä tulorajat ovat niin epäreiluja niitä kohtaan, kenen opiskelut edistyvät kuten pitääkin (esim. allekirjoittaneen). Kelan pitäisi pyytää esimerkiksi opintosihteeriltä opiskelijan opintorekisteristä tieto, miten opiskelija on menestynyt eli saanut opintopisteitä. Kun opintopisteitä on tullut kuten pitääkin, tulorajat voisi heittää helvettiin.

Suoraan sanottuna vituttaa, kun on tehnyt kesällä hiki hatussa töitä, jotta saisi vähän säästöjä pitkää talvea varten, että voisi elää normaalia elämää, eikä vaan kituutella. Esimerkiksi mukava olisi säästää omaan autoon, joka pitäisi olla jo hommattuna kun valmistuu koulusta, koska ainakin omalla alalla oma auto on välttämätön. Noh, sinne ne menee säästöt takaisin kelalle...

Vieras

#8

17.02.2014 07:15

Mielestäni ohjeellisessa "määräajassa" opiskelevien osalta kaikki opiskeluun saatavat tuet tulisi saada tasapuolisesti ilman mitään lisätulorajoja.
Hän, jolla on haluja ja energiaa nostaa opiskeluaikaita elintasoaan, tehköön sen ihan vapaasti.Näinhän se on elämässä yleensä.
Jotta valmistuvilla olisi heti imua työelämään,olisi vähintään valmistumisvuodelta
kaikki tulorajat on poistettava heti.
Viimeisin tieto kansakunnan käyttöön,eläkeläiset nauttikoot ansaitusta elämänvaiheesta.

Vieras

#9 En allekirjoita

17.02.2014 10:10

Ihmeellistä valitusta tulorajoista. Opintotuki ei ole mikään automaattinen etuisuus, jonka jokainen opiskelija saa, vaan se on tarkoitettu tukemaan taloudellisesti niitä opiskelijoita, jotka eivät muuten pärjää. Miettikää hetki: valtio ei annakaan ilmaiseksi rahaa aivan kaikille!

Jos tienaat esim. 20 000e vuodessa, et tarvitse opintotukea. Ja jos kela perii sinulta takaisin opintotukea korkoineen, voit syyttää siitä vain itseäsi. Tarkkaile tulojasi ja jos näyttää siltä että tulorajat ylittyvät, voit peruuttaa etukäteen tai palauttaa itse opintotukea kuukausikohtaisesti, etkä joudu maksamaan mitään korkoja.
Addressin laatija.

#10 Re: En allekirjoita

17.02.2014 13:56

#9: - En allekirjoita

Kyse ei ole siitä, ovatko opintotuet itsestäänselvyys vai ei. Varmasti joka ikinen opiskelija sekä opiskelijan vanhempi arvostaa, että valtio avustaa opiskelijoita. Myös valtion ja Kelan pitäisi arvostaa työteliäitä opiskelijoita sekä vanhempia, jotka ajattelevat lapsiaan säästämällä rahaa heille. Valtion pitäisi myös kannustaa työntekoon eikä rankaista siitä. Nykyinen käytäntö taistelee ainakin omaa oikeudemukaisuudentajua sekä logiikkaa vastaan. 
Kyllähän esimerkiksi ilmainen terveydenhuolto ja lapsilisät kuuluvat kaikille tuloista riippumatta.

Kysymys: Millä tavalla nuori voi vaikuttaa esimerkiksi henkivakuutussopimuksen päättymiseen, jonka vuoksi(tai ansiosta) hän saa pääomatuloja esimerkiksi 2000-10000 €? Jos saat kyseisin summa loppuvuodesta, et voi vaikuttaa tukiin millään tavalla varsinkaan, jos et tiedä kyseisestä summasta. Kyseinen säästösopimus ei ole mikään "eliitin ökuetu" vaan jokaisen suomalaisen mahdollisuus siirtää tulojaan jälkipolville. Eräs ystäväni oli Kelalta kuullut, että tätä tapahtuu useille opiskelijoille. Useammin kuitenkin tytöille kuin pojille, koska pojat ovat usein armeijassa kyseiseen aikaan ja tytöt jo opiskelemassa.


Vieras

#11 Re: Kansalaisaloite

17.02.2014 14:07

#6: Konela - Kansalaisaloite

Kiitos vinkistä! Täytyy tutustua Kansalaisaloite-sivustolle ja laittaa tämä myös sinne. 
Suomessa on 234 648 opintotuensaajaa. Lisäki kyseinen asia ei koske ainoastaan heitä vaan myös heidän vanhempiaan sekä jokaista, joka arvostaa työntekoon kannustamista eikä siitä rankaisemista!

Kelan rötösten uhri!

#12 Uhkaako Kelaa konkurssi?

18.02.2014 13:31

Onko Kela menossa konkurssiin? Vai miksi Kela ei aio maksaa laiminlyömäänsä sairauspäivärahaa v 2009-2010, eikä aio panna täytäntöön Vakuutusoikeuden lainvoimaista päätöstä (28.11.2013).
Vai onko Kelan 2009-2014 rötöspaketti pimittänyt järjenkin, kun laillisuutta ei menettelyissä ole näkynyt?

Lue uskomattoman oloinen Kela-rötös-paketti! Oikeusvaltiossa? Kansalaisten verovaroilla pelleilyä!

Kela koettaa "säästää" niin ja näin, ja kun ei lailliset rajat piisaa, näkyy jopa virkarikoksen tunnusmerkkejä. Opiskelijat saavat kylmää vettä niskaansa, ja kaikki muutkin Kela-koneiston nappulat..

http://kiusaamiskoneisto.vuodatus.net/sivut/kelan-rotospaketti-2009-2014

http://kiusaamiskoneisto.vuodatus.net/