Leikkipuisto Lampi


Vieras

/ #11

27.05.2013 07:58

Kokonsa, sijaintinsa ja alueella asuvien lasten määrien suhteen Lampi profiloituu erinomaisesti ns. Kontulan alueen keskusleikkipuistoksi. Toiminta on ehdottomasti saatava raiteilleen. Mikä Helsingin päätöksenteossa oikein mättää?

Puisto sijaitsee mahtavien viheralueiden keskellä ja sen pohja monipuoliselle leikkitoiminnalle on hyvä. Leikkipaikan suljettuna pitäminen altistaa paikan tihutöille ja luo siten tehdä siitä turvattoman tuntuisen alueen. Sitä ei yksikään lapsiperheen vanhempi halua. Entäpä kaupunginisät?! Mitä siis odotellaan?

Toivoisin nyt helsinkiläisiltä poliitikoilta ryhtiä ja Itä-Helsinkiläisten lasten tarpeiden tunnustamista. Leikkipuistoa Lampea tulisi kehittää selkeästi alueensa vetovoimaiseksi leikkipaikaksi. Lampi ei missään nimessä ole leikkipaikkana elinkaarensa loppupäässä, lapset ympäriltä ei ole loppumassa vaan päinvastoin.

Leikkipuistojen kehittämistavoitteena toivoisin Helsingissä olevan, että niiden taso ja toimivuus pyritään turvaamaan säännöllisellä huollolla. Akuutit parannustyöt tulee tehdä välittömästi, eikä lykätä niitä tylysti hamaan tulevaisuuteen.

Missä viipyy Helsingin kaupungin lasten leikkipaikkojen kehittämissuunnitelma?!