IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

Oulusta ollaan
Vieras

/ #546 Uusi öljykenttä löytynyt jälleen

05.04.2011 13:10

Juuri näin nimimerkki "järkevyyttä kehiin". Eivät esim öljyä tuottavat maat aio lopetella öljyn hyödyntämistä, samoin kuin eivät maakaasua tuottavat maat tai kivihiiltä louhivat maatkaan omien energiaraaka-aineidensa taloudellista hyödyntämistä. Miksi Suomen pitäisi luopua omasta ainoasta suuren luokan energiasta, turpeesta?

Aivan uusi uutinen tältä päivältä Norjasta, jossa ollaan löydetty jälleen uusi öljyesiintymä ja jota aletaan hyödyntää tulevaisuudessa. Norjalla ei ole mitään aikomusta lopettaa öljyn hyödyntämistä. Uutinen on YLE:ltä ja kuuluu näin:

"Barentsinmerestä on löytynyt uusi öljykenttä. Norjalaisen energiajätin Statoilin mukaan Skrugard-kentällä voidaan tuottaa öljyä ainakin 150 miljoonaa tynnyriä, mutta mahdollisesti jopa 500 miljoonaa tynnyriä.

Skrugard sijaitsee noin 100 kilometriä Lumikki-kaasukentästä pohjoiseen, noin 200 kilometrin päässä Pohjois-Norjan rannikosta. Yhtiön mukaan löytö on suurin Norjan mannerjalustalla kymmeneen vuoteen.

Statoil on tehnyt koeporauksia Skrugardin kentällä yhdessä kahden muun yrityksen kanssa. Statoil omistaa kentän oikeuksista 50 prosenttia, Eni Norway 30 prosenttia, ja loput 20 prosenttia kuuluu Petorolle".

Nettijulkaisu Barentsobserverin mukaan norjalaisyhtiöt ovat tehneet Barentsin meren eteläosissa jo 80 tutkimusporausta viimeisen 30 vuoden aikana. Tähän asti tuotantoon on saatu Statoilin Lumikki-kaasukenttä, ja tuotannon aloitusta lähestyy Eni Norway -yhtiön omistama Goljat-öljykenttä.