Kristityt Sanoma-konsernille: lopettakaa heti vihakampanja


Vieras

/ #193 Kristuksen rakkaus velvoittaa puhumaan totta

08.04.2011 11:37

Tämä adressi puuttuu oikeutetusti muutamaan tärkeään seikkaan. Sananvapauteen ja vastuuseen. Hesarin, ja muutkin, toimittajat jotka astuivat tietoisesti viritettyyn ansaan eivät tarkistaneet alkuperäistä lähdettä mitä asia koski.Annin tarinaa ja kuinka siihen liitettiin vääristeltyjä mielikuvia. Vastuunsa tunteva toimittaja olisi selvittänyt asian ja kirjoittanut totuudenmukaisesti oikaisemalla vääristellyn "totuuden." Oletusarvohan on että toimittaja puhuu totta. Sananvapauteen kuuluu aina vastuu, muutoin pitää selkeästi puhua vain "kuulopuheista" tai "omasta yksityisajattelusta ja tulkinnasta kuulopuheisiin perustuen."

Toiseksi: Raamattu ilmoittaa homoseksuaalisen käyttäytymisen selväsanaisesti synniksi ja vieläpä syynkin mistä sellainen käyttäytyminen johtuu, ja miksi Jumala on hyljännyt heidät, ja heistä siten tuli jumalattomia. Tämänkin toimittaja olisi voinut ottaa selville. Toisaalta toimittajan ei pidä ryhtyä teologiksi. Mutta piispat ja monet papit, joille tehtävä ensisijaisesti kuuluu, eivät jostain syystä halua opettaa kansaa rehellisesti kirkon tunnustuksen mukaisesti. Ehkä he eivät tunnekaan omaa todellista tehtäväänsä.

Kolmanneksi: Jos papit ja piispat hoitaisivat tehtävänsä ja virkansa asianmukaisesti, heidän tulisi tuntea myös vastuunsa Jumalan ja ihmisten edessä.

Lutherin mukaan kaikilla kristityillä, erityisesti papeilla ja piispoilla, on sielunhoitajan vastuu lähimmäisitään, kaikista ihmisistä. Jumalan antama ohjeistus asiasta kuuluu seuraavasti: Jos "sinä et jumalatonta varoita, etkä puhu varoittaaksesi jumalatonta hänen jumalattomasta tiestänsä, että pelastaisit hänen henkensä, niin jumalaton kuolee synnissänsä, mutta hänen verensä minä vaadin sinun kädestäsi.
Mutta jos sinä varoitat jumalatonta ja hän ei käänny jumalattomuudestansa eikä jumalattomalta tieltänsä, niin hän kuolee synnissänsä, mutta sinä olet sielusi pelastanut"

On huomattava sekin seikka, että Hesarin kirjoitus ylitti sen kipurajan jota toiset median edustajat olivat valheellisesti kehitelleet. Siinä mielessä tämä adressin sanoma kuuluu koko suomalaiselle medialle. Erityisesti seurakunnalliselle lehdistölle, jonka toiminta on opillisissa asioissa ja juttujensa taustoittamisessa mennyt täysin ala-arvoiseksi. Ns. kirkollisen eliitin nuoleskelu ja peesaaminen mahdollisimman värikkäillä sanankäänteillä ja selityksillä on tullut heille tavaramerkiksi.
Hyvää kevättä kaikille, niin toimittajille kuin muillekin