Kristityt Sanoma-konsernille: lopettakaa heti vihakampanja


Vieras

/ #261 Jytky mediassa ja kirkossa

23.04.2011 23:15

Nykyistä menoa seuratessani olen yllättynyt miten nopeasti tämä kansa on kääntänyt selkänsä elävälle Jumalalle ja heittänyt Jeesuksen ulos kirkosta. Kaikesta päätellen tämä adressi on ollut taivan lahja. Ainakin Hesarin johto on saanut huomattavan määrän varteenotettavaa palautetta, jonka toivoisin vaikuttavan positiivisesti lehden sisältöön ja toimituskulttuuriin.

Jokin aika sitten eräs Audi-mies joutui painostuksen seurauksena eroamaan tehtävästään. Oliko kysymyksessä tarkoitushakuinen ajojahti vai ei, jokainen arvioikoon mielessään. Jo tutuksi tulleet tahot yrittivät samaa eräälle mieshenkilölle joka ilmaisi havainneensa kokovartalo pääministerin. Hetki ja olosuhteet vain eivät olleet otolliset onnistuneelle ajojahdille, saalis karkasi käsistä.

Arkkipiispa yhdessä muutaman muun piispan ja useiden pappien kanssa voivat suoltaa suustaan mitä sattuu. He myös viis veisaavat laillisessa järjestyksessä hyväksytystä kirkon tunnustuksesta ja niistä ihmisistä, jotka haluavat ja pyrkivät elämään kirkon laillisen tunnustuksen mukaisesti. Uskovat kristityt joutuvat nyt kirkon johdon halveksimina ja mustamaalaamina älykääpiöinä elämään elämäänsä kaikkien muiden, paitsi Jeesuksen ja Hänen seuraajiensa, sylkykuppeina.

Kansanedusta Räsänen ja Annin tarinan päähenkilö joutuivat kirkon ja median voimin julkisen vainon, pilkan, herjausten, uhkailujen, väärän todistuksen ja valheiden kohteeksi.

Hesaria on tähän saakka pidetty johtavana elementtinä median kentässä. Nyt tilanne näyttää olevan murroksessa tältäkin osin. Rohkenen esittää Hesarille rakentavan muutosehdotuksen. Erottakaa tai siirtäkää ammattitaidottomat toimittajanne muualle ja vaatikaa jäljellejääneiltä ja uusilta rehellisyyttä ja paneutumaan kulloiseenkin asiaan ja niiden taustoihin tosiasioiden pohjalta.

Kirkkoon liittyvistä asioista kirjoittakoon sellainen toimittaja, joka tuntee kirkon asioita, eikä toistele kuulopuheita eikä varsinkaan vastuuttomaksi paljastunutta kirkon johtoa. On sanottu: "Vanhurskaus kansakunnan korottaa mutta synti on sen häpeä." Tämä koskee koko kansakuntaa ja kirkkoa ensisijaisesti suunnan näyttäjänä.

Tutkiva journalismi voisi helposti ansioitua tuomalla kansan tietoisuuteen kuinka kirkon johto on tehnyt silmänkääntötempun hipelöimällä "kirkon linjan" sen tunnustuksen ja Raamatun vastaiseksi. Kristityt ja monet muutkin valveutuneet ovat kyllä tämän havainneet. Sananvapautta rajoittamalla valta vielä horjuu "kirkon linjan" kannattajien käsissä, mutta yhteiskunnan puolella muutos jo tapahtui, nyt olisi kirkon vuoro toteuttaa täyskäännös.

Esim. arkkipiispaa ei kirkkolain mukaan voi erottaa! Mutta hän itse voi kyllä erota. Tämä vaikuttaa jonkinasteiselta kaiken yläpuolella olevalta suojatyöpaikalta. Muutoinkin kirkon järjestelmä valvoo itse itseään niin että pykälät venyvät ja paukkuvat ja tuomiokapitulien päätöksistä selityksineen saisi helposti myyntimenestyksen.

Ellei suunta pian muutu, kirkon yllä odottaa Jumalan Jytky. Meillä on vain yksi mahdollisuus. Syntiemme tunnustaminen ja parannuksenteko.