EI tuulivoimaloita Kaskisiin

Tuomo Kangas

/ #169 Uusille asukkaille

24.08.2013 09:05

Hei "Uudet asukkaat"
Mielipiteenne oli hyvin merkittävä,suorastaan "veret seisauttava". Sen on varmasti myös moni kaupungin päättäjistä lukenut.
Tämä idyllisyys nimenomaan on Kaskisten vahvuus. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ei esim. teollisuutta pitäisi tulla. Kaskinen tarvitsee teollisia työpaikkoja ja yksi iso tehdas Botnian paikalle olisi erittäin toivotullut.
Viuhtovat myllyt ovat vihoviimeisiä rakkineita, joiden älyttömyyttä on tälläkin foorumilla jo useaan otteeseen puitu.
Olen parina päivänä ollut yht. n. 2h:n ajan keskusteluissa erään voimalinjasopimuslinjaneuvottelijan kanssa, sattuneista syistä. Keskustelimme myös tästä Kaskisten tapauksesta. Hänellä on kokemusta näistä asioista ympäri Suomen. Ollut tekemässä näiden asioiden kanssa yli 20:ssä projektissa. Hän sanoi suoralta kädeltä: "Ei tule onnistumaan". Jo yksistään tuo merikotka ja luontoasiat, muuttolintureitteineen ja niiden levähdysalueineen takaavat sen, että ei tule onnistumaan.
Viimeksi jossain Korsnäsin tapauksessa lyötiin hanskat tiskiin merikotkan takia.
Sanoi näin mm. "Noilla elukoilla on paljon enemmän valtaa, kuin kylällisillä miehillä". Kylällinen miehiä ei pysty vaikuttamaan näihin hankkeisiin".
Koittakaa nyt Kaskistenkin päättäjät tajuta, että vastustus on täällä niin kovaa, että tästä ei tule mitään.
Tällä hetkellä on jo suunnitelmissa 12 000 megawatin edestä näitä hullunmyllyhankkeita, eikä syöttötariffirahaa riitä kuin ensimmäiselle 2500 megawatille.
Tällä hetkellä Suomessa on jo pystyssä tai rakenteilla n. 200 myllyä, enää on tukirahoihin pääsemässä n. 600 myllyä. On päivääkin selvempää, ettei Kaskinen ja monet muut hankkeet ehdi saamaan luvituksia kuntoon noiden joukossa, eikä Kaskisten kohdalla muutenkaan se onnistu, koska nuo luontoarvot ja sosiaaliset haittatekijät ovat niin mittavat ja selkeät.
Loput hankkeet eivät toteudu ja lopetetaan, jotka eivät pääse käsiksi tukirahoihin.
Laskeutukaa leijumasta - jos tästä nyt leijumiskokemusta voi joku edes saada kokemuspiiriinsä.
Te "Uudet asukkaat" voitte aina ilmaista huolestuneen mielipiteenne esim. Ely- keskuksen ympäristöihmisille esim. soittamalla heille, sieltä löytyy voimaa ja ymmärrystä näille arvoille.