Suomen jääkiekkojoukkue - ota kantaa rasismiin

varanappi

/ #466 Eläköön Leijonat!

17.05.2011 18:01

KIITOS jääkiekkoliitto ja maailman parhaat Leijonat ripeästä ja selväsanaisesta kannanotosta!

http://www.finhockey.fi/taustasivut/artikkeliarkisto/?num=493831

"Leijonien kultajuhla huipentui maanantai-iltana kauppatorin yleisöjuhlaan, jossa MM-kultamitalisteja juhli suuri joukko kiekkofaneja – niin syntyperäisiä suomalaisia, maahanmuuttajia kuin muiden kansallisuuksien edustajia. Suomen Jääkiekkoliitto korostaa, että jääkiekko on kansallisuuksia yhdistävä, ei erottava tekijä ja menestyksestä iloitseminen kuuluu kaikille.

- On harmillista, että näinkin hieno asia kuin MM-kulta vetää puoleensa erilaisia lieveilmiöitä. Jääkiekkoliitto ja maajoukkue irtisanoutuvat kaikenlaisesta rasismista ja vihamielisyydestä ulkomaalaisia kohtaan. Jääkiekko on kansainvälinen laji emmekä me erottele ihmisiä kansallisuuden tai ihonvärin mukaan, Kummola korostaa.

- Minun mielestäni Suomessa ollaan aina pystytty suvaitsemaan ja kunnioittamaan toista. Mielestäni meidän joukkue on sen esimerkkinä, koska meillä on paljon erilaisia ihmisiä ja yksilöitä. … Kolme viikkoa on pitkä aika olla samassa ryhmässä, mutta kun jokainen on tavallaan kuin kotonaan, on se mielestäni hieno esimerkki Suomellekin, A-maajoukkueen kapteeni Mikko Koivu sanoi joukkueen palattua Suomeen."

http://www.hs.fi/urheilu/jaakiekko/maajoukkueet/artikkeli/J%C3%A4%C3%A4kiekkoliitto+rasismikohusta+Iloitseminen+kuuluu+kaikille/1135266224007