Vaadimme kansanäänestystä ydinvoimasta ja uraanikaivoshankkeista


Vieras

/ #974 Re: Re:

29.10.2013 18:05

#968: - Re:  

Tämän päivän lehdissä kirjoitetaan, että Areva vaatii TVO:lta lähes 3 miljardin korvauksia Olkiluoto3 viivästymisistä. Entä jos Fennovoimalan kanssa asiat eivät etenekään niin ruusuisesti, ja joudutaan riitoihin Rosatomin kanssa?

Parin vuoden takaiset puutullit näyttivät sen, että kuinka heikot ovat suomalaisten päättäjien neuvotteluasemat, kun Venäjällä päätetään tehdä muutoksia. Rosatom asiat etenevät helposti Venäjän ylimmän johdon käsiteltäväksi, ja kuka tietää minkälaisia kavereita Venäjän johtoon tulee 60 vuoden aikana? Venäjän historiasta löytyy monenlaisia esimerkkejä

On hiukan eri asia riidellä Arevan kuin Rosatomin kanssa, minkä asioista viime kädessä päättää kaveri, joka saa tarvittaessa aikaiseksi väkirikkaat harjoitukset itärajan viereen. Kukaan ei varmaan halua ruveta riitelemään, ja sen takia asiat menevätkin helposti niin kuin Rosatom sattuu haluamaan, jos Rosatom voimalan rakentaminen aloitetaan. Saadaanko Rosatom voimalasta niin hyvä korvaus, että kannattaa antaa muiden päättää omista asioista?