Kansanliike lankaverkon puolesta

Mikko Ahonen
Ylöjärvi

/ #7 Kuituverkon kautta voi myös soittaa ja saada tekstiviestit kulkemaan

08.03.2008 17:26

Mikko Kunnarille: Operaattorin palveluksessa toimineena ymmärrän kustannusnäkökulman. Mutta laskelmat perustuvat hyvin lyhytnäköiseen säästöön ja asiakkaalle aiheutuvia terveysriskejä ei taida olla mukaan laskettuna? Puheluista ja mokkuloiden dataliikenteestä aiheutuva säteilyaltistus nousee päivässä helposti useisiin tunteihin. Tämä on vaarallista erityisesti lapsille.

Samalla kun operaattori kerää lankaverkon pylväineen ja kupareineen pois, voisi sama porukka laskea myös valokuidun maahan. Tämä vaatisi vain pientä prosessien tehostamista ja asiakas olisi tyytyväinen :-)

Valokuituun voi muuten liittää VOIP-puhelimen ja jatkossa myös tietokoneessa oleva SIM-kortti voidaan etävarmentaa kuidun kautta ja hoitaa kännypuhelut kiinteän linjan kautta, kts. http://blog.tmcnet.com/blog/tom-keating/voip/nokia-siemens-launches-sim-usb-communication-key.asp . Lapsiperheillä ja paljon puhuvilla olisi kysyntää näille turvallisille (kuva)puhelinpalveluille ;-) Monen toimistonkin ilmapiiri ja työterveys paranisi kummasti ilman elektrosmogia ;-)