IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ


Vieras

/ #2380 Re: Kansanedustajan puheenvuoro

14.11.2013 22:53

#2379: - Kansanedustajan puheenvuoro

"90% kansasta kannattaa kotimaista energiaa..." lauseeseen lienee helppo yhtyä, mutta jatketaanpa kysymystä ..."luonnon kustannuksella" ja kysytään asiaa uudelleen - mitäpä veikkaatte vastaukseksi?

Tehtyjä virheitä ei todellakaan pidä lakaista maton alle, vaan entiset tuhot on korjattava/korvattava. Kuulostaisiko sellainen miltään, jos turvelupien hakijat puhdistasivat vesistöjä edes saman suuruisen alueen, kuin mille hakevat lupaa?

Entä turvesoiden jälkikäyttö? Ympäristölupahakemuksissa toitotetaan, että alueet siirtyvät uusiokäyttöön eri muodoissaan. Miksi kuitenkin tämä toteutuu vain viidenneksen osalta?

Mikäkö aiheuttaa kivihiilen lisääntyvän käytön? - olisikohan tuo kuitenkin halpa hinta mieluummin kuin verotus, koska hiilen vero on moninkertainen turpeeseen verrattuna. (http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/julkaisut_ja_esitteet/asiakasohjeet/valmisteverotus/tiedostot/021.pdf).

Ilman vihreitä meillä olisi mm. turvehommat melkolailla huonommalla mallilla nykyään. Vapollakaan ei mennyt kuin puoli vuosisataa, ennen kuin voivat varovaisesti nyökytellä, että joitain pikkujuttuja olisi voitu tehdä paremmin. Olisiko Talvivaarankaan sotkuille kukaan lotkauttannut korvaansa ilman luontoihmisiä???