EI tuulivoimaloita Kaskisiin

Tuomo Kangas

/ #237 800 uutta muinaismuistoa tulossa?

27.11.2013 06:20

Linkki edellä viittaamaani Ympäristöministeriön vuodelta 2007 valmistuneeseen tieteelliseen tutkimukseen:
https://helda.helsinki.fi/handle/10138/38415
Winside on suomalainen keksintö, mutta päätynee ulkomaisiin käsiin, koska Suomessa ei riitä rahat mihinkään muuhun, kuin maailman hulttioden paapomiseen.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Grafeeni
Winside on lähellä läpimurtautumista. Eo linkki liittyy Winsideen. Tulee muutamassa vuodessa mullistamaan markkinat. Arviolta siihen menee korkeintaan viisi vuotta. Saksassa lapamyllyt ollaan todettu kestämättömän kalliiksi ja ympäristöongelmallisiksi ja siellä ollaan hakemassa muutosta...
Naurettava ja samalla äärimmäisen tragikoominen tilanne on syntymässä, mikäli nämä ihmisten asutusten läheisyyteen kaavailtuja lapavoimalaitoksia todellakin viiden vuoden sisällä ollaan pystyttämässä, samaan aikaan, kun uusi, täysin ylivoimainen, kehittynyt tuulienergiaa hyödyntävä teknologia valloittaa maailman. Kehityksellä, kun on taipumus kehittyä.
Hymy suupielissä ajelisi kasitietä Kristiinan kohdalla ja katselisi pystyssä jököttäviä tai pelkällä tornilla jököttäviä "moderneja muinaismuistoja".
No, voisihan Kristiina silloin ylpeillen sanoa: Meillä on löydetty 500 uutta muinaismuistoa, ei Suomen sodan, vaan "tuulivoimalasodan aikaiselta ajalta"...
Winsidea ei tarvitse pidätellä missään tuulissa ja se tuottaa lähes koko ajan energiaa.
3MW tuulivoimalahan tuottaa tosiasiassa vain n. 0,7 MW eli n. 20-25 %. 3MW on nimellinen maksimituotto, johon ei koskaan päästä. Lapamyllyjähän ei voida edes kovilla tuulilla käyttää - ne ei kestä. Kun vielä huomioidaan aiemmin linkitetty, siipien lapojen todettu murtumisilmiö, joka vähentää "tehoa", niin jokaisen pitäisi ymmärtää lapamyllyjen kannattamattomuuden nyt ja tästä eteenpäin.