Tornion ensihoito- ja sairaankuljetusten laatu on säilytettävä

J. Buska

/ #1003 ...ja lisää mallia...

02.06.2011 11:48

"Sairaanhoitopiirin kuntayhtymän hallituksen käsittelyssä 18.5.2011

Uuden ensihoitopalvelujärjestelmän sopimukset valmisteluun

Uuden terveydenhuoltolain mukaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymän on järjestettävä alueensa ensihoitopalvelu. Ensihoidon pitää olla järjestetty viimeistään vuoden 2013 alusta lähtien.

Lapin sairaanhoitopiirin alueella on valmistumassa ensihoidon esiselvitys, jonka tarkoituksena on suunnitella paras mahdollinen ensihoidon toimintamalli, mikä sisältää myös ensivastetoiminnan ja siirtokuljetukset.

Kevään aikana kartoitettu kaikkien kuntien sopimukset, ensihoitopalvelun sisällön, henkilöstön ja sen koulutuksen ja muut kuntakohtaiset järjestelyt. Sekä kunnissa että sairaanhoitopiirissä pidetään tärkeänä paikallisen asiantuntemuksen säilymistä ja sitä, että kokenut alueen erityisolosuhteet tunteva henkilöstö voi mahdollisimman kattavasti jatkaa työssään nykyisillä paikkakunnilla.

Sairaanhoitopiirin yhtymähallitus hyväksyi kokouksessaan ensihoitopalvelun jatkovalmistelun periaatteen, jonka mukaan valmistellaan sopimukset jäsenkuntien sairaanhoito- tai ensihoitosopimusten siirtämisestä sairaanhoitopiirille kuluvan vuoden loppuun mennessä. Rovaniemen kaupungin kanssa valmistellaan sopimus, jolla kaupungin ensihoito siirtyy liikkeen luovutuksena sairaanhoitopiirille ensi vuoden alussa."

(http://www.lshp.fi/)