Assembly-tapahtuma kiellettävä

Jonne "Esa" Järvinen

/ #441 Jalkapallo-tapahtumat kiellettävä

20.12.2013 12:37

Minä vaadin, että nuorten keskuudessa suosittujen jalkapallotapahtumien järjestäminen lopetetaan vahingollisena.

Jalkapallo kutsuu itseään "urheilutapahtumaksi", eli toisin sanoen se markkinoi nuorisolle elämäntapaa, jonka keskiön muodostaa pallot itsensä vuoksi. Kaikki muut elämään kuuluvat asiat ovat "pallo-elämäntavassa" alisteisia palloille: sosiaalinen kanssakäyminen hoidetaan urheilukentillä, minkäänlaista dataamista ei harrasteta lainkaan, ja lisäksi jopa tietokoneesta ja ruokavalion epäterveellisyydestä tingitään aivan järkyttävällä tavalla, jotta pallon perässä juoksemiselle jäisi mahdollisimman paljon aikaa.

Tapahtumien markkinoimat arvot ovat lisäksi ylitsevuotavan kulutus- ja viihdekeskeiset. Nuori pystyy saamaan näissä piireissä tunnustusta ja hyväksyntää vain sitoutumalla kulutusoravanpyörään, jossa hän uusii jatkuvasti jalkapallovarusteitaan pystyäkseen pelaamaan niillä uusimpia jalkapalloturnauksia mahdollisimman tehokkaasti. Tällainen "kilpavarustelu" paitsi jättää todelliset palloilutaidot täysin taka-alalle, on myös vahingollista ympäristölle ja kasvattaa nuoria "kertakäyttökulttuuriin", jossa varusteilla ei muka tekisi enää mitään sen jälkeen kun se lakkaa olemasta uusinta uutta. Sopii myös laskea, paljonko tuollainen 1000 kaloria kuluttava "kilpajalkapallopelaaja" kuluttaa ruokaa ollessaan peleissä vuorokauden ympäri!

Eikä tässä vielä kaikki. Myös monen nuoren ensimmäiset alkoholi- ja huumekokeilut tapahtuvat jalkapallokentillä. Vaikkei asiasta uutisissa paljoa puhutakaan, viettää huomattava osa jalkapallonuorista aikaansa tapahtumapaikkojen lähimetsissä ja -kallioilla, joilla kerrotaan järjestettävän tapahtuman aikana jopa homoseksualistisia orgioita. Orgioiden järjestäjät ovat usein kolme-nelikymppisiä huumerikollisuudessa ja ohjelmistopiratismissa kunnostautuneita äijiä, jotka saapuvat tapahtumien läheisyyteen vain johdattaakseen nuorisoamme väärälle polulle.

Vaadimme siis, että vahingolliset jalkapallotapahtumat ovat lopetettava, ja siihen on tarvittaessa puututtava lakisääteisin pakkokeinoin.