Vetoomus Maria Kirbasovan puolesta

Juhani Starczewski
Jyväskylä

/ #12 Auta Mariaa -- Auta Mariaa -- Auta Mariaa

09.06.2008 16:28

http://autamariaa.blogspot.com/

Blogiarkisto
▼ 2008 (4)
▼ kesäkuu (4)
PIRKKO SÄILÄN RAPORTTI
TYTTÄREN VETOOMUS
SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KANSALAISFOORUMI VETOAA MARIA...
VETOOMUS SUOMESTA KÄÄNNYTTÄMISPÄÄTÖKSEN SAANEEN MA...
Tietoa minusta
auta.mariaa
Tarkastele koko profiilia
9. kesäkuuta 2008
PIRKKO SÄILÄN RAPORTTI

Lähettänyt auta.mariaa klo 15:50
TYTTÄREN VETOOMUS
TIEDOTUSTILAISUUS EDUSKUNNASSA 9.6.08 klo 13:30


Lähettänyt auta.mariaa klo 15:41
SUOMALAIS-VENÄLÄINEN KANSALAISFOORUMI VETOAA MARIA KIRBOSOVAN PUOLESTA
.
Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi vetoaa Suomen viranomaisiin, että Sotilaiden äitien komitean perustajalle, Maria Kirbasovalle myönnettäisiin oleskelulupa.

Yhdistys kiinnittää viranomaisten huomiota karkoituspäätöksen jälkeen Kirbosovalle annettuun lääkärintodistukseen, jonka mukaan tämä "on silminnähden niin heikossa kunnossa, ettei terveydellisistä syistä pysty juuri ulkoilemaan saatika matkustamaan minnekään. Käännytyksen toimeenpano tässä tilanteessa asettaa sairaalle ihmiselle ilmeistä terveydellistä haittaa ja vaaraa."

Toisin kuin maahanmuuttovirasto katsoo, on syytä katsoa, että Maria Kirbasova on aviomiehensä kuoleman jälkeen täysin riippuvainen tyttärestään. Vetoamme sen puolesta, että Kirbasovaa ei käännytetä Venäjälle, vaan että hänelle myönnetään oleskelulupa.

"Joudumme toistuvasti arvostelemaan Venäjän viranomaisia ihmisoikeuksien loukkaamisesta, mutta toisinaan meidän on kohdistettava kriittiset sanamme oman maamme viranomaisille. Emme voi hyväksyä sitä ulkomaalaislain tulkintaa, että sairas äiti, Maria Kirbasova, ei voisi jäädä asumaan tyttärensä, Suomen kansalaisen luokse", Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi ry:n puheenjohtaja, kansanedustaja Heidi Hautala sanoi avatessaan Finrosforum 2008 -tapahtuman Suomenlinnassa.


Suomenlinnassa 9.10.2008

Suomalais-Venäläinen kansalaisfoorumi ry.
psta puheenjohtaja Heidi Hautala puh. 050-5113129