Pakkoruotsi pois

Teemu Ahonen
Muurame

/ #100

15.06.2008 01:02

Olen ollut innokas kieliä kohtaan. Otin viidennellä luokalla saksan valinnaiseksi kieleksi, mutta luovuin siitä pian sen takia, koska kolmas kieli, eli ruotsi olisi sekoittanut kielenopintoni perusteellisesti.

Puhuin sujuvaa saksaa, puhun vieläkin, mutta parin vuoden opiskelulla ei pärjää kunnolla maailmalla. Sujuvalla saksalla tarkoitan sitä, että äänteet ynnä muut menevät oikein. Entäs ruotsin laita? Jaak äär Teemu. Hyvin menee.. Oppimiskykyni on hyvä, joten Ruotsikin menee, mutta en välitä siitä paskan vertaa, tosin opiskelen sitä osittain sen takia, koska yli puolet suvusta asuu Ruotsissa, ja heistä puolet eivät osaa suomea.

Rehellinen mielipiteeni on, että saksa ja venäjä ovat hyödyllisempiä/mielenkiintoisempia, koska Saksa ja Venäjä ovat Suomelle tärkeitä kauppakumppaneita. Mielestäni itärajalla saisi opiskella venäjää, rannikkoseudulla ruotsia ja sisämaassa saa valita itse toisen pakollisen kielen (ruotsi, saksa, venäjä, ranska), ja niille on omat kurssit. Tämä tulee monille paljon mukavammaksi sekä edullisemmaksi vaihtoehdoksi, kuin pakkoruotsi kaikkialla.