Adressi Suomen susikannan elvyttämiseksi sekä säilyttämiseksi.

Ronja Ryövärintytär
Adressin tekijä

/ #160

16.07.2008 17:16

"No jos sudet nykyisin hyppivät karja-aitojen sisällä eikö se silloin tarkoita sitä että niiden "metsä-ruoka" on hyvin vähäinen. Eikö?"

Ei tarkoita sitä. Niin kauan kun ihmiset ovat omaa karjaa osanneet kasvattaa, on sudet ja myös muut pedot verottaneet oman osansa tästä helposta pikaruuasta. Se, että eläin haluaa helppoa saalista, ei tarkoita että muu ruoka olisi loppu. Turhaan siis siitä huolit. Ei kannata uskoa jokaisen huru-ukon höpinöitä saaliseläinten vähentymisestä kuppiloissa..

"No kyl niillä on ihmispelko niinkuin kaikilla muilla eläimillä ja ne osoittaa sen sillä että jos ne tuntee itsensä uhatuksi ihmisen seurassa niin silloin ne hyökkää, muuten on hyvin epätodennäköistä että ne hyökkäisi ellei sitten niillä ole hyvin kova nälkä."

Kerropa iiro miksi susi, jota ihminen on pannoittamassa, ei hyökkää pannoittajansa kimppuun, vaikka se varmasti tuntee itsensä uhatuksi siinä tilanteessa, naru kaulan ympärillä ja ihmiset hyörimässä päällä? Miksi se ei edes yritä purra pannoittajaa? Kas, koska susi ei hyökkää ihmisen kimppuun tuntiessaan olonsa uhatuksi, vaan väistää. Susi ei puolusta edes omia pentujaan pesällä jos ihminen sinne menee. Karhu taas on toinen juttu.
Kaikilla niillä eläimillä, jotka ovat ns. saaliseläimiä, varmasti löytyy myös pelkoa ihmistäkin kohtaan, mutta suuremmilla pedoilla ei ole syytä pelätä ihmistä, vaikka toisaalta olisi terveempää pelätäkin. Ihminen on susille samantekevä, se ei niitä kiinnosta saaliina eikä myöskään saalistajana. Sillä selvä.