Adressi Suomen susikannan elvyttämiseksi sekä säilyttämiseksi.

Keke Tietäväinen
Itä-Suomi

/ #161 Hahah

19.07.2008 19:25

Ei taida Ronja olla perehtynyt eläimiin millään tavalla.

KAIKILLA ELÄIMILLÄ ON IHMISPELKO. Ne eivät kohtaa ihmistä kovinkaan usein, joten ihminen on hahmona,hajuna ja ääntelyltään eläimille outo. Jos minkäänlaista pelkoa ei olisi, niin ei muuten yksikään ihminen liikkuisi luonnossa missä olisi susia, karhuja, ahmoja jne. ilman minkäänlaista aseistusta. Olisi jo niin monta ihmistä mennyt susienkin suihin, että ei riitä sormet ja varpaat laskemaan jos ei mukamas ihmispelkoa ole isoilla pedoilla.

"Ei tarkoita sitä. Niin kauan kun ihmiset ovat omaa karjaa osanneet kasvattaa, on sudet ja myös muut pedot verottaneet oman osansa tästä helposta pikaruuasta. Se, että eläin haluaa helppoa saalista, ei tarkoita että muu ruoka olisi loppu. Turhaan siis siitä huolit. Ei kannata uskoa jokaisen huru-ukon höpinöitä saaliseläinten vähentymisestä kuppiloissa.."

Karjan kohdalla tuon voi ymmärtää, mutta kun mennään koiraverkon läpi niin kyse ei ole mistään "helposta pikaruuasta", vaan ihan puhtaasti on jo ruuasta hätä. Ja edelleen toistan tuon ihmispelko asian: ei yksikään susi tule ihmisen pihaan ellei siinä ole jokin vikana.

Ja edelleen toistan että Suomen susikanta on semmoisella mallilla että kyllä ainakin Itä-Suomessa voisi pitää ihan huoletta suurharvennuksen. tuollaiset 10-15 yksilön laumat voisi harventaa siihen 3-5 yksilöön (jota jo jossain päin tehdäänkin, kiitos siitä). Venäjältä tulee kuitenkin sutta levittäytymään jatkuvalla syötöllä Suomen puolelle.