Nuuskan myynti lailliseksi Suomessa!

isabella hedman
turku

/ #136

27.08.2008 12:00

"Pääasiassa nuuska koostuu tupakasta (40–45 %) ja vedestä (45–60 %). Yhteensä nuuska sisältää noin 2 500 erilaista kemikaalia.[1] Syöpäjärjestöjen ja tupakkaverkon mukaan nuuska sisältää 20 kertaa enemmän nikotiinia kuin polttotupakka.[2] Syöpäjärjestöjen mukaan tavanomaisella päiväannoksella nuuskan käyttäjä saa nikotiinia 3–5 kertaa enemmän kuin savukkeita polttava.

Nikotiini aiheuttaa vahvaa riippuvuutta. Nitrosoamiinit ja polyaromaattiset hiilivedyt (PAH) aiheuttavat syöpää. Nitrosoamiinien kaikkia haittavaikutuksia ei vielä tunneta. Nuuska sisältää raskasmetalleja, kuten lyijy, kadmium, arsenikki ja nikkeli, jotka kertyvät elimistöön.[1][3]

Erilaiset sekoitukset eri tupakkalajeista sekä aromi- ja makuaineet tekevät eri nuuskamerkeille oman maun ja koostumuksen. Makuun vaikuttavat muun muassa siemenlajike, ilmasto, viljelypaikka ja tupakan kuivausmenetelmä, valmistusprosessissa käytettävä lämpökäsittely sekä muut lisäaineet.lähde?

Muita nuuskan sisältämiä aineita ovat natriumkarbonaatti, natriumkloridi (ruokasuola), kosteudensäilytysaineet. EU:n elintarvikkeiden merkintälain mukaan ruotsalaiseen nuuskaan tuli pakolliseksi ilmoittaa 25. marraskuuta 2005 alkaen nuuskan koostumus."


By Wikipedia