Ylläs ilman kaivoksia -Ei Kolarin Hannukaisen kaivoshankkeelle


Vieras

/ #265

30.03.2014 01:08

Puolustan kaivosta ja olen alan asiantuntija .... sanoo 263 .
Kovin on kapea-alainen koulutus, mikäli on mahdotonta ymmärtää, miksi vaikutukset ulottuisivat kansallispuistoon. Puisto alkaa Yllästunturilta, joka on hädintuskin sen 8 km etäisyydellä kaivoksesta.
Tuulet tulevat paljolti lännestä, jolloin kaikki mikä voi lähteä ilmassa liikkeelle, myös leviää, eikä vain sen 1 km suojavyöhykkeen alalle. Nykyisten myrskytuulien mukana vielä paremmin. Olihan siinä Hesarin artikkelissa hyvä esimerkki Talvivaaran oletetuista pölyjen leviämisistä ja todellisuudessa toteutuneista imuroinneista kilometrejä kauempana. Mikään ei siis takaa, ettei vastaavaa voisi tapahtua ...

Rautuvaaran jälkeen jättämien ympäristöhaittojen osalta asia ei ole sekään mikään selviö. Vuosia on huhuttu, ettei ole niinkään puhdasta itse Rautuvaarassa. Mikäköhän on todellinen tilanne, kuka tutkisi?
Ylläs-ilman kaivoksia facebook sivustolla pisti silmään Metsähallituksen varoitus: Lähteen vedenkäyttö voi aiheuttaa terveysriskin radonpitoisuuden vuoksi. Mistäköhän tuo kyltti löytyy? Se kuitenkin kertoo selvästi, että kaivoksen avaamisella voi olla vaaransa myös tässä suhteessa.