Kieltäkää käsiaseet , ei enää koulusurmia

Outi Markkanen
Helsinki

/ #36 Mihin asetta oikeasti tarvitaan????

30.09.2008 19:53

Mikä tekee ampumisesta niin "jalon" harrastuksen, että sitä ei saa estää/rajoittaa? Heti on aseharrastajilla karvat pystyssä, kun ehdotetaankin, että rajoitetaan aseiden hallussapidon oikeuksia. Mihin asetta oikeasti tarvitaan? Ensin muinaisihmiset käyttivät keihäitä ja nuolia metsästykseen ja sitten jonkinlaisen kehitysprosessin kautta kehitettiin ampuma-aseet. Kumpikin on kehitetty metsästykseen, mutta molempia on käytetty myös sotaan ja ihmisten tappamiseen.

Aika harva nykyaikaan tarvitsee aseen ruuan hankkimista varten. Ja niissäkin, jotka oikeasti metsästävät, on sellaisia (esim. dementikkoja), joiden ei pitäisi ampuma-aseita käsitellä.

Mitä pohjimmiltaan liikkuu sellaisen ihmisen päässä, joka haluaa harrastaa ampumista? Onko hänen mielessään ase ja sen tappavuus toisistaan erotettuja asioita? Jos tarkkuutta haluaa harjoittaa, niin eikö siihen voisi kehittää muita välineitä? Eikö riittäisi, että ampumatauluun tulee mustejälki tai vaikkapa koko homma menisi tietokonepelin tapaan virtuaaliharjoitteluna?

Tekopyhää puollustaa ampuma-aseiden hallussapidon oikeuksia. Ihan sama, kuin minä rupeaisin vaatimaan itselleni oikeutta keräillä ydinpommeja.