Kieltäkää käsiaseet , ei enää koulusurmia

Erkka Hasu
Kotka

/ #42

04.10.2008 00:44

Suomen ampumaradoista reilut 99 prosenttia sijaitsee keskellä metsää ja niiden kolme tärkeintä rakenneosaa ovat hiekka, puu ja ilma. Aseiden varastoiminen lähiradoille olisi typerintä sitten Hitlerin. Kassakaappi nyt keskelle metsää, huh?

Ihmisillä on todellakin täysin vääristynyt ja värittynyt kuva ampumaurheilusta. Suurin osa aseita omistamattomista aivan selvästi luulee, että olemme sellaisia viiksekkäitä elitistisiä tuhisevia hihattomissa paidoissa painavia punaniskoja, joilla on hienot radat joka seuralla jossa käydään ampumassa poliisien ja roistojen näköisiä pahvilätkiä sätkä huulessa.

Pyh.

Tavallinen suomalainen aktiivinen tarkkuusammuntaa harrastava harrastaja käy kerran viikossa-kahdessa 10-50km päässä keskellä metsää olevalla radalla ampumassa joitakin kymmeniä tai satoja laukauksia ase(e/i)sta riippuen ja tulee pois.

Kymmenien, jopa satojen tuhansien aseiden keskittäminen samaan paikkaan toisi hirvittäviä kustannuksia ja potentiaalisen turvallisuusriskin kaikille ja kaikelle koko Euroopan Unionin alueella. Järjestäytynyt rikollisuus kiinnostuisi tällaisesta jättipotista erittäin nopeasti. Luvassa kuorma-autokaupalla tuliaseita ja patruunoita kevyistä ja kätevistä 22-kaliiperisista taskuaseista suuriin 50-kaliiperisiin konekivääreihin(asekeräilijät) helposti noudettavissa parin pamppuheikin vartioimasta varastohallista! Lisäksi kukaan taikka mikään ei voisi estää aseiden kuljettamista pois erinäisten tekosyiden turvin. Viimeistään siinä ajetaan karille, kun ase pitää käydä ostamassa kaupasta ennen "salille" tuontia.

Aseiden kieltäminen ja mielenterveyshoidon jättäminen sikseen voivat yhdessä jopa pahentaa tilannetta. Joku jo mainitsikin, että hulluilta eivät keinot lopu, bensaa saa huoltoasemalta ja muoviräjähdettä jopa prismasta saatavista aineista :O

Tärkeintä on saada mielenterveystoimi kaikkinensa takaisin toimintaan ja vähän äkkiä. Siinä vaiheessa kun jostakusta tulee niin hullu että se ajattelee vakavissaan jonkin paikan tuhoamista keinolla millä hyvänsä, länsimainen yhteiskunta ei voi lakien avulla enää estää tavoitteeseen pääsemistä ellei henkilö paljasta itse hankkeitaan. Aselakien tiukkaaminen puristaa esille vain muita lieveilmiöitä.