Vastustamme Espoonkartanon louhoshanketta !

Huolestunut

/ #35 Re:

14.06.2014 07:06

Eipä ole Esbogård Ab tai selvitystä tekevä Ramboll huomioinut Espoon kaupungin luontoselvitystä Halujärvi-Järvikylä-Mynttilä-Perinki joka löytyy tästä http://www.espoo.fi/download/noname/%7BCB0AE0A2-89F9-4C28-8056-630EF171B...

Pari esimerkkiä luontoselvityksestä tässä:
* Halujärveä, ja siitä laskevaa puroa pidetään meritaimenen potentiaalisena lisääntymisalueena. Mankinjoen vesistöalue on yksi viimeisestä yhdestätoista jäljellä olevasta luonnonvaraisesta meritaimenen lisääntymisjoesta Suomessa. Meritaimen on uhanalaisuusluokituksessa luokiteltu äärimmäisen uhanalaiseksi. Hankealue siis vain 200 metriä Halujärvestä.

* Vain parisataa metriä hankealueesta Halujärven rannassa sijaitsee metsälain mukainen vähäpuustoinen suo. Se on varsinaisen saranevan ja korven yhdistelmätyyppiä ja paikoin rämettä. Kasvillisuudessa vallitsevat jokapaikansara, jouhivihvilä, karpalo, vaalearahkasammal ja mättäillä pullosara, korpikarhunsammal sekä mänty, koivu ja kuusi. Suo on ojittamaton ja luonnontilainen.

Hankkeen laajuus ja merkittävyys olisi suuri, minkä lisäksi sen ajallinen ulottuvuus olisi erittäin pitkä, jopa 100 vuotta. Halujärven, Järvikylän, Espoonkartanon alueella on turvattava asukkaiden elinolosuhteet, puhtaan luonnon ja monipuolisen eläimistön elinpiirin sekä pohjavesialueen säilyminen sekä nyt että tulevaisuudessa.