Ylläs ilman kaivoksia -Ei Kolarin Hannukaisen kaivoshankkeelle


Vieras

/ #408

04.07.2014 08:20

Niin juuri, miksi nykyisellä sukupolvella olisi oikeus kaivaa kaikki malmivarat ja samalla tuhota mittaamattoman arvokas luonto ? Tällainen toiminta on todella itsekästä ja häikäilemätöntä ! Poliitikot ajattelavat vain omaa lyhyen tähtäimen etuaan ja pyrkivät vain varmistamaan oman asemansa ja korruptiomahdollisuutensa lupaamalla työpaikkoja yms. hyvää kaikille hyväuskoisille.

Juuri kirjoitellaan lehdissäkin kuinka Tornionjokeen ja Muonionjokeen nousee lohta enemmän kuin koskaan ja kuinka se mahdollistaa kalastusturismin lisäämisen valtavasti. Tornionjokea kehutaan jopa maailman parhaaksi lohijoeksi !

Miettikääpä kaivoksen kannattajat tätäkin asiaa - luuletteko kaivoksen tultua lohijoen vesien pysyvän niin puhtaana, että lohi nousee edelleen sen jälkeen ? On aivan sata varma, että tämäkin matkailun muoto ja virkistysmahdollisuus paikallisiltakin asukkailtan tuhoutuu kaivoksen myötä !

Luulenpa, että paikalliset vassaritkin ja kepulaiset, jotka kaivosta kannattavat hullunlailla, ovat ensimmäisten joukossa vetämässä lohia Muonionjoesta - miettikääpä vähän nokkaanne pidemmälle,jos pystytte ! Mitä lapsenne ja lastenlapsenne sanovat teille kun olette itse hautaan kaatumassa ja olette tuhonneet heiltä puhtaan elinympäristön ?

Tämä koko kaivoskouhotus on niin järjetöntä, että ihan pumpuista ottaa kun sitä joutuu väkisinkin ajattelemaan - kuinka voi vielä tämän päivän Suomessa asenteet olla samalla tasolla kuin 50-luvun Neukkulassa, jossa arvostettiin vain kaivostoimintaa ja mahdollismman raskasta teollisuutta, joka saastutti valtavat alueet ja teki maan monilta osin täysin asuinkelvottomaksi. Tällaistako Kolarin päättäjätkin haluavat ? Ette voi anakaan puolustautua myöhemmin, että ei olisi varoitettu ! OTATTE SELLAISEN VASTUUN, JOTA ETTE ITSE ASIASSA PYSTY KANTAMAAN !