Eläinpoliisi Suomeen!

Nimierkki

/ #20

27.07.2014 09:48

"Poliisikunta aivan liian kirjavaa, ja pienellä paikkakunnalla ei ole munaa ottaa vaikka eläintä pois, taputellaan juttu siististi ja rääkkääjä pääsee ilman mitään tilanteesta! Poliisille selkeät ohjeet ja joku joka niitä myös VALVOO!"

Luuleeko joku että tämä ongelmakohta muuttuisi pienillä paikkakunnilla sillä että sinne tulisi eläinpoliisi? Ainoa toimiva keino olisi lisätä poliisien koulutusta ja pitää huolta siitä että he hoitavat velvollisuutensa. (Kyllä, tiedoksi eräille kommentoijille, "eläinrääkkäys" on suomessa rikos (tosin nimellä eläinsuojelurikos), ja vuosittain Suomessa eläinsuojelurikoksista tuomitaan noin 40–60 henkeä).

Toinen, suurempi asia, miksi tämä periaatteessa hyvä idea ei koskaan toteudu, on rahoitus. Vai onko jollain jo valmiina lista niistä vanhainkodeista ja päiväkodeista jotka sulkemalla tarvittavat rahat saadaan kasaan? Vai olisiko korrektimpi ratkaisu karsia yleisestä sairaanhoidosta, lainvalvonnasta vai mistä? vai pitäisikö veroja nostaa reilusti? (Tuollainen maanlaajuinen poliisin toimintaan verrattavissa oleva toiminta maksaisi suurin piirtein yhtä paljon kuin poliisin toiminta. Ja poliisitoimen nettomäärärahaa vuodelle 2014 on 725 750 000 euroa)

Paras ja toimivin keino olisi ihmisten sivistäminen, ja tietoisuuden lisääminen. Ettei esimerkiksi alla olevia tapauksia tapahtuisi:

"Samaa mieltä olen. Tunnen kaverini kanssa erään nuoren pikku teinitytön(hädin tuskin
12 vuotta). Niillä on kaksi kissaa, jotka säikyttelee sen tytön undulaatteja
hengiltä..Itse asiassa toinen kuoli jo hengiltä. Ja ku ne undulaatit oli
kaappien päällä, se kakara paisko niitä kaappien ovia. Sit sen äiti suuttu ja
sano, että se ei saa paiskoo niitä ovia..Ja sit se pentu sai päähäsä leikellä
sen undulaatin siipiä, ettei se kykenis lentämään! Poliisi vähän äkkiä paikalle!"

Edellisen kirjoittanut Iina ei taida ymmärtää, että hän syyllistyi avunantoon eläisuojelurikoksessa, kun ei tehnyt poliisille ilmoitusta undulaattiin kohdistuvasta eläinrääkkäyksestä (sillä oletuksella ettei hän ilmoittanut). Pari havaintoa tapauksesta vielä: Koska siipiä leikellyt lapsi oli alle 15-vuotias, oli hänen äitinsä vastuussa rikosoikeudellisesti vastuussa tuosta rikoksesta. En tiedä Iinan omaa ikää, onko hänkin lapsi. Jos ei ole niin hänkin on eläinrääkkääjä, jota tämän halutun eläinpoliisin pitäisi rangaista. Jos hän taas on, niin hänen vanhempansa ovat vastuussa. Ah, tätä ironiaa.