IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

-KN-

/ #758 Re: Re: TURVETÖNTÖILLE OMAT SIVUT

25.08.2011 18:22

#753: nimim. ekaa kertaa täällä kirjoittava - Re: TURVETÖNTÖILLE OMAT SIVUT

Eräskin suunnitteluinsinööri tuntuu olevan Vapolla sitä mieltä, että tuotannon tuhoja vastustavat ihmiset ovat keskiaikaiseen tyyliin ajattelevia, eli että mielestään niin kuin aurinko kiertää maata. Asiallista ja rakentavaa juu.

Sitä sun tätä heittelee vähintäänkin yhtälailla tuhojen puolustus kenttä. Kaikki perustuu "strategiaan", lukuihin muutoinkin, joista jätetäänkin kertomatta mihin mitäkin verrataan (tuotanto alue versus koko Suomi). Eli muiden tuhot tarjotaan (niitäkin pitää kaiken aikaa toki vähentää) paikallisina (plus +) lukuina ja hienot vertailut heitetään omista, mutta unohdetaan sopivasti ilmoittaa harmillisten prosenttien jakajana olevan koko Suomen määrät.

Ja sitten ne "totuuden paljastavat" tutkimukset. Voi hyvänen aika:

Esim. järven kuomittajat mitattiin vastikään eräässäkin selvityksessä KARTALLA. Haloo, siis kartalla, ja tätä Vapo tarjoaa vahvempana kirjana kuin... ties mitä elämän ohjetta kenellekin. Niin kartalla todettiin tutkijoiden toimesta, että minkälaista on maa ja sitten "jonkinlaisen" maan keskiarvon ja luokituksen mukaan päätettiin, että mistä tulee mitenkin paljon.

Varmaan juu faktaa eikä mitään mutua, toiset ei vaan mitään tiedä ja heittelevät sieltä rannoilta höpöjään (hiekkarannoilla nilkat turpeessa).

Olisipa mielenkiintoista kuulla sellaista päästöjen puolustelijaa tai lupa päättäjää, joka asuu tai viettää vapaa-aikansa (siis oikeasti!) turvetuotannon kiintoaineita vastaanottavan vesistön äärellä! Aurinko ei kierräkään maata, se kiertää isä/täti aurinkoisia Vapossa. Ihan vaan tuota kehuttua ja asiallista linjaa myötäillen ja esimerkistä oppien.