IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

J.Mähönen
Vieras

/ #760 Erittäin hyviä uutisia Kaakkois-Suomesta

27.08.2011 15:40

Tuon esille uutisen täältä Kouvolan suunnalta jossa myös on uutisoitu kesän 2011 turvetuotannon onnistumisesta. Todella hyviä ovat uutiset, (näinhän myös Peltola totesi kirjoituksessaan). Tuotantotavoitteisiin on päästy mukavasti ja paikoitellen jopa yli tavoitteiden. Eipä siis hätää voimaloilla koska muut alueet voivat auttaa ylimääräisillä turpeillaan Läntistä Suomea. Ja tuotantohan jatkuu vielä syyskuussakin jos säät suinkin sallivat. Tunnen muutamia urakoitsijoita jotka ovat kertoneet useana vuotena pystyneensä tuottamaan turvetta pitkälle syyskuuhun. Kosteus voimalaan toimitettavalla turpeella saattaa olla syyskuun tuotannossa hiukan suurempi, mutta se ei haittaa koska kosteammat erät toimitetaan ensin voimaloille ennen varsinaisia kovia pakkasia.

Näinollen Peltolankaan ei tarvitse olla huolissaan, turvetta kyllä riittää.

 

 

 

Turvetta noussut kohtalaisen hyvin Kaakkois-Suomessa
Uutinen 22.8.2011

Kesän turvetuotannossa on suuria alueellisia eroja. Kaakkois-, Pohjois- ja Itä-Suomessa on päästy tuotantotavoitteeseen ja jopa sen yli, mutta Länsi-Suomessa kuten esim. Pohjanmaalla on jääty selvästi kausitavoitteesta.

Vapon tuotantojohtajan Ilkka Heikkilän mukaan koko maassa tavoitteessa pysyttiin hyvin kesäkuun loppuun saakka, mutta sen jälkeen tuotantotavoitteissa ei enää olla pysytty Läntisessä Suomessa.

— Heinäkuussa tuli paikoin niin rankkoja sateita, ettei turvetta pystytty nostamaan lainkaan pitkään aikaan. Kaakkois-Suomen turvetuotantoa voi luonnehtia varsin kohtuulliseksi, kertoo Heikkilä.