IRTI TURVEVESIPÄÄSTÖISTÄ

H. Heinonen

/ #761 Re: Re: Re: Re: Hyviä uutisia Pohjanmaalta

27.08.2011 16:50

#757: pohjansirkku - Re: Re: Re: Hyviä uutisia Pohjanmaalta

Sinulle "pohjansirkku", joka et uskalla nimeäsi tuoda julkisuuteen.  Kirjoitit turvetavoitteesta jota mielestäsi turvetuottajat nostavat sen mukaisesti kuinka paljon on pinta-alaa käytössä. Kaikessa teollisessa tuotannossa tavoitteet asetetaan sen mukaan mikä kulloinkin on markkina-/myyntinäkymät. Ei millään teollisuuden alalla ole vaan tuottamisen ja tekemisen ilosta mahdollisuuksia tehdä niin kuten sinä olet nähtävästi ymmärtänyt ja tuottaa ja tuottaa ja aina vaan tuottaa tavaraa varastoon tietämättä koska se saadaan myytyä. Tuollainen kuulostaa entisen Neuvostoliiton toiminnalta, ei markkinatalousmaa toimi noin. Luulen ja tiedän että myös turveteollisuudella on tuotantotavoite sillä tasolla, mitkä ovat tulevien lähivuosien markkinanäkymät ja sopimukset voimaloiden kanssa.

Ainoa poikkeus moneen muuhun teollisuuden alaan verrattuna on se, että jonkinmääräistä tasausvarastoa turpeella olisi hyvä olla juuri kesän säästä ja sateista riippuvuuden takia. Näinhän on myös maatalouden osalta. Määrätynlainen varmuusvarasto pitää maataloustuotteissa maassamme olla.

Polttoturpeen osalta asiasta on säädetty laki vuonna 2007. Se on nimeltään "Laki polttoturpeen turvavarastoista". Suomen turvetuottajat pyrkivät toiminnallaan toteuttamaan tuon kyseisen lain, mutta näyttää että tänä kesänä yhtiöt eivät turpeen turvavarastoa kykene kasvattamaan sateisen kesän vuoksi. Onneksi suurimmassa osassa maata kuitenkin saavutetaan markkinatavoite vaikka ei turvavarastoon turvetta riitäkkään.

Energiatuotteiden osalta myös tuontipolttoaineilla on Suomessa velvoitevarastointi joka koskee kivihiiltä, raakaöljyä ja muita öljynjalostuksessa käytettäviä syöttöaineita, öljytuotteita sekä lisäksi vielä maakaasua.

Jos "pohjansirkku" et tiennyt näistä, kuten kirjoituksesi antaa ymmärtää, niin tässä linkki polttoturpeen turvavarastolakiin:

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2007/20070321

Tuontipolttoaineiden varmuusvarastointi puolestaan perustuu tuontipolttoaineiden velvoitevarastoinnista annettuun lakiin (velvoitevarastointi 1071/1994), sekä lakiin huoltovarmuuden turvaamisesta (valtion varmuusvarastot 1390/1992). Kannattaa tutustua aluksi noihin kansallisiin lakeihin ja sitten siirtyä Suomen kansainvälisten sopimusvelvoitteiden täyttämiseksi säädettyihin säädöksiin.

Ja lopuksi vielä "pohjansirkulle" tiedoksi se, että en pidä sinua tyhmänä kuten väitit kommentissasi. Pidän sinua näistä asioista tietämättömänä, joka taas on vallan eri asia kuin tyhmyys.