Median lopetettava vääristelty Israelin vastainen uutisointi

OLLI WARIS

/ #180 "Tuntuu kiusalliselta"

23.08.2014 15:41

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014082318593536_uu.shtml

"Tuntuu kiusalliselta"

Lauantai 23.8.2014 klo 17.14

Gustav Hägglund ylisti juutalaista älyä. Ben Zyskowicz vaivaantui. - Näin yksioikoinen tulkinta tuntuu kiusalliselta, juutalaistaustainen poliitikko Ben Zyskowicz (kok) kommentoi kenraali Gustav Hägglundin puheita.


Ben Zyskowiczin mukaan juutalaisuuteen liittyy niin positiivisia kuin negatiivisiakin myyttejä.

Kenraali Gustav Hägglund väittää, että juutalaiset ja arabit ovat älykkyydeltään eri luokissa.

Puolustusvoimien ex-komentaja Hägglund kyseli torstaina julkaistussa Rauhan utopia -kirjassaan, mistä johtuu, että "samoilta Lähi-idän kulmilta lähteneet juutalaiset ja arabit ovat niin eri älykkyyden luokissa, toiset jättiläisiä ja toiset kääpiöitä?"

Todisteena juutalaisten älyllisestä ylivertaisuudesta Hägglund käyttää Nobel-palkintoja, joita on siunaantunut juutalaisille 129 ja muslimeille seitsemän.

Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen toimittaja Ilkka Malmberg huomautti jo vuonna 2011 ilmestyneessä artikkelissaan, että juutalaiset ovat saaneet taloustieteen Nobeleista lähes joka toisen, fysiikan ja lääketieteen Nobeleista joka neljännen ja kemian Nobeleista joka viidennen.

Juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Gideon Bolotowsky katsoo, että Nobel-palkinnot ovat "eräänlainen, mutta aika kapea mittari" juutalaisten älykkyyttä tarkasteltaessa.

- Jos lähdetään dissektoimaan aivoja, niin en usko, että niissä olisi merkittäviä eroja. Kyse on niiden käytöstä, Bolotowsky toteaa.

Taustalla kasvatus?

Hägglund esittää kirjassaan, että juutalaisen älyn ylivoimaisuus johtuu osittain kasvatuksesta, ja viittaa museonjohtajan kertomukseen siitä, että juutalaisen isän velvollisuus on opettaa poikaansa kaksivuotiaasta lähtien päivittäin vähintään puoli tuntia.

- Hyvin uskovaiset juutalaiset laittavat lapsensa opiskelemaan Raamattua ja Talmudia (kirjoituskokoelma), mutta kyse on hyvin pienestä vähemmistöstä, Zyskowicz tarkentaa.

Bolotowskyn mukaan juutalaisperheissä aletaan suhtautua koulunkäyntiin vakavasti viimeistään, kun lapsi on viisivuotias.

- Koulutus, koulutus, koulutus - sitten kaikki muut, Bolotowsky kuvailee asioiden tärkeysjärjestystä ja puhuu juutalaisten monituhatvuotisesta koulutustraditiosta.

Zyskowicz, jonka Abram-isä selviytyi ainoana suvustaan hengissä keskitysleiriltä, muistuttaa, että opiskeluinnon taustalla on osaltaan syrjintä, jonka kohteeksi juutalaiset ovat historian saatossa joutuneet.

- On yritetty olla vielä parempia, ahkerampia ja etevämpiä kuin valtaväestöön kuuluvat, Zyskowicz selittää.