Adressi Suomen susikannan elvyttämiseksi sekä säilyttämiseksi.

Kristine von Denffer
Puolanka

/ #204 Oikeaan skutsiin!

20.12.2008 09:34

Tsemppiä petojen suojelijoille, (kenties myös) vihaajille, tsemppiä oikeille ihmisille - ja tsemppiä pedoille (ihminen on kaikista pedoista vaarallisin ja arvaamattomin!). Ja tuhoisin.

Tämä petoeläinten suojelijoihin lyöty "stadileima" voidaan jo unohtaa. Mekin täällä elämme keskellä Ylä-Kainuuta petojemme kanssa ja ilman! Toki Stadista tänne tultiin, koska kyllästyimme niihin sikäläisiin petoihin - maailman vaarallisin peto lienee yksinäinen, turhautunut äijä ihan omassa (tai firman omassa) peltikotterossa Kehä I:llä. Eikä kande vaihtaa kaistaa, kun ollaan tärkeällä asialla.

Mutta se siitä. Finlandiassa koko tämä petokysymys pyörii 30-40-luvun "petovihan" mukaan, ei olla opittu yhtään mitään. Ei haluta oppia - eikä ainakaan panostaa asiaan juuri muuta kuin 7.62 panoksia. Ja jälkeähän syntyy. Irvokkaita kuvia petojahdeista, otoksia ympäri maailmaa verkkokuvissa ja vihaa suomalaisia kohtaan, kun emme ymmärrä elää sopusoinnussa luonnon kanssa. Ensin oli muuten luonto ja vasta sitten tuli ihminen - ei pitäisi unohtaa tätäkään. Jos viemme karjamme tai vaikkapa pikku fifimme skutsiin, niin ei sitä kukaan tiedä mitä vastaan tulee. Ellei suo niele, niin kyllä joku muu. Sitä paitsi elämä on oikeasti vaarallista - en tiedä ainuttakaan, joka olisi tänne jäänyt. Kuolleisuus on 100 %.
Ja petovahingothan korvaa paksun lompakon veronmaksaja, eli lopettakaa "poroisännät" ruikutus ;D