Vihdin kyläkouluja ei saa lakkauttaa!

Rakennan/enrakenna

/ #35

29.10.2014 09:20

On täysin järjetöntä lopettaa kyläkouluja ja perustella tätä säästönä. Miten tämä säästö muodostuisi? Tyhjistä koulurakennuksista on edelleen kunnalle kuluja, koulukyydityksistä tulee kuluja, kasvavat oppilasmäärät isoissa kouluissa edellyttävät opettajien/kouluhenkilöstön lisäpalkkausta, nämä ihan lyhyellä aikavälillä ajateltuna.

Pidemmällä aikavälillä kyläkoulujen lakkauttaminen on edelleen lyhytnäköistä ja ajattellematonta. Vihdin kunta tarvitsee lisää veronmaksajia. Tonttihinnat ovat vielä kohtuuhintaisia ja rakentamisen kokonaiskustannukset ovat hallittavissa. Mutta kuka haluaa muuttaa alueelle jossa lasten koulumatkat ovat pitkiä eikä oppimisympäristö luokkakokoja ajatellen ole lapselle hyväksi?

Vihti on kunta joka pystyisi tarjoamaan asukkailleen sellaisia perusarvoja, jotka ovat monesta kunnasta jo kuopattu. Yksi näistä arvoista on juurikin tarjota lapsille turvallinen ja tehokas oppimisympäristö oman kodin läheltä.

Muuttohalukkuutta lisää alueen tarjoama palveluverkko. Tämän palveluverkon osan alasajaminen on ajattelematonta, tehotonta ja lyhytnäköistä.