Puolusta kulttuuria

Tasapuolisuutta

/ #28 On se kumma

10.11.2014 11:36

Meilllä lapset harrastavat liikuntaa ja musiikkia. On se kumma kun monen näkökulmasta marginaaliliikuntaa varten rakennetaan yhä uusia jalkapallo- ja lätkäkenttiä/halleja, mutta kulttuuria varten ei. Futis ja lätkä ovat toki suosittuja etenkin poikien keskuudessa, joten en halua ottaa näiltäkään lajeilta mitään pois.

Mutta kulttuurin lisäksi myös monet tyttövaltaiset urheiluharrastukset (kuten hevosharrastus) ovat jääneet ilman vastaavia tiloja. Yksi ratsastusmaneesi ja kunnan osittain tukema pätevä ratsastuksenopettaja keskeiselle paikalle ei paljoa maksaisi ja varmasti käyttäjiä riittäisi. Maneeseissa riittää yksinkertainen rakenne ilman energiaa syövää lämmitystä/jäähdytystä.

Suosittelen myös aikuisille nuoruuden musiikkiharrastuksessa uudelleenaktivoitumista. Näin tiedän omassa ystäväpiirissäkin muutamien tehneen, eikä musiikkikoulun opetus edes ole kallista, ilmeisesti luokkaa 60-70€ lukukausi. Löytyy ryhmiä ja yksityistunteja. Onko parempaa keinoa saada ajatukset töistä ja arjesta pois kuin hyvä harrastus, olkoon liikuntaa tai kulttuuria, mieluiten molempia?