Hälvälän ampumaurheilukeskuksen toiminnan turvaaminen

#55

/ #97 Re: Re:

19.08.2015 15:43

#56: eki204 - Re:  

Kiitos kannustuksesta. Omasta kokemuksesta voin valittaen todeta, että julkishallintoon toimii vain vakava uhka hankkeen pieleen menosta. Tässä tapauksessa lopettamishankkeen pieleen menosta. Jos päätökset on pohjimmiltaan tehty, niin ne ovat sitten siinä. Käydään normaalit lausunto-/kuulemiskierrokset, mutta yksittäisillä kommenteilla ei ole merkitystä.

Suomeksi tämä tarkoittaa, että Hälvälän ampuma-aluetta käyttävien toimijoiden on yhdistyksinä selkeästi ilmoitettava, että valitustie viedään sitten aivan kaikissa mahdollisissa oikeusasteisa loppuun asti. Jokainen valitustien päivä käytetään ja varoja kerätään lakkauttamishankkeen lopettamiseksi, niin kauan kuin verta harrastajien suonissa virtaa. Ja jos lakkauttamisesta joskus sitten jotakin tulee, niin se tulee vasta, kun virkamiehinä olette tukevasti eläkkeellä - kulutatte loppuvirkauranne tyhjään.

Viestin antaminen ei onnistu yksittäisillä kansalaisten ja harrastajien viesteillä, vaan se koskee aluetta käyttäviä ampuma-/metsästysyhdistyksiä kuin myös SAL:ia. Niiltä pitää tulla yhteinen kanta ja sitoutuminen siihen, että ampuma-aluetta ei lakkauteta. Näistä suunnista pitää olla halu ja valmius puolustaa harrastuspaikkojen säilymistä.

Muutaman tontin myynnin hinnalla Hollolan kunta voisi rahoittaa radalle melusuojaukset, joilla loputkin tontit saisi myytyä. Mutta kun me ollaan tällaisia toistaitoisia Sveitsiläisiin verraten...