Eveline Fadayelin karkoituspäätös kumottava

Aila Lukkarinen
Helsinki

/ #33 Äideistä tulee mummoja

31.07.2009 12:08

Hei, tässä on pitkälti kyse siitä, että yhteiskuntamme ei hyväksy äitiä perheenjäseneksi sen jälkeen, kun hänestä tulee isoäiti. Me äidit emme ole enää sen jälkeen perheenjäseniä - sitä tämä on! Nyt tämän kyseisen perheen miehet ovat saaneet suomenkansalaisuuden ja heidän puolisonsa ovat suomalaisia ja lapsista on tullut suomenkansalaisia - tietysti, mitä muutakaan. Nyt he haluavat auttaa lastensa isoäitiä, omaa äitiään, mutta tämä on herättänyt erittäin voimakkaan, jopa rasistisen keskustelun joka puolella.

Ei Suomeen ole haluamassa miljoonia ihmisiä - ei täällä ole niin mukavaa!

Ollaan tyytyväisiä, että edes yksi perhe välittää omista läheisistään niin paljon, ettei halua hylätä "sinne jonnekin" sitten, kun äiti tulee vanhaksi. Onhan meillä jo nyt paljon vanhuksia laitoksissa, joissa ei ole edes vapaaehtoisia ulkoiluttajia, kun näiden vanhusten omat lapset eivät välitä/viitsi/jaksa/ehdi edes käydä heidän luonaan saati, että ottaisivat heidät asumaan luokseen, "Ei meille mahdu" "Ei me olla hoitajia".

Koskee tämä asia myös teitä miehiäkin! Kyllä teistäkin tulee isoisiä, jotka olette samallalailla perheen ulkopuolella, ei tämä ole pelkkä "mummo"-kysymys!