Mopot 60km/h

Santtu Aho
Tuusula

/ #493 pakko se itekki on sitte jotain sanoa

31.03.2010 17:30

Autoilijat pitävät itseään niin paljon parempina kuin mopoilijat, ja ohi on pakko päästä, kulki se mopo kuinka paljon tahansa. Itellä kokemuksia siitä paljonkin. Monet kerrat on auto meinannut jyrätä päälle kun mitä ihmeellisimmissä paikoissa pitää ohittamaan lähteä.

On sitä tullu parit puhuttelut joillekkin autoilijoille pidettyäkin jo tien päällä, kun seuraavaan risteykseen pysähtyvät törttöiltyään. pariin kertaan on vastaukseksi kuullut änkytystä "mutta kun... ajoit mopolla..."

Kerrankin 50km/h alueella ylämäkeen, keltainen yhtenäinen keskiviiva, itsellä vauhtia sen 60km/h, ja auto tulee takaa väkisin ohi, ojaan jouduin melkein väistämään kun vastaan sitten tulikin auto siellä mäen päällä.

Ja nää 2000-luvun mopot kun suunnitellaan kuristamattomiksi eli huippunopeus ~60-80 km/h, niin on päättäjien turha vedota siihen, että ei jarrut ja runko kestä. Derbikin käyttää mopossa ja kevarissaan samaa runkoa.

Eli aivan hyvin voisi määritellä uudelleen esim. 2000-luvun mopoille, että muutoskatsastuksella saisi huippunopeudeksi muutettua 60 tai 65 km/h.

Paras olisi, kun mopoihin tulisi se 65km/h nopeusrajoitus, ettei siinä 60 alueellakaan vielä jalkoihin jäisi, ja saman kokoinen rekisterikilpi, kuin moottoripyöriin, niin ei sekään sitten provosoisi autoilijoita ohituksiin mitä ihmeellisimmissä paikoissa.

Tuon toimivuus on tullut kokeiltua, kun mopoon laitettiin piikin kilpi ja toisin päin, niin mopoa ei ohiteltukaan enään, mutta sitten tultiinkin autoilla piikistä ohi vaikka vauhtia oli aivan tarpeeksi.