Mopot 60km/h

Matti Jortikka
Perseenreikä

/ #496

17.04.2010 10:42

Uutta ajoneuvoluokkaa ei tule kun on kevarit jo olemassa. Aiheeseen ei tulla edes satsaamaankaan, koska:

-mopojen lisääntyminen ja tukeminen ei tuota milläänkään lailla voittoa tai ole hyödyllistä kenellekkään. Opiskelijoilla on oikeus hakea kelalta matkatukea, peruskouluun yli 5km matkailijat saavat taksi/muun paikalliskyydin (useimmissa paikoissa). Tuo 5km x2 saavuttaisi hyvin liikkumiskriteerit, eikä se ole edes vielä pitkäkään. Jos taas on hommannut kesätyönsä jostain satojen kilomterien päästä ja sinne on mukamas pakko päästä kulkemaan mopolla ylinopeutta, niin ei taida olla ongelma päättäjissä.

Eli mopoista hyötyvät vain rajaseudulla asuvat? Silti mopoja näkyy kaupungeissa sadoittain, kun jengi kulkee muutamien kilometrien matkoja mopoilla. Porukka järjestää miitteja ja tukkii tiet turhalla ajamisellaan, eikö autoista ole jo tarpeeksi? Onneksipahan ratsioissa saadaan ylimielisimmiltä rahat pois, mutta mitä sen väliä kun pappa betalar...

--------

Poistaisivatpa jo mopot kokonaan liikenteestä, kuluisipahan kerrankin sitä rahaa johonkin hyödyllisempään kuin virittämiseen/korjaamiseen taikka aikaa kännisten kavereiden kuljettamiseen näiden sammuttua ojiin.
HUOM! samalla kriteerillä voitaisiin rajoittaa alkoholiakin, sitäkään porukka ei osaa käyttää oikein -.-