Adressi Israelin tueksi!

M.V.

/ #302 Mielestäni meidän tulee seistä tässä Israelin tukena.

03.06.2010 09:55

Israel on saartanut Gazan. Tämä on fakta, josta voi olla montaa mieltä, mutta tällaisen saarron purkaminen ei missään nimessä ole minkään itsensä aktivisteiksi nimittämien ihmisten tehtävä. Se on valtioidenvälisen diplomatian tehtävä.

Aktivistien tavoitteena oli selvästi asettaa Israel pakkoraon eteen: joko "avustuslaivasto" onnistuisi murtamaan Israelin asettaman saarron, tai Israel pakotettaisiin käyttämään väkivaltaa "aktivisteja" kohtaan. Kummassakin tapauksessa tappio olisi Israelin.

"Avustuslaivaston" tavoitteena ei ollut avun vieminen Gazaan. Heidänhän olisi ilman muuta pitänyt tarttua Israelin tarjoukseen tuoda tarvikkeet Ashdodin sataman kautta Gazaan.

Tapahtumien yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa. Selvää näyttäisi olevan, että kuolonuhreja vaatinut välikohtaus tapahtui ainoastaan yhdellä laivueen kuudesta aluksesta.

Mielestäni meidän ei pidä lähteä tällaiseen vasemmistolaiseen politikointiin mukaan, missä "aktivistit" tahallaan uhittelevat demokraattisen valtion armeijalle ja saavat sitten selkäänsä.

Gazan saarto aiheuttaa inhimillistä kärsimystä. Mutta sen lopettaminen molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla on hoidettava diplomaattisen yhteistyön kautta, ei millään "aktivistien" pakkokeinoilla.

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…