Adressi Israelin tueksi!

Jumalan valinta

/ #351 Israel-tukimarssilla 2000 ihmistä!

11.06.2010 19:23

Poliisin arvion mukaan noin 2000 ihmistä osallistui Israel tukimarssille torstaina 10.6 Helsingissä.

Tukimarssin syynä oli 31.5 kansainvälisillä merivesillä tapahtunut Gazalaivue-konflikti ja siitä syntynyt Israelin yksipuolinen tuomitseminen eri maiden poliittisten johtajien taholta ja johon myös media faktoja tarkistamatta heti yhtyi. Ihmisiä oli saapunut Helsinkiin eri puolilta Suomea sekä omilla kyydeillään että järjestetyillä bussikyydityksillä.

Kahdentuhannen marssijan kulkue Israelin ja Suomen lippuineen lähti liikkeelle Finlandia talolta edeten Mannerheimintien ja Etelä-Esplanadin kautta Kasarmintorille. Israelin puolesta marssiva ja sille tukeaan osoittava suuri joukko oli hyväntuulinen ja iloinen. Ei vihan purkauksia, ei lippujen polttoa, vaan mielenosoitus totuudellisen ja tasapuolisen tiedottamisen sekä Israelin oikeuden puolesta puolustautua väkivaltaa ja terrorismia vastaan. Laulaen ja kylttejä kantaen ("Lehdistö, pelkäätkö totuutta", "Mediaan tasapuolisuutta", "Pois vääristely Lähi-idän uutisista", "Terrorismin tukijat tilille", "Israel, et ole yksin"...) marssijat näyttivät kuinka Suomessa on lukematon määrä tavallisia ihmisiä, jotka seisovat Israelin rinnalla ja haluavat totuuden julkituloa.

Kasarmintorilla pidetyssä tilaisuudessa puheenvuoroja käyttivät marssin järjestäneen Israel-Ystävyystoimikunnan puheenjohtaja John Remes , ICEJ:n Suomen osaston hallituksen jäsen ja Tuomiokirkkoseurakunnan kappalainen Seppo S. Kosonen sekä useita vuosia Israelissa asunut pastori Harri Kröger. Israelin Suomen suurlähettiläs Avi Granot kunnioitti läsnäolollaan tukimarssia ja osallistui siihen. Tukimarssin lopuksi pidettiin vielä tilaisuus Vanhassa Kirkossa.
(11.6 2010)
 

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…