Starbucks Suomeen

JL
Vieras

/ #18 No way

30.07.2010 09:54

Mielestäni pääkaupunkiseudulle mahtuu kyllä kansainvälisempiäkin kahvilaketjuja, mutta Starbucksit heivaisin itse ainakin hiuksista vi**uun (mielipide).

Ensinnäkin suurena kahvinystävänä ja myös harrastajana puuttuisin itseensä kahviin. Juomat ovat suurelta osalta joko maitolitkuja tai ylimakeita sekoituksia, joissa itse kahvin laadulla (maulla) ei ole liiemmin kehumista. Toki nykyisin ainakin jossain päin Starbuckseissa saa peruslaimeita kahveja terästettyä ylimääräisillä espresso-annoksilla, lisähintaa vastaan. Siitä päästäänkin toiseen syyhyn miksi en kahvilasta pidä, eli hintataso on korkeampi kuin kilpailevilla kansainvälisillä ketjuilla. Rahaa kerätään lisää myös kuten aikaisemmin mainittua muunmuassa mäkkäreiden tapaan: Isompi ateria (Vahvempi kahvi).

Toki ymmärrän kyllä suurimman syyn juuri Starbucksin janoamiselle. Eli nehän ovat ennen kaikkea trendikkäitä paikkoja ja erittäin suosittuja nuorison vapaa-ajan kohtaus- ja viettopaikkoina. Eli ei heidän hakemansa asiakaskunta välttämättä tarvitsekkaan juuri niin laadukasta kahvia. Varmaan myös juuri Starbucksin haluamiseen vaikuttaa myös sen murskaava ylivoima kahvilamarkkinoilla globaalisti. Sen uskon kuitenkin johtuvan, ennemmin kuin hyvistä kahveista, siitä että starbucks laajensi niin aggressiivisesti ja edelläkävijänä nykyisentapaisessa kahvilaympäristössä. Näin he saavuttivat suurella riskillä ylivoimaisen etumatkan jota nyt pyrkivät kaikin keinoin säilyttämään. Ja julkkiksetkin juovat sitä siksi koska se on trendikäs ja lähimpänä :).

Eli lyhyesti: Kahvin laatu huono. Maailmasta löytyy muitakin globaaleja kahvilaketjuja, jotka ovat yhtä viihtyisiä, mutta joissa tarjotaan paremmanlaatuista kahvia. Tutustukaan esimerkiksi matkoillanne The Coffee Bean & Tea Leaf:in.